Noutati @ Angajatori de TOP

Orientare in Cariera la CV Experts - Angajatori de TOP Bucuresti



In ziua de azi calatoriile reprezinta o prioritate, iar tot mai multi oameni isi doresc sa faca inconjurul lumii cu un buget redus si experiente inedite. Alaturi de Orasul Joburilor - Angajatori de TOP ai ocazia sa descoperi cel mai interesant City Break al toamnei.

Ti-am pregatit multe surprize, un ghid de calatorie pentru viitorul tau traseu profesional, dar si un intreg cartier dedicat orientarii in cariera unde poti discuta cu specialistii in recrutare.

Ai idee cat de mult conteaza cum arata CV-ul tau? Acesta reprezinta biletul de imbarcare catre destinatia mult dorita: cariera ta de succes. Daca simti ca CV-ul tau are nevoie de retusuri, te asteptam in Orasul Joburilor, la zona CV Expert Bucuresti!



Intra si creeaza-ti cont si CV gratuit pe hipo.ro.

CV Experts Bucuresti vine cu cei mai experimentati ghizi pentru a te ajuta sa ajungi la cea mai buna varianta de CV de pana acum, dar si pentru a te ajuta in interactiunea cu reprezentantii obiectivelor turistice atat la stand, cat si in cadrul unui interviu.

Printre ghizii acestui sezon se numara si:

  • Adrian Sion, Managing Partner în cadrul RightFit Romania

  • Andreea Elefteriadis, GCDF Career Counselor, ICF ACC Coach ++

  • Gabriel Chicioreanu, Owner@4CAREER, Cofondator Bune Practici in HR si Cariera ta in HR;

  • Corina Neagu, Founder@Dare, International Trainer& Recruiter, Senior HR Consultant, Career Advisor;

  • Daniela Tudosie, Consilier vocational si consilier de dezvoltare personala
Specialistii in recrutare ne-au raspuns la cateva intrebari ce te vor ajuta pe parcursul vacantei in Orasul Joburilor, afla raspunsul mai jos:

In functie de profilul candidatului si experienta pe care o are, cum ar trebui sa arate itinerariul unui “turist incepator – junior/student” care viziteaza targul de joburi Angajatori de TOP?

Cea mai buna strategie pentru un “turist incepator” la targul de joburi Angajatori de TOP este sa investeasca timp in pregatirea participarii la eveniment. Aceasta pregatire va consta in indentificarea companiilor care activeaza in domeniul lor de interes si lista pozitiilor disponibile in aceste companii. Documentarea va cuprinde si studierea profilului de companie, precum si a ofertei de valoare catre angajati (Employee Value Proposition). O etapa importanta este si constientizarea abilitatiilor si competentelor care ii recomanda pentru a lucra in companiile vizate si evidentiarea acestora atat in CV, cat si in discutiile de la targ.

Un alt aspect important este, evident, aducerea la zi a CV-ului, cu cele mai noi experiente. Pentru studenti, lipsa experientei profesionale poate fi compensata de proiectele realizate, de diferitele participari la evenimente studentesti, implicarea in organizatii studentesti sau non-guvernamentale si internship-uri. Pe baza acestei documentari prealabile, candidatii pot fi convingatori si confortabili in interactiunea cu reprezentantii firmelor.
Andreea Elefteriadis, GCDF Career Counselor

Cum ar trebui sa arate un CV, astfel incat acesta sa impresioneze?

"Un CV trebuie să spună o poveste - prin experiențele detaliate în CV, studiile, interesele, compete nțele sale să exprime de unde a pornit persoana, unde este acum și în ce direcție se îndreaptă; Să fie lizibill și plăcut ochiului - oricine s-ar uita pe acel CV (recruiter, angajator sau persoana complet neinitiata) să poată concluziona în termen de câteva secunde, din structura și cuvintele cheie ale CV-ului, ce a făcut candidatul și ce il avantajează în momentul în care caută să se îndrepte către un nou job.
Dacă CV-ul este însoțit de câteva cuvinte/ un mail/ o scrisoare de intenție - acestea să fie în mod clar personalizate pentru acea aplicație: pentru compania în cauză, poziția vizata, alături de câteva detalii despre aplicant/a care să fie direct corelate cu jobul și compania." ne transmite Adrian Sion, managing partner @RightFit Romania.
 

“Competentele “impresioneaza” doar atunci cand corespund cat mai exact cu ceea ce cauta angajatorul, iar acesta solicita in anuntul de recrutare. Ce este extrem de important, este faptul ca un candidat sa nu “infloreasca” in CV aceste competente, caci va fi descoperit la interviu, iar in acel moment se descalifica. Cand nu ai competentele cerute de catre angajator, determinanta poate fi atitudinea de educare si autoeducare pentru postul respectiv, caci totul se poate invata cand iti doresti cu ardoare.” ne-a comunicat Gabriel Chicioreanu, owner@4CAREER.


CV Experts Bucuresti este impartit in 6 zone, astfel:
 
  • Zona CV Scoring – in aceasta zona, consultantii in recrutare vor evalua CV-ul tau si iti vor oferi un numar de puncte. Ulterior, vei primi o sesiune de consiliere gratuita si sfaturi despre cum poate fi imbunantatit CV-ul tau;

  • Zona 0 experienta – CV de 10 – daca nu ai experienta si te confrunti cu provocarea redactarii CV-ului, zona aceasta iti este dedicata. Ghizii iti vor oferi sfaturi cu privire la informatiile care pot fi incluse atunci cand nu ai experienta;

  • Zona Cariera potrivita = Destinatia ta – specialistii in HR iti vor oferi sfaturi de orientare in cariera. Cu alte cuvinte, ei iti vor spune ce joburi ti se potrivesc astfel incat sa iti pui in valoare abilitatile, competentele si cunostintele;

  • Zona Reconversie profesionala – este o zona dedicata profesionistilor, candidatilor care vor sa isi schimbe domeniul de activitate, dar si traseul profesional actual. Consultantii in recrutare iti vor oferi sfaturi despre cum poti face aceasta reconversie profesionala si care sunt modificarile pe care ar trebui sa le aduci CV-ului daca vrei sa schimbi domeniul de activitate;

  • Zona Interactiunea cu angajatorul = Primul interviu – aceasta este o zona recomandata pentru vizitatorii cei mai putin experimentati. Vei primi sfaturi referitoare la cum sa te pregatesti pentru discutiile pe care le vei avea cu reprezentantii companiilor, cum sa interactionezi cu angajatorii in cadrul targului, ce intrebari sa adresezi si ce atitudine sa abordezi. Nu uita, curajul si curiozitatea sunt principalele calitati ale unui vizitator in Orasul Joburilor;

  • Zona PhotoHotel – o zona special amenajata unde turistii pot face poza perfecta din vacanta in Orasul Joburior gratuit; o poza profesionala ce poate fi folosita la CV sau LinkedIn. Sunt situatii in care poza inclusa in CV sau pe profilul de LinkedIn ii determina pe reprezentantii companiilor sa nu mai parcurga informatiile despre experienta candidatului sau studiile absolvite.
Nu uita, vizitand CV Experts Bucuresti ai posibilitatea sa te informezi si cu privire la:
 
  • Cum poti sa iti pui in evidenta calitatile si sa abordezi subiectul legat de salarizare obtinand rezultate cat mai bune;

  • Cum sa reactionezi daca iti este teama de interviu si sa pui capat acestei probleme;

  • Tips & Tricks la interviul de angajare si discutiile cu angajatorii.
Vino in Orasul Joburilor, afla cele mai bune sfaturi de la specialistii in HR, viziteaza cele mai importante obiective turistice si gaseste jobul perfect printre cele 6000 trasee profesionale.

Chiar daca esti un turist la inceput de drum sau deja unul experimentat, poti sa vizitezi Orasul Joburilor. Nu uita sa iei cu tine CV-ul in format Barcode, vezi aici cum poti face rost de el!

 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn