Noutati @ Angajatori de TOP

Din culisele CV Experts - Angajatori de TOP Timisoara 2019



In editia trecuta Angajatori de TOP Timisoara am revizitat Orasul Joburilor unde ne-am bucurat de cel mai dorit city break al toamnei. Aici am descoperit noi obiective turistice si am vizitat cele mai frumoase atractii prezente in capitala Joburilor. Unul dintre multele locuri unde am poposit a fost si Zona CV Experts!
 
Participantii care au simtit ca CV-ul lor are nevoie de imbunatatiri sau au avut intrebari la care de-a lungul timpului nu gasit cele mai bune raspunsuri, au fost asteptati la standul CV Experts din cadrul evenimentului de cariera

Aici, expertii in HR au oferit indrumari candidatilor care isi doreau un CV care sa ii reprezinte si care sa le poata mari sansele de a avansa in procesul de recrutare. Tot aici, participantii au fost incurajati sa aplice in domenii corespunzatoare abilitatilor, calitatilor si preferintor lor.



Sute de participanti au profitat de ocazie si au cerut ajutorul si sfatul specialistilor. Acestia nu numai ca au raspuns la toate intrebarile si curiozitatile participantilor, dar le-au si oferit solutii practice la problemele ridicate. Am selectat mai jos cateva dintre cele mai intalnite intrebari si raspunsurile oferite de specialisti:

Cum ar trebui sa se pregateasca un candidat pentru o vizita la Angajatori de TOP?

In primul rand, candidatul va trebui sa isi pregateasca “arma principala”, daca tot se hotaraste sa iasa la vanatoare de joburi. Aici ma refer la CV-ul BarCode pentru a putea aplica la joburile pe care le gaseste interesante si potrivite pentru el/ea. Ii sfatuim pe candidati sa isi treaca in CV experientele profesionale in ordine cronologica: de la cea mai indepartata la cea mai recenta, iar pe langa titlul jobului sa isi treaca si cateva responsabilitati si chiar realizari pe care le-au avut la fiecare job.

Nu sunt de neglijat experientele de voluntariat, mai ales in cazul persoanelor care sunt la inceput de cariera. Alte informatii care vin in completarea cv-ului sunt: nivelul de cunoastere a unei limbi, diplome sau calificari obtinute in urma unor cursuri sau training-uri, competente digitale, abilitati si competente profesionale. Important este ca fiecare candidat, in functie de jobul pe care si-l doreste sa isi personalizeze cv-ul, astfel ca inainte de a veni la Angajatori de TOP va trebui sa-si stabileasca care sunt joburile care ii trezesc interes si care este domeniul in care i-ar placea sa lucreze. In cele din urma, pe langa cv-ul completat, candidatii ar trebui sa se inarmeze cu mult entuziasm, pozitivism si rabdare!
                                                                                                                                          Cristina Lupu - Project Manager



Ce tips&tricks le puteti oferi candidatilor pentru a-si negocia cu succes salariul/o marire de salariu? 

In primul rand as recomanda candidatilor sa isi evalueze corect activitatea, sa analizeze rezultatele obtinute, astfel incat in cadrul unei discutii sa isi poata sustine cu argumente si cifre, punctul de vedere. 
Abordarea trebuie sa fie realista, in confomitate cu conditiile actuale ale pietei, experienta si pregatirea profesionala. 
Este important ca pe parcursul discutiei sa fie deschis la feedback si dispus sa accepte un refuz, dar sa se gandeasca la strategii pe termen lung care sa il ajute sa obtina ceea ce isi doreste. Incurajam candidatii sa obtina informatii specifice legate de un raspuns negativ , astfel incat sa isi poata imbunatati activitatea.


Nicoleta Nedelea- Senior Recruiter





In functie de profilul candidatului si experienta pe care o are acesta, cum ar trebui sa arate strategia unui  junior/student care viziteaza Angajatori de TOP?

Candidatii care au putina experienta profesionala sau deloc, ar trebui sa vina in prima etapa la standul de CV Experts, pentru a invata cum sa-si alcatuiasca un CV personalizat in functie de domeniul in care isi doresc o cariera. Apoi, vor putea sa viziteze standul firmelor care au un domeniu care se pliaza pe ceea ce ei isi doresc. De exemplu, daca este student la Specializarea Automatica si Calculatoare, cu siguranta va merge initial la firmele care sunt specializate in servicii de IT sau au un departament de IT in interiorul organizatiei. Interesant ar fi ca fiecare candidat sa isi pregateasca, in prealabil un speech despre el, iar atunci cand vor merge la standurile companiilor sa poata povesti cateva informatii.
 
Claudia Brinduse, Middle Recruiter 

La Angajatori de TOP  gasesti oportunitati de dezvoltare si invatare la tot pasul. Indiferent ca vorbim despre CV Experts, conferinte, concursuri sau workshopuri toate acestea se afla la dispozitita ta.

Astfel, tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti pagina de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile si contextele de dezvoltare pe care le pregatim.
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Timisoara

LinkedIn