Noutati @ Angajatori de TOP

Cum sa devii candidatul ideal pentru un program de internship

 


 

 

 

Daca ai gasit deja domeniul care te pasioneaza si esti nerabdator sa iti incepi cariera, un program de internship poate fi oportunitatea perfecta pentru tine. Astfel, vei putea dobandi aptitudini si cunostinte noi, in timp ce faci ceea ce iti place.

 


Vrei sa afli mai multe despre cum sa devii candidatul ideal pentru un astfel de program si care sunt abilitatile necesare pentru a avea succes in domeniul mult dorit? In continuare, vei descoperi sfaturile si experientele studentilor si proaspetilor absolventi care au urmat un program de internship si vei afla care este calea spre reusita in diferite domenii.

 



Internship in domeniul IT
 


 

Industria IT reprezinta unul dintre cele mai dinamice si in continua evolutie domenii, care atrage tot mai multi tineri pasionati de tehnologie si inovatie, iar oportunitatile in acest domeniu sunt nenumarate. Daca te afli printre cei care isi doresc un internship in IT, iata cateva sfaturi de care sa tii cont:
 

 

 

“Sfaturi pentru cei ce vor sa intre in industrie, hmmm, sa nu se sperie. Din momentul in care iei lucrurile pas cu pas, o sa vezi ca e ok si ca nu e asa greu. Cunostintele de matematica sunt utile, nu un must, dar ajuta foarte mult sa vezi legaturile intre obiecte, eu cred ca m-a ajutat si sa-mi dezvolt gandirea logica. Nu e imposibil sa intri fara aceste lucruri dar poate fi putin mai greu. Cunostintele de baza si soft skills sunt foarte utile, in primul rand te ajuta pe tine si in al 2-lea rand angajatorul/hr-ul o sa vada ca esti o persoana interesata/pasionata. O sa ai mai multe sanse de a fi acceptat/a. Nu va pierdeti in lucruri grele/ nu va speriati de refuzuri. Un nu la internship stiu ca poate fi demoralizator, important e sa nu renunti in a invata si in a aplica la aceste roluri.” – Iulian Calin,  membru al programului Discover la Vodafone.

 

 

“Cred ca cele mai importante skill-uri ar fi sa vrea cu adevarat sa invete si sa creasca, sa dea dovada de implicare, determinare si perseverenta in fiecare zi. Domeniul nu este atat de usor precum altii il vad. Este intr-adevar un domeniu foarte frumos, dar ai parte si de multe dezamagiri, stres, si asa mai departe. Dar daca lupti si nu te dai batut, si daca incerci sa privesti problemele din toate unghiurile posibile, le rezolvi in no time.”– Adrian Margarit,  Back End Developer/DevOps Engineer la HP Romania


 

Internship in Marketing



 

Marketing-ul este un domeniu dinamic si atractiv pentru multi tineri, care poate oferi oportunitati de cariera excelente pentru studenti si proaspat absolventi. Daca esti interesat sa iti incepi cariera in marketing, iata cateva sfaturi utile:

 

 

“Pentru a lucra in domeniul marketing un student trebuie sa aiba cel putin cunostinte minime de marketing, sa fie determinat sa invete cat mai mult si sa fie deschis la provocari.

Cred ca unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand activezi in acest domeniu este faptul ca trebuie sa fii intotdeauna la curent cu ceea ce se intampla in lume si in social media pentru a-ti putea dezvolta si modela continutul pe care il creezi conform cerintelor si nevoilor consumatorilor. Asa dar, sfatul meu este sa fie intotdeauna informati!!” – Alexandra Hotea, Marketing Intern la L’Oréal.

 

 

Internship in Sales

 

 

Domeniul vanzarilor poate fi unul captivant, dar si plin de provocari, astfel incat trebuie sa fii bine pregatit si informat cand iti incepi cariera. Iata cateva aspecte importante pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand aplici pentru un program de internship in sales:
 

 

“Ambitia ar fi elementul-cheie, din punctul meu de vedere, mai ales atunci cand ajungi intr-un mediu in care esti pus in situatii imprevizibile zi de zi. In acelasi timp, e foarte important sa aiba incredere in fortele proprii, iar daca acea incredere nu este atat de bine definita, sa fie dispus(a) sa lucreze la acest aspect, pentru ca unele interactiuni sau conversatii pot fi foarte demoralizante, mai ales la inceput. Evident, comunicarea eficienta si capacitatea de a asculta joaca, de asemenea, un rol extrem de important.” – Alexandra Fulgeanu, Inside Sales Associate la Veeam Software.

 

 

Daca esti interesat sa aplici pentru un astfel de program, verifica sectiunea Internship & Trainee Marathon unde vei gasi o varietate de programe de internship, trainee, stagii de practica si joburi entry level din care sa alegi! 👉 https://bit.ly/40rwW6W

LinkedIn