Scrisoare de la un Project Manager: porneste pe cel mai scurt drum de la candidat la angajatDragi candidati,
 
Numele meu este Cristina, sunt Project Manager Angajatori de TOP si lucrez de mai bine de 5 ani in organizarea acestui targ de cariera. La fiecare editie ma gandesc care sunt motivele pentru care un candidat ar trebui sa isi noteze in calendar participarea la eveniment si cum l-ar ajuta prezenta lui la un astfel de proiect.

Ei bine, cred ca in spatele motivatiei principale de a ne gasi un job sau de a ne schimba jobul actual, stau lucruri mai importante care sunt la ordinea zilei si care ne fac viata mai usoara si anume oamenii si informatia.

De ce oamenii? Pentru ca oriunde ne-am duce, ne dorim sa fim inconjurati de oameni faini care ne dau energie, ne ajuta ori de cate ori avem nevoie si ne invata lucuri noi. De aceea interactiunea care se intampla la standuri reprezinta ocazia perfecta de a cunoaste oamenii din spatele companiilor. Discutiile din cele 2 zile ne ajuta sa ne dam seama daca ne-ar placea sa lucram in compania respectiva, daca am avea colegi cu aceeasi varsta ca si noi, daca pe proiectul pe care vom lucra vom avea mentori si daca managerul ne va sustine in demersurile noastre.

Chiar si de partea cealalta in calitate de organizator unul dintre cele mai importante aspecte il reprezinta tot oamenii. Evenimentul nu ar putea avea loc fara echipa din spate, colaboratorii si partenerii nostri sau fara cei peste 300 de specialisti  HR, care timp de 2 zile vorbesc, fara pauza, cu sute de candidati. Satisfactia noastra vine din faptul ca ajutam la fiecare editie candidatul sa-si gaseasca jobul potrivit si angajatorul sa isi gaseasca omul potrivit.
 
De ce informatia? Cu cat cunoastem mai multe lucruri, cu atat ne este mai usor sa luam o decizie. Pentru a fi siguri ca jobul la care am aplicat si pe care vreau sa il obtin este cel care mi se potriveste trebuie sa pun intrebari, sa aflu care vor fi responsabiltatile, ce oportunitati de dezvoltare voi avea, daca competentele pe care le detin sunt cele pe care le cere angajatorul, in ce consta procesul de recrutare, care vor fi etapele de dezvoltare pentru mine ca profesionist, daca voi avea interviu cu managerul de departament acestea sunt doar cateva dintre informatiile pe care le pot accesa printr-o discutie libera cu reprezentantul companiei. Accesul direct la informatie este mult mai eficient prin discutiile cu oamenii pentru ca reusesti sa iti lamuresti niste intrebari la care nu poti gasi intodeauna raspuns in varianta online.

Dragilor, la final de zi toti ne dorim un job fain, la care sa ne placa sa mergem, sa fim bine remunerati, sa avem colegi de treaba si pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa fim constienti de alegerile noastre si pregatiti pentru intregul proces.

Asa ca va astept la eveniment cu CV-ul Barcode pregatit, informati cu privire la angajatorii prezenti, cu o atitudine pozitiva, multe intrebari si sunt sigura ca veti gasi jobul potrivit.

Mult success!
Project Manager, Angajatori de TOP
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti