TotalEnergies Marketing Romania SA

Orase: Brasov, BUCURESTI,
Industrie: Tehnica

TotalEnergies este o companie energetică de talie mondială, care produce și comercializează, la scară globală, energie obținută din petrol și biocombustibili, gaze naturale și gaze obținute din surse regenerabile, electricitate.

La nivel global, compania are peste 100.000 angajați, produce echivalentul a 3 milioane de barili de petrol pe zi și transportă 140 de milioane de tone de țiței și produse rafinate, în timp ce deservește peste 8 milioane de clienți. Activă în peste 130 de țări, compania TotalEnergies pune dezvoltarea durabilă în centrul tuturor proiectelor și operațiunilor sale, cu scopul de a contribui la bunăstarea beneficiarilor finali.

TotalEnergies Marketing & Services oferă clienților săi o gamă variată de produse și servicii energetice - produse petroliere, biocombustibili, puncte de încărcare și servicii conexe pentru autoturisme electrice, gaz pentru transportul rutier și maritim – având ca și obiective majore mobilitatea și reducerea amprentei de carbon.

În fiecare zi, deservim peste 8 milioane de clienți cu cele 16.000 de stații de tip service din întreaga lume. Ne clasăm pe locul 4, la nivel mondial, în materie de lubrifianți, asta deoarece proiectăm și vindem produse de înaltă performanță pentru sectoarele auto, industrial și maritim. TotalEnergies Marketing & Services este dedicată producției de energie curată, fiabilă și competitivă, accesibilă unui număr cât mai mare de oameni.

Prezentă de peste 16 ani în România, TotalEnergies Marketing Romania gestionează trei linii de activitate: lubrifianți, bitum și fluide speciale, operate de peste 160 angajați. Mai mult de atât, exportăm 50% din producția noastră în țările vecine, reușind astfel să înregistrăm o cifră de afaceri de 115 milioane USD în 2020. Lubrifianții pentru segmentele auto și industrial sunt produși în fabrica de la Cristian, Brașov, iar în Ozun, Covasna depozităm produsele bituminoase.

În urma investițiilor TotalEnergies, fabrica de la Cristian, Brașov a devenit una dintre cele mai moderne din Europa și se bucură de cele mai recente tehnologii și procese de producție, motiv pentru care reușește să acopere circa 800 de referințe din totalul de 3.000 ale Grupului.  Până la finalul anului 2022 depozitul nostru central va fi relocat de la București la Brașov, iar unul dintre principalele beneficii va reveni regiunii care va beneficia de o activitate economică de peste 10 milioane de dolari, dar și de o reducere considerabilă a emisiilor de CO2, de până la 67%. La acestea se adaugă și crearea a 30 de locuri de muncă, directe și indirecte.

Un loc nu mai puțin important îl ocupă și Ozun, Covasna, unde compania s-a alăturat comunității în anul 2014, după achiziția depozitului de bitum existent și reamenajarea completă a acestuia, cu o investiție de 5 milioane USD. Luând în considerare planurile la nivel național, de modernizare a infrastructurii de drumuri și de a construi 3.000 km de autostrăzi în următorul deceniu, locația centrală a depozitului de bitum pune orașul Ozun în centrul proiectelor de construcție de drumuri din România. TotalEnergies este unul dintre liderii de piață din România, deținând o cotă de aproape 20% și contribuie activ la modernizarea infrastructurii rutiere din țară.

TotalEnergies Marketing Romania garantează oferirea de soluții sustenabile pentru activitatea partenerilor săi, cu soluții și servicii pentru lubrifianți, bitum și fluide speciale.

Ambiția noastră este să atingem neutralitatea carbonului până în 2050, împreună cu societatea.