Descopera noua infatisare CV Experts - Cartierul Orientarii in CarieraIn ziua de azi calatoriile reprezinta o prioritate, iar tot mai multi oameni isi doresc sa faca inconjurul lumii cu un buget redus si experiente inedite. Alaturi de Orasul Joburilor - Angajatori de TOP ai ocazia sa descoperi cel mai interesant City Break al primaverii.

Ti-am pregatit multe surprize, un ghid de calatorie pentru viitorul tau traseu profesional, dar si un intreg cartier dedicat  orientarii in cariera unde poti discuta cu specialistii in recrutare.

Ai idee cat de mult conteaza cum arata CV-ul tau? Acesta reprezinta de cele mai multe ori biletul de imbarcare catre destinatia mult dorita: cariera ta de succes. Daca consideri ca CV-ul tau are nevoie de retusuri, te asteptam in Orasul Joburilor, unde CV Expert Bucuresti revine la aceasta editie cu o infatisare noua.Intra si creeaza-ti cont si CV gratuit pe hipo.ro.

Cartierul Orientarii in Cariera vine cu cei mai experimentati ghizi pentru a te ajuta sa ajungi la cea mai buna varianta de CV de pana acum, dar si pentru a te ajuta in interactiunea cu reprezentantii obiectivelor turistice atat la stand, cat si in cadrul unui interviu.

Printre ghizii acestui sezon se numara:
 
 • Andreea Elefteriadis, GCDF Career Counselor, ICF ACC Coach
 
 • Alina Florina Petre, Managing Director, Impact HR & Events

Specialistii in recrutare ne-au raspuns la cateva intrebari ce te vor ajuta pe parcursul vacantei in Orasul Joburilor, afla raspunsul mai jos:

In functie de profilul candidatului si experienta pe care o are, cum ar trebui sa arate itinerariul unui “turist incepator – junior/student” care viziteaza Angajatori de TOP - Orasul joburilor?

Cea mai buna strategie pentru un “turist incepator” la targul Angajatori de TOP este sa investeasca timp in pregatirea participarii la eveniment. Aceasta pregatire va consta in indentificarea companiilor care activeaza in domeniul lor de interes si lista pozitiilor disponibile in aceste companii. Documentarea va cuprinde si studierea profilului de companie, precum si a ofertei de valoare catre angajati (Employee Value Proposition). O etapa importanta este si constientizarea abilitatiilor si competentelor care ii recomanda pentru a lucra in companiile vizate si evidentiarea acestora atat in CV, cat si in discutiile de la targ.

Un alt aspect important este, evident, aducerea la zi a CV-ului, cu cele mai noi experiente. Pentru studenti, lipsa experientei profesionale poate fi compensata de proiectele realizate, de diferitele participari la evenimente studentesti, implicarea in organizatii studentesti sau non-guvernamentale si intership-uri. Pe baza acestei documentari prealabile, candidatii pot fi convingatori si confortabili in interactiunea cu reprezentantii firmelor.
 
Andreea Elefteriadis, GCDF Career Counselor

Cum ar trebui sa se pregateasca un candidat pentru o vizita la Angajatori de TOP - Orasul joburilor?

Pentru o persoana aflata in cautarea unei (noi) oportunitati / provocari profesionale, Angajatori de Top – Orasul Joburilor este o ocazie excelenta pentru identificarea acestora si, de asemenea, de exersare in ceea ce priveste interviul de angajare. Majoritatea companiilor prezente au in echipa recrutori si, cu siguranta, se va lega si o discutie ce poate fi considerata un mini-interviu, in momentul in care o persoana va dori sa-ti prezinte candidatura companiilor respective.
Cum ar trebui sa se pregateasca un candidat pentru o vizita la Anagajatori de Top – Orasul Joburilor pentru a valorifica oportunitatile oferite de catre companii? Raspunsul vizeaza câteva aspecte: CV, lista cu joburile dorite, lista cu potentiale intrebari pentru Angajatori, “incarcarea rezervelor de curaj.

In ceea ce priveste CV-ul, acesta ar trebui sa fie actualizat cu ultimele studii absolvite sau cu cele in curs, precum si cu experientele profesionale. Nu cred ca mai trebuie mentionat faptul ca CV ul ar trebui sa fie ordonat, sa contina informatii relevante si sa nu contina greseli gramaticale sau de exprimare.

Apoi, pregatirea listelor cu joburile dorite, precum si cu eventualele intrebari de adresat Angajatorilor, vin in ajutorul candidatilor care se vor focusa si isi vor folosi timpul petrecut la Angajatori de Top mai eficient. Inarmati cu curaj, vor putea aborda cu o mai mare usurinta recrutorii si vor putea pune intrebari pertinente si relevante legate de oportunitatile de cariera. In acest fel isi vor arata interesul pentru compania respectiva. Simpla trecere pe lânga standul unei companii sau scanarea bare code ului de pe CV, nu va aduce plus valoarea vizitei la târgul de joburi. Identificarea unei oportunitati presupune perseverenta, interes si initiativa. Recomand chiar si abordarea companiilor care, in aparenta, nu au joburi potrivite, dar domeniul in care activeaza este unul dintre cele vizate de candidat, pentru ca ulterior se pot ivi oportunitati.

O ultima recomandare vizeaza consultarea informatiilor de pe site-ul Anagajatori de Top pentru familiarizarea cu orarul de desfasurare al evenimentului / workshop urilor, lista companiilor prezente si domeniul lor de activitate.
 
Alina Florina Petre, Managing DirectorCartierul Orientarii in Cariera powered by Veeam Software
este impartit in 6 zone, astfel:
 
 • Zona CV Scoring – in aceasta zona, consultantii in recrutare vor evalua CV-ul tau si iti vor oferi un numar de puncte. Ulterior, vei primi o sesiune de consiliere gratuita si sfaturi despre cum poate fi imbunantatit CV-ul tau;
 
 • Zona 0 experienta – CV de 10 – daca nu ai experienta si te confrunti cu provocarea redactarii CV-ului, zona aceasta iti este dedicata. Ghizii iti vor oferi sfaturi cu privire la informatiile care pot fi incluse atunci cand nu ai experienta;
 
 • Zona Cariera potrivita = Destinatia ta – specialistii in HR iti vor oferi sfaturi de orientare in cariera. Cu alte cuvinte, ei iti vor spune ce joburi ti se potrivesc astfel incat sa iti pui in valoare abilitatile, competentele si cunostintele;
 
 • Zona Reconversie profesionala – este o zona dedicata profesionistilor, candidatilor care vor sa isi schimbe domeniul de activitate, dar si traseul profesional actual. Consultantii in recrutare iti vor oferi sfaturi despre cum poti face aceasta reconversie profesionala si care sunt modificarile pe care ar trebui sa le aduci CV-ului daca vrei sa schimbi domeniul de activitate;
 
 • Zona Interactiunea cu angajatorul = Primul interviu – aceasta este o zona recomandata pentru vizitatorii cei mai putin experimentati. Vei primi sfaturi referitoare la cum sa te pregatesti pentru discutiile pe care le vei avea cu reprezentantii companiilor, cum sa interactionezi cu angajatorii in cadrul targului, ce intrebari sa adresezi si ce atitudine sa abordezi. Nu uita, curajul si curiozitatea sunt principalele calitati ale unui vizitator in Orasul Joburilor;
 
 • Zona PhotoHotel – o zona special amenajata unde turistii pot face poza perfecta din vacanta in Orasul Joburior gratuit; o poza profesionala ce poate fi folosita la CV sau LinkedIn. Sunt situatii in care poza inclusa in CV sau pe profilul de LinkedIn ii determina pe reprezentantii companiilor sa nu mai parcurga informatiile despre experienta candidatului sau studiile absolvite.

Nu uita, vizitand Cartierul Orientarii in Cariera ai posibilitatea sa te informezi si cu privire la:
 
 • Cum poti sa iti pui in evidenta calitatile si sa abordezi subiectul legat de salarizare obtinand rezultate cat mai bune;
 
 • Cum sa reactionezi daca iti este teama de interviu si sa pui capat acestei probleme;
 
 • Tips & Tricks la interviul de angajare si discutiile cu angajatorii.

Vino in Orasul Joburilor, afla cele mai bune sfaturi de la specialistii in HR, viziteaza cele mai importante obiective turistice si gaseste jobul perfect printre cele 6000 trasee profesionale.

Chiar daca esti un turist la inceput de drum sau deja unul experimentat, poti sa vizitezi Orasul Joburilor pe 5 si 6 aprilie, la Sala Palatului. Nu uita sa iei cu tine tine biletul de imbarcare pentru un nou traseu profesional - CV-ul Barcode.

 
Inscrie-te la Angajatori de TOP BucurestiLinkedIn