Noutati @ Angajatori de TOP

BCR - Ce inseamna sa faci IT intr-o banca?



Industria bancara nu s-a remarcat prin a fi un pionier in ceea ce priveste inovatia si folosirea tehnologiilor avansate in procesele sale, insa vremurile se schimba. Sub stricta supraveghere a legislatiei, au fost momente in trecut in care inovatia si noutatea au fost percepute ca riscuri pentru domeniul bancar.

Insa, pe masura ce generatiile s-au schimbat, tehnologia a patruns in toate domeniile iar clientii au devenit utilizatori din ce in ce mai dornici de a primi servicii digitalizate. Asa se face ca acum, departamentul de IT este unul dintre motoarele care sustin businessul, nu ca un element de suport ci ca un pilon pentru evolutia si dezvoltarea acestuia.

In ultimii ani, IT-ul din banking s-a dezvoltat poate chiar mai mult decat in alte domenii, de la aplicatii mobile si produse bancare online pana la chatbots care discuta cu clientii.

In BCR, ne-am dat seama ca viitorul activitatii bancare depinde atat de accesul la tehnologii, cat si de capacitatea noastra, a celor care fac banking, de a ne schimba modul in care gandim produsele pe care le oferim clientilor.

Cum lucram in comunitatea de IT BCR:

Avem atat proiecte in care ne ghidam dupa metodologia Agile pentru a tine pasul cu tehnologia, cat si proiecte in care lucram in stilul Waterfall, de core banking.
Metodologia Agile ne permite sa colaboram constant cu echipa, sponsorii si sa implicam clientii finali, ceea ce ne ajuta sa imbunatatim produsele in permanenta pe baza feedbackului primit direct si rapid. Interactionam direct cu clientii si avem dovada imediata ca livram ceva util oamenilor, ca participam concret la imbunatatirea serviciilor noastre, la dezvoltarea unora noi. In fiecare zi munca noastra imbogateste si imbunatateste viata clientilor nostri. Astfel, ceea ce facem zi de zi la birou capata un scop precis, tangibil.

Laboratoarele digitale din BCR:

Laboratoarele sunt rezultatul implementarii metodologiei Agile in departamentul BCR digital. Pentru noi, crearea lor inseamna a aduna oameni in echipe solide, formate din colegi foarte diferiti, care au multa initiativa si nu se tem de esec, ci il percep ca pe o lectie.

Cu ce proiecte ne mandrim acum:

Aici au fost dezvoltate unele dintre cele mai cunoscute produse BCR lansate in ultimul timp, precum platforma George, deschiderea de cont 100% online sau Creditul 100% online.
Toate aceste noi dezvoltari sunt rezultatul unei imbinari fericite intre stilul de lucru Agile si cel Waterfall, ale mai multor echipe care discuta constant, au sedinte de aliniere si se asigura ca intreaga companie merge in aceeasi directie.

Product owners, scrum masters, analisti, developeri, UI & UX designeri, specialisti financiari, cu totii lucram impreuna si folosim tehnologii actuale pentru a dezvolta solutii bancare inedite, in Romania, pentru ca impreuna, reinventam bankingul.

Alatura-te si tu echipei pentru care bankingul este mai mult decat un job, hai la BCR!
 
Vezi toate oportunitatile BCR!

LinkedIn