Noutati @ Angajatori de TOP

Cum să te prezinți cu succes la un interviu de angajare? - By First Bank



Primul pas spre job-ul pe care ți-l dorești este pregătirea pentru interviu și redactarea unui CV care să te definească din toate punctele de vedere. Este adevărat că, dacă ești la început de drum, una dintre temerile cele mai mari este că nu te vei putea angaja pentru că nu ai experiență și, prin urmare, nu vei avea cum să-ți construiești un CV puternic. Nu îți face griji, angajatorii își doresc în echipă și tineri fără experiență, investesc în educarea lor profesională și îi transformă în adevărați profesioniști. Tocmai de aceea, îți spunem că există șanse mari ca tu să devii angajat, chiar și fără pregătire specială.

Iată o serie de tips&tricks care te vor ajuta să treci peste primul impas și te vor pregăti pentru interviu.

Prima impresia contează, dar atitudinea e cheia

Poziționează-te ca un om de încredere și adoptă o gândire pozitivă, chiar dacă te simți intimidat. Pe de-o parte, trebuie să le demonstrezi oamenilor că poți fi pozitiv chiar și în situații tensionante, pe de-altă parte, trebuie să vezi dacă firma ți se potrivește și dacă respectă aceleași principii pe care le respecți și tu. Înainte de întâlnire, poți căuta informații despre companiile la care aplici și poți studia povestea din spatele brand-ului să vezi dacă valorile lor corespund cu ale tale. Nu trebuie să exagerezi cu pregătirea pentru interviu, dar trebuie să ai în vedere că angajatorii apreciază entuziasmul și motivația celor aflați la început de drum.

Urmărește calitatea în răspunsuri, nu cantitatea

Un alt lucru demn de precizat este calitatea răspunsurilor pe care le oferi. Este important să nu rămâi fără replică, chiar și atunci când ești pus în situația de a răspunde la întrebări la care poate nu te-ai așteptat, pentru că angajatorii vor aprecia întotdeauna sinceritatea. Răspunsurile gândite și foarte calculate nu vor avea același impact precum cele naturale. Chiar dacă ești pus în situații dificile, gândește-te la un răspuns sincer pe care îl poți adapta în funcție de întrebarea dată, de profilul angajatorului și de cel al firmei. Fiecare interviu e diferit, nu există o strategie clară pe care o poți urma, ci trebuie să faci față întrebărilor pe care ți le adresează, plecând de la un răspuns onest.

CV-ul, cartea ta de vizită

Curriculum Vitae este povestea care vorbește despre tine, despre pregătirea profesională, despre abilitățile și realizările tale. Chiar dacă nu ai experiență profesională în domeniul la care aplici, îți poți construi un model de CV care să te pună în valoare și să evidențieze de ce ești cea mai bună persoană pentru acel job. În primul rând, ar trebui să-ți alegi un model ușor de structurat și citit, care să te ajute să transmiți informația. Actualizează-ți CV-ul cu informațiile relevante precum datele de contact, educația, cursurile pe care le-ai făcut, experiența profesională sau activitățile pe care le-ai realizat, și aptitudinile care te-au ajutat în vederea proiectelor realizate. Ai grijă ca din CV-ul tău să reiasă că ești implicat să înveți continuu. Specialiștii spun că hobby-urile sunt foarte importante pentru că ele evidențiază anumite calități pe care le poți valorifica în mediul profesional. Păstrează CV-ul în maxim două pagini și demonstrează că poți să te diferențiezi prin informațiile transmise, indiferent de experiența profesională.

Aceste sfaturi le poți aplica în primă fază la Angajatori de TOP,  în perioada 25 - 26 octombrie, unde vei putea să îți depui CV-ul și să intri în contact cu cei din spatele companiilor care recrutează. Printre angajatorii de top din București îi vei regăsi și pe cei de la First Bank, o bancă ce crede în valorile americane și, mai ales, în lucrurile făcute în stil american. Dacă te interesează banking-ul și domeniile adiacente, actualizează-ți CV-ul și aplică la joburile First Bank, o companie cu ADN american, lucru pe care îl vei putea remarca în valorile la care aderă, valori americane prin excelență: integritate, pasiune, muncă în echipă, inovație și ambiție.
 
Vino la targul de cariera Angajatori de TOP sa ne cunosti si sa afli mai multe despre ce inseamna bankingul in stil american!
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn