Noutati @ Angajatori de TOP

Vrei sa faci o schimbare in cariera? 5 aspecte pe care trebui sa le incluzi in CV-ul tau



Visezi la o schimbare in cariera? Daca esti o persoana cu experienta si iti doresti ca parcursul profesional sa se indrepte spre o alta directie, avem cateva recomandari in privinta modului in care ar trebui sa arate CV-ul tau. Pentru ca se spune ca CV-ul este cartea ta de vizita in interactiunea cu angajatorii, ne-am gandit sa iti oferim cateva sfaturi despre cum ar trebui sa arate acesta atunci cand vrei sa faci o schimbare profesionala. Mai jos gasesti 5 aspecte de care trebuie sa tii cont astfel incat sa iti personalizezi CV-ul si sa scoti in evidenta experienta care te va ajuta in cadrul noului job.

1.    Listeaza abilitatile si competentele

Incearca sa nu te concentrezi pe evolutia ta profesionala din punct de vedere cronologic, ci mai degraba pune accent pe abilitatile si competentele care conteaza pentru jobul la care aplici. Ofera pentru fiecare dintre cele mentionate cate un exemplu de la job-urile anterioare. In acest fel, desi nu ai experienta in acel domeniu, vei demonstra angajatorului ca detii un set de cunostintele care te vor ajuta. Aici recomandarea noastra este sa te concentrezi pe acele abilitati si competente transferabile. Poti include si cateva exemple de proiecte in care ai folosit acele competente, pentru a scoate in evidenta capacitatea ta de a te adapta cu succes la noul job.

2.    Obiectiv profesional

Incearca sa eviti includerea unui obiectiv care nu este relevant pentru jobul la care ai aplicat. Iti recomandam sa explici de ce iti doresti o schimbare in cariera, ce te motiveaza si ce te-a determinat sa te orientezi catre acest job/domeniu de activitate. Tot aici este important sa mentionezi si care este impactul pe care acest nou job il va avea asupra carierei tale, cum te va ajuta sa evoluezi ulterior?

3.    Pasiuni

Daca schimbarea ta de cariera are ca motiv principal o pasiune pentru domeniul respectiv, iti recomandam sa adaugi o sectiune unde sa mentionezi acest lucru. Adauga exemple de proiecte personale, evenimente, activitati pe care le-ai realizat in timpul liber si care arata interesul pentru dezvoltarea ta in zona respectiva. De exemplu, poate ai participat la cursuri, programe de voluntariat, evenimente sau poate iti place sa scrii despre domeniul respectiv si ai un blog unde publici articole.

4.    Experiente profesionale

Include o sectiune speciala unde vei mentiona experientele anterioare. Doar listeaza-le, mentionand perioada, numele job-ului si numele companiei. Nu uita nici de studiile universitare, iar daca ai urmat cursuri care raspund favorabil cerintelor jobului dorit cu atat mai mult trebuie sa le incluzi.

5.    Limbile straine

Multe din joburi oferite in prezent solicita o buna cunoastere a doua limbi straine. Mergi mai departe de o simpla mentionare a nivelului conversational, scris, citit si ofera exemple de modalitati in care ai folosit recent cunostintele respective in situatii concrete.

Acum ca ai afla ce ar trebui sa faci in privinta CV-ului, te asteptam la editiile din aceasta toamna Angajatori de TOP. In cadrul Angajatori de TOP Bucuresti (26-27 octombrie) vei putea aplica la peste 9000 de oportunitati de cariera.

Companiile au deschise joburi care presupun un program flexibil de munca (45%), posibilitatea de a lucra de acasa (14%), joburi part-time (27%), joburi full time (94%), joburi pe o perioada determinata (24%), dar si alte tipuri de oprtunitati, de exemplu, joburi care presupun prezenta ta la birou dupa un program in ture sau colaborari de tip project based (4%). Astfel, indiferent de tipul de job pe care ti-l doresti, la Angajatori de TOP sunt cele mai mari sanse sa iti gasesti jobul ideal.

In plus, daca iti doresti o cariera la nivel international, angajatorii au deschise si astfel de oportunitati de cariera, pentru o perioada de timp limitata sau permanenta precum: joburi alte tari (12%), relocare pe alte proiecte (15%), traininguri de pregatire la nivel international (42%), calatorii in interes de afaceri sau diferite tranzitii care se vor desfasura in alte tari (6%).

Si pentru ca tot vorbim de joburile la care pot aplica in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP, am fost curiosi sa aflam care sunt salariile oferite de companii pentru pozitiile adresate persoanelor cu experienta. Din raspunsurile primite, in medie, nivelul net salarial pe care il poti obtine variaza de la 700-1000 E pentru joburile adresate personelor middle, la 1000-1500 E pentru cei cu un nivel senior de experienta.

Nu uita, daca esti profesionist si vrei sa iti gasesti un nou job sau sa faci o schimbare de cariera, pregateste-ti CV-ul si vino la Angajatori de TOP. Inscrie-te la eveniment si vino pe 26 si 27 octombrie te asteptam la Sala Palatului din Bucuresti.

 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn