Interviu Aurica Gaspar si Radu Calomfirescu DRÄXLMAIER GroupDRÄXLMAIER Group va participa la Angajatori de TOP Timişoara cu posturi disponibile din cadrul departamentelor Research & Development şi IT. Compania este unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, prezent în peste 20 de țări, în mai mult de 60 de locații. Numărul total al angajaților a depășit 55.000 la nivel mondial.

In cadrul targului, poti participa gratuit la TechLab-ul sustinut de reprezentantii companiei Claudiu Gabriel Neamtu-SAP Solution Manager Analist si Catalin Voicu-Senior Manager Development Department. Inscrie-te la How does Draxlmaier implement SAP system in the company?»

Despre DRÄXLMAIER Group

În Europa de Sud-Est, grupul are fabrici în România, Serbia, Macedonia și Republica Moldova, în care lucrează peste 25.000 de salariați, ceea ce înseamnă că este una dintre cele mai importante regiuni. Prima investiție din zonă datează din 1993, când grupul a decis extinderea în România, la Pitești. În prezent, în România sunt cinci fabrici, devenite și centre de dezvoltare – după Pitești a urmat o dezvoltare în Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov. Cu aproximativ 15.000 de angajați români, putem spune că suntem unul dintre cei mai mari angajatori din țară.

Reprezentanta departamentului Research & Development este doamna Aurica Gaspar, Director General Tehnic DPR DRÄXLMAIER şi Director Operativ Tehnica de Testare la nivel global, cu o experienţă de peste 14 ani în companie.

Care sunt cele mai mari provocări şi satisfacţii pe care le-aţi avut în cadrul departamentului dvs.?

În fiecare zi am parte de noi provocări, printre cele mai importante aflându-se asigurarea sustenabilităţii organizaţiei Tehnicii de testare atât pe plan local cât şi global, prin dezvoltare de procese, produse şi structuri. O altă provocare continuă este menţinerea unei colaborări internaţionale între Romania, Germania, Mexic şi Tunisia prin identificarea sinergiilor, utilizarea aptitudinilor complementare (specifice fiecărei culturi în parte), în vederea obţinerii unor soluţii complete. Desfăşurarea activităţii într-un mediu internaţional necesită adaptare din punct de vedere multicultural. Împreună cu echipe competente realizăm echipamente de testare robuste şi de înaltă tehnologie, contribuind astfel la calitatea autovehiculelor din categoria Premium, alături de întregul DRÄXLMAIER Group. Satisfacţia cea mai mare provine din faptul că avem clienţi mulţumiţi de serviciile noastre.

Ce specific are organizaţia în care profesaţi şi ce locuri de muncă disponibile aveţi în prezent?

Compania DPR produce pentru întregul DRÄXLMAIER Group echipamente de testare a componentelor şi sistemelor auto, cum ar fi staţii de testare electrică a cablajelor de joasă şi înaltă tensiune.

În prezent căutăm persoane interesate să ocupe unul dintre următoarele posturi:

Mechanical Engineer – R&D
Mechanical Engineer – CAD – Solid Edge Design
Technologies Development Engineer
Project Coordinator 

Care sunt cele mai interesante proiecte pe care le aveţi în lucru în următoarea perioadă şi care apreciaţi că pot fi făcute publice? 

Două dintre proiectele pe care le avem acum în derulare sunt dezvoltarea echipamentelor de testare pentru cablaje de înaltă tensiune pentru maşini electrice de ultimă generaţie şi dezvoltarea conceptelor bazate pe scanare 3D, inclusiv reverse engeneering.
 
Cum se derulează procesul de recrutare al noilor angajaţi?

Prima etapă a recrutării este publicarea anunţului de angajare în mediul intern şi extern, online şi în varianta tipărită. Urmează procesul de selectare al persoanelor interesate de locul de muncă şi contactarea telefonică a acestora.  Cei mai potriviţi sunt ulterior chemaţi la un interviu în cadrul companiei, şi în funcţie de postul pentru care candidează, este necesară verificarea cunoştinţelor tehnice de specialitate prin intermediul unor teste.
 
Ce calităţi trebuie să însuşească un candidat care doreşte să facă parte din echipa voastră de Research & Development?

Suntem o echipă unită, ne susţinem unul pe celălalt, ne dezvoltăm, şi împreună producem cele mai inovative tehnologii. Prim urmare, ne dorim persoane care să se integreze uşor şi să aibă o atitudine corespunzătoare, bune aptitudini tehnice şi lingvistice (engleză), să înveţe uşor şi să fie cât mai active. Cunoaşterea limbii germane reprezintă un avantaj.

Care sunt, în opinia dumneavoastră, beneficiile unui internship pentru angajat şi angajator?

Pentru noi, cel mai important aspect este ajutorul reciproc care există între angajat şi angajator. Noi le oferim posibilitatea de a se dezvolta într-o companie multinaţională unde şansele de dezvoltare sunt multiple, iar ei ne uşurează nouă munca prin preluarea unor activităţi.

Care sunt principalele motive pentru care un candidat ar trebui să viziteze standul companiei dvs. din cadrul Angajaţilor de TOP?

Colegii noştri îi vor aştepta cu informaţii detaliate despre domeniul nostru de activitate, despre posibilităţile de angajare şi de internship. Cei care doresc să facă parte dintr-o echipă dinamică şi inovativă, vor fi cu siguranţă interesaţi de standul nostru. Noi îi vom aşteptam cu drag!

Ce sfaturi le puteţi oferi candidaţilor?

Cel mai bun sfat pe care îl pot oferi este să investească în primul rând în ei şi în dezvoltarea lor profesională, pentru a avea cele mai bune rezultate la locul de muncă dorit. Noi îi vom sprijini şi le vom oferi bune condiţii de lucru şi training-uri pe măsură.

Reprezentantul Departamentului IT din Timişoara este Radu Calomfirescu, Manager Guvernanţă şi IT.

Cum v-aţi început cariera în acest domeniu şi care sunt cele mai mari provocări şi satisfacţii din cadrul departamentului dvs.?

În anul 2011 am început dezvoltarea departamentului IT din cadrul DRÄXLMAIER Timişoara. Cea mai mare satisfactie şi totodată provocare pe plan profesional, a fost inovarea acestui departament şi formarea echipei de specialişti. Iniţial echipa a fost mică, dar a crescut susținut în fiecare an. M-am ocupat personal de recrutarea fiecărui coleg în parte şi i-am sprijinit pe tot parcursul dezvoltării profesionale.

Ce specific are departamentul IT DRÄXLMAIER şi ce locuri de muncă disponibile aveţi în prezent?

Divizia IT DRÄXLMAIER dezvoltă aplicaţii software de ultimă oră pentru operaţiunile globale, reprezentând o platformă pentru inginerii software şi analiştii de afaceri cu un nivel înalt de calificare. Angajaţii sunt specializaţi în Dezvoltarea Aplicaţiilor Software, Arhitectură IT, Analiză Funcţională şi de Afaceri, Administrarea Bazelor de Date şi a Sistemelor de Operare. Inginerii noştri oferă aplicaţii performante şi standarde la cel mai înalt nivel.


Joburile disponibile în prezent sunt următoarele:

Backoffice Junior Reporting Support Timişoara
2nd Level Support for Product Lifecycle Management Timişoara
PL/SQL Software developer Timişoara
IT Service Desk (fluent in both writing and speaking the German language) Timişoara
SAP FI Customizer Timişoara
Administrative Assistant IT Center (fluent in both writing and speaking the German language) Timişoara
C# Oracle Developer Piteşti
Linux Server/ DevOps Engineer  Piteşti
 

Care sunt cele mai interesante proiecte pe care le aveţi în lucru în următoarea perioadă şi care apreciaţi că pot fi făcute publice?

Unul dintre cele mai interesante proiecte pe care le avem în lucru sunt parteneriatele cu universităţi din două oraşe. Prima este Universitatea de Vest din Timişoara, unde lucrăm alături de studenţi la dezvoltarea tehnologiei SAP. Cea de-a doua este Facultatea de Stat din Piteşti, unde focus-ul este pe laboratoarele tehnologice, în cadrul cărora utilizăm şi dezvoltăm aplicaţii în sisteme de operare ca Windows şi Linux.
Proiectul nostru actual este reprezentat de înlocuirea treptată a sistemului dezvoltat in-house prin sistemul SAP. Este un proiect foarte important, care se extinde pe mulţi ani, la nivel global.

Care este profilul angajatului ideal în cadrul departamentului IT DRÄXLMAIER Group?

Căutăm oameni cu atitudine şi iniţiativă, care sunt proactivi şi deschişi la noi provocări.
Abilităţile lingvistice sunt foarte importante, indiferent de funcţia pe care doresc să o ocupe în departamentul IT. Fiind o companie multinaţională, limba engleză este o cerinţă de bază.
Competenţele tehnice diferă de la un job la altul, fiecare necesitând diverse skill-uri specifice, pe care un angajat trebuie să le deţină.
Nu în ultimul rând, viitorii noştri colegi trebuie să înveţe repede, să fie motivaţi şi să aibă abilităţi interculturale.

Care sunt, în opinia dumneavoastră, beneficiile unui internship pentru angajat şi angajator?

Internship-ul reprezintă cea mai bună modalitate de a începe o carieră într-un mediu de lucru profesionist  şi de a căpăta experienţă în domeniu ales. Cei mai motivaţi pot deveni colegi cu noi.
Pentru noi, angajatorii, este vorba despre employer branding. Încercăm să oferim ocazia de participare unui număr cât mai mare de studenți, pentru ca în final să colaborăm cu cei mai buni dintre cei mai buni.

Cum sunt motivaţi angajaţii să rămână în companie pe termen lung?

Pentru cei care se alătură DRÄXLMAIER Group există dezvoltare profesională continuă, training-uri tehnice şi de soft skills, corectitudine pe toate planurile şi mediu de lucru tânăr şi activ.

Care sunt principalele motive pentru care un candidat ar trebui să viziteze standul companiei dvs. din cadrul Angajaţilor de TOP?

Standul nostru se adresează celor care sunt interesaţi să lucreze într-o companie multinaţională, unde vor avea parte de noi provocări şi de tehnologii de ultimă oră. Totodată se vor familiariza atât cu procese tehnice, cât şi de business.

Ce sfaturi le puteţi oferi candidaţilor?

Sfatul meu este să îşi dedice timpul pentru învăţarea limbilor de circulaţie internaţională și să acumuleze atât cunoștințe teoretice, cât și practice.

Nu pierde sansa de a-i cunoaste la standul de la Angajatori de TOP Timisoara!
 LinkedIn