Noutati @ Angajatori de TOP

Schimbare de cariera? Angajatori de TOP spune Hai!




Te simti demotivat la job? Nu gasesti energia necesara pentru a-ti duce la bun sfarsit task-urile sau pur si simplu nu mai gasesti placere in ceea ce faci?

Simti nevoia unei schimbari, fie ea de peisaj, domeniu sau comunitate?


Un studiu efectuat de Bureau of Labor Statistics arata ca oamenii nascuti dupa anul 1960 schimba aproximativ 12 locuri de munca pana la varsta de 50 de ani. Acelasi studiu imparte aceste schimbari pe categorii de varsta astfel: intre 25 si 34 de ani o medie de 4.5 joburi; intre 35 si 44 de ani o medie de 2.8 joburi si intre 45 si 50 de ani 1.8 joburi.

Cifrele indica posibilitatea unei schimbari indiferent de categoria de varsta. Insa tu tot nu gasesti solutia potrivita pentru tine? Ramai blocat in incertitudini si ganduri contradictorii si nu reusesti sa actionezi?

Iata cateva aspecte pe care Angajatori de TOP vrea sa le ai in vedere pentru a capata curaj:

Fie ca e vorba de program, colectiv sau domeniul in sine, trebuie sa stii care este factorul schimbarii. In aceeasi masura, incearca sa redefinesti ce inseamna pentru tine cariera de succes, job ideal, program de lucru. Indiferent care este motivul pentru care renunti la un job/domeniu, important este sa stii ce iti doresti de la noul job.

Mai apoi, este indicat sa identifici care sunt acele calitati pe care le posezi care ti-ar face tranzitia mai lina indiferent de domeniul in care vrei sa activezi.

Exemple de calitati: gestionarea echipelor, comunicare, creative thinking, analythical thinking, problem solving, flexibilitatea si adaptabilitate, etc.

Toate acestea imbinate cu dorinta de invatare si de nou iti vor usura trecerea de la un domeniu la altul.

Inainte de a pune punct unei cariere, trebuie sa te informezi asupra ofertei. Si ce loc mai bun de a sonda oportunitatile de cariera din Romania decat cel mai mare targ de cariera din tara?

Angajatori de TOP iti ofera contextul perfect pentru a-ti satisfice curiozitatile referitoare la orice domeniu, job si companie. Interactionezi direct cu angajatorii, intr-un mediu relaxant si friendly pentru a putea obtine toate informatiile necesare fara sa depui prea mare efort.

Dupa ce ai aflat toate informatiile care te interesau este crucial sa te mentii proactiv. Nicio schimbare nu se intampla peste noapte. Incearca sa participi la cat mai multe training-uri, workshop-uri si evenimente destinate sau conexe noului domeniu/job in care vrei sa activezi. La fel de mult, incearca sa te faci remarcat, pune intrebari si implica-te activ in desfasurarea evenimentului.

Angajatori de TOP iti ofera gratuit posiblitatea de a participa la Workshop-uri de Cariera Timisoara si Bucuresti unde reprezentanti de renume vor aborda teme ce variaza de la Work - Life Balance pana la Branding Personal, iar pentru cei pasionati de IT evenimentele TechTalks Timisoara si Bucuresti abordeaza teme de actualitate in materie de AI & Machine Learning, Smart Everything, Emerging Tech, RPA.

Aceste contexte nu numai ca sunt gratuite, dar iti ofera posibilitatea de a cunoaste, discuta si chiar pastra legatura cu oameni marcanti din domeniile tale de interes.

Singurul mod in care poti afla daca un nou job/domeniu este ceea ce iti doresti este sa-l experimentezi, macar pentru cateva zile. Incearca sa gasesti oportunitatile de work shadowing, open doors day sau chiar voluntariat in cadrul companiilor ce reprezinta interes pentru tine. Nu numai ca apuci sa vezi daca ti se potriveste noul domeniu/job, dar poti construi relatii ce te vor ajuta sa iti gasesti mai usor un viitor parcurs.

Participa la targul de cariera, fii proactiv si construieste-ti pas cu pas drumul catre noua ta cariera!

Inscrie-te la Angajatori de TOP Timisoara   Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti


 

LinkedIn