Noutati @ Angajatori de TOP

De ce skill-uri ai nevoie la angajare in 2018?

Oare sunt destul de bun pentru jobul visat? Oare am calitatile necesare pentru a dat startul carierei mele? Indiferent de nivelul de experienta, cu siguranta ca cel putin o data te-ai intrebat daca vei putea obtine jobul dorit cu ajutorul abilitatilor pe care le ai si a pregatirii tale profesionale.

In 2018, angajatorii vor acorda o mai mare importanta competentelor soft-skills pe care candidatii le au, ca urmare a dezvoltarii continue a tehnologiei si a automatizarii unora dintre joburi.

Care sunt abilitatile pe care trebuie sa le ai ca sa obtii jobul perfect in 2018?

Pentru al treilea an consecutiv, abilitatile de comunicare se claseaza pe primul loc in topul preferintelor angajatorilor, conform Raportului Hipo – Piata fortei de munca in 2018.

Acestea sunt urmate de adaptabilitate, orientarea catre rezultate, proactivitate si capacitatea de a lucra bine in echipa. In plus, comparativ cu anul precedent, capacitatea de a lucra independent, capacitatea de analiza si managementul timpului si al prioritatilor au urcat in topul preferintelor angajatorilor.

Flexibilitatea este un atuu important al candidatilor – companiile isi doresc angajati care pot jongla cu task-uri, se pot adapta oricarei situatii de lucru si care performeaza la fel de bine indiferent daca lucreaza individual sau in echipa.

World Economic Forum a realizat un top 10 al competentelor care vor fi necesare la job in 2020, pe primele locuri clasandu-se solutionarea de probleme complexe, gandirea critica, creativitatea, capacitatea de a lucra in echipa si inteligenta emotionala.

Comparand asteptarile angajatorilor din Raportul Hipo si previziunile pe care World Economic Forum le-a facut, se poate observa, deja, tendinta companiilor de a cauta oameni care detin o parte dintre competentele anticipate in Raportul Future of Jobs (capacitatea de a lucra bine in echipa, rezolvarea de probleme, capacitatea de analiza).

Poti indeplini cu succes toate cerintele tehnice, insa daca nu detii abilitati care sa te ajute sa te remarci in randul angajatorilor, totul poate fi in zadar. Atitudinea ta, modul in care reactionezi la schimbare sau usurinta cu care comunici pot face diferenta intre tine si alti candidati.

Asadar, cele mai importante TOP 5 abilitati pe care angajatul anului 2018 trebuie sa le detina sunt: bune abilitati de comunicare, adaptabilitate, flexibilitate, proactivitate si capacitatea de a lucra bine in echipa.

Care sunt domeniile cu cele mai multe joburi disponibile?

In 2018, conform studiului Hipo.ro, Vanzari, Customer Support – Client Service si IT vor fi domeniile in care vei descoperi cele mai multe joburi. Nou intrate in top sunt domeniile Inginerie – Tehnic si Contabilitate – Finante.

La polul opus, domeniile Juridic, Achizitii sau Marketing - PR sunt printre cele mai rar mentionate de angajatori in ceea ce priveste pozitiile nou deschise in 2018, lucru ce va face competitia mai apriga pentru cei care isi doresc o cariera in aceste domenii.

Insa, nu te lasa descurajat, deoarece 76% dintre companii estimeaza ca numarul angajatilor va creste in 2018 si vor continua sa recruteze candidati cu diverse nivele de experienta (studenti, absolventi sau profesionisti cu experienta).

Daca inca nu ti-ai gasit jobul dorit, Angajatori de TOP poate fi sansa ta. De ce? Pentru ca primavara aceasta peste 200 de angajatori vor fi prezenti in cadrul celei mai mari editii a targului. Ai acces la peste 9000 de joburi din domenii precum IT, Telecom, Inginerie, FMCG, BPO, Audit si Consultanta sau Financiar – Bancar.

Companii precum Accenture, AMAZON, Grup Renault Romania, Michelin, Oracle, P&G, Coca-Cola HBC, HP Inc, IKEA, Continental si Microsoft te asteapta la Angajatori de TOP. Ce trebuie tu sa faci? Sa te inscrii la eveniment, sa iti printezi CV-ul in format barcode si sa vii la targurile organizate in Timisoara sau Bucuresti.

Ai mai multe skill-uri decat crezi! Vino sa iei si job-ul.
 
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn