•  

Sunt un pasionat de IT! Imi caut job sau el ma cauta?


Stim ca daca ai ajuns la aceste randuri, iei in calcul o cariera in IT sau ai deja ani bun de experienta in domeniu. In ultimii ani, piata joburilor pe IT a avut o crestere exponentiala si cred ca este unul dintre domeniile care ne confirma cat de inventivi si creativi suntem noi ca natiune.

In industria IT sunt cele mai dorite joburi, conform studiului „Planurile celor mai doriti angajatori in 2016”, realizat pe 10 000 de candidati. Aproape 40% dintre persoanele participante la studiu au raspuns ca isi doresc un job in IT.

E posibil sa fii unul dintre candidatii sunati des sa fii intrebat daca doresti un job in IT sau sa fii la inceput de drum si sa nu stii ce e mai potrivit pentru tine. Noi, avand 10 ani de experienta in organizarea targurilor de joburi, suntem convinsi ca o constanta informare despre dinamica pietei muncii este mai mult decat necesara.  In cele ce urmeaza, am sumarizat principalele modalitati prin care poti sa valorifici prezenta ta la un targ de joburi, chiar daca nu urmaresti sa iti schimbi jobul in cel mai scurt timp.

Este unul dintre putinele evenimente de cariera, unde poti sa te familiarizezi, sa discuti si sa experimentezi alaturi de oamenii tehnici din companii toate domeniile IT. Acest lucru este posibil datorita sectiunii TechTalks din cadrul evenimentului. Vezi care sunt cele zece lucruri pe care le ratezi daca nu vii aici!
 
La cea de-a 9-a editie si-au anuntat prezenta principalii jucatori din domeniu: Microsoft, Nokia, Flex, Huawei, ATOSS Software, Huf, Hella, AEM, Plan.net Technology, ALTEN SI TECHNO Romania, ZTE Services Romania, Continental, Yazaki Component Technologies, Beespeed, berg COMPUTERS, Visma Software, Mahle, Netex Consulting, Cmed Clinical Research Services,  BearingPoint Romania, IBM, Guardus, CMED Group, InCrys, iSoftBet, Krohne Solutions.

O treime din companiile participante la Angajatori de TOP Timisoara recruteaza candidati in IT. Ele se adreseaza atat profesionistilor, 15% dintre joburi sunt pentru candidatii cu peste 3 ani experienta, 29% sunt pozitii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienta, cat si juniorilor, intucat 40% dintre joburi sunt pentru candidatii entry-level. Nici programele de internship nu sunt neglijate, 16% din pozitiile pentru care companiile au planuri de recrutare sunt reprezentate de programele de internship.

De ce este benefic sa participi la Angajatori de TOP Timisoara

1. Interactionezi la stand cu persoane tehnice de la 20 cele mai dorite companii din IT din Banat 

Nu numai ca afli care sunt planurile lor de recrutare, ci ai ocazia sa discuti cu ei despre tehnologiile pe care le implementeaza in proiectele lor, care este structura echipei/ organizatiilor, care sunt potentialele career path-uri, ce ar trebui sa faci daca te re-orientezi spre un alt domeniu, in ce directie se dezvolta piata sau alte subiecte tehnice relevante pentru voi.
Pentru candidatii fara experienta interactiunea cu specialistii constituie o ocazie in plus sa-ti dai seama care ar fi cele mai eficiente metode sa iti formezi competente.
 
2. Discuti fata in fata cu persoanele responsabile de procesul de recrutare 

Nicio descriere a companiei de pe site nu se compara cu insight-urile oferite de reprezentantii companiei, cei care stiu mecanismele interne ale companiei. Specialistii in resurse umane iti pot oferi detalii despre procesul de selectie, despre beneficiile pe care le ofera, despre asteptarile pe care compania le are de la candidati, despre responsabilitati. In plus, poti primi sfaturi pentru a-ti creste sansele de angajare, poti evalua daca o pozitie este sau nu potrivita pentru tine.
 
3. Evaluezi mediul de lucru si cultura organizationala a potentialilor angajatori 
Prin prezenta la targ, timp de 2-3 ore, poti evalua piata locala si sa-ti dai seama ce ti se potriveste. E cadrul cel mai potrivit sa pui intrebari si sa clarifici orice nelamurire pe care o ai.
 
4.Participa la TechTalks – peste 30 de specialisti trateaza cele mai recente subiecte din industria IT

Iata 12 lucruri pe care le ratezi daca nu participi

1. Cum sa faci saltul de la junior la profesionist, asistat de un cadru de invatare potrivit - Microsoft
2. Aducem in fata participantilor 2 persoane cu foarte multa experienta care trateaza subiectul: Antreprenoriat versus Intraprenoriat in IT.
3. Sa fii simultan in papucii clientului si a companiei de IT! Cum? Experimentam toate etapele unui proiect de software in industria automotive, realizand experiemente pe roboti functionali cu platforma Arduino - Beespeed
4. Discutam despre nevoia si modalitatea de adaptare a solutiilor software la lumea in continua schimbare alaturi de Thomas Stranner - cu peste 30 ani experienta internationala in proiecte de IT - Bearing Point
5. Abordam ultimele inovatii din Telecom alaturi de Nokia, care prezinta o tematica ce nu necesita traducere - Radio Frequency Sharing in telecommunication networks.
6. Conducerea automata a masinilor nu mai este asa departe de noi si Timisoara exceleaza prin centre de R&D care dezvolta astfel de solutii. Specialistii Elektrobit ne  vor explica cum folosim platforma AUTOSAR pentru a depasi provocari oferite de industria de dezvoltare a solutiilor software in Automotive
7. Ne intrebam ce au in comun motoarele de super-masinile, masinile agricole si motocicletele intr-un TechLab aplicativ alaturi de specialistii Continental
8. Experiemntam alaturi de Cosmin Dorobantu ce presupune securitatea, infrastructura si confidentialitatea datelor financiare in Cloud – Visma
9. Care sunt provocarile si tehnologiile variate implicate in sectorul de masurari smart (smart metering) - AEM
10. Aflam totul despre configurarea unui apel video folosind hardware-ul si software-ul Huawei
11. Descoperim cu ajutorul unor masuratori reale defectul unora dintre echipamentele aduse de Yazaki in cadrul TechLab-ului
12. Testeaza live in cadrul TechLab-ului echipamentele/produsele dezvoltate de companii, cum este si cazul TechLab-ului Draxlmaier

Numarul de locuri este limitat, prin urmare iti sugeram sa te inscrii cat mai repede posibil folosind linkurile de mai sus. Agenda actualizata este aici »

Uite mai jos cateva oportunitati care te-ar putea interesa!

 

The Microsoft Academy for College Hires - Technical engineer

Technical Engineer

Hub Care Program Manager (Maintenance) 

Senior Software Development Engineer 

Internship - Junior Software Engineer 

Internship - Junior Software Test Engineer

Shop Floor IT Support Engineer (Tires Division)

PRODUCT VALIDATION ENGINEER TIMISOARA

FUNCTIONAL SAFETY ENGINEER

EMBEDEDD SOFTWARE ENGINEER TIMISOARA

SENIOR TEST ENGINEER TIMISOARA

TOOLS SOFTWARE ENGINEER

Test Engineer (Networking & Customization) 

IT MES Engineer 

Senior IT Application Analyst 

Software Support Specialist - with German language

Junior/Intermediate level JAVA Developer

Junior Software Test Engineer

Senior JAVA Developer 

Senior Software Test Engineer

Hardware developer engineer

Embedded Software Engineer

Internship Software Development (Java, C#, SQL)

Java Software Engineer

Senior DevOps / Build-Release Engineer

Software Testing Engineer

.Net Developer

Software Testing Engineer

Network Call Entry Analyst

CORE Network Engineer

Radio Configuration Junior Engineer

Experienced Java developer

Junior Java Developer

System Engineer

Quality Assurer

asp.net System Developer

Infrastructure Engineer

 

AUTOSAR Software Developer

Software Developer

Black Box Testing Team Leader
 
Java Programmer

INFORMATION SECURITY MANAGEMENT

ABAP Developer

Software Quality Planner

JAVA Developer for D&D Department

System Engineer with Hardware Background
 

System Test Engineer for Active Safety-Timisoara

Solution Test Engineer-Timisoara

Embedded C Developer-Timisoara

Test Engineer
 
IT Administrator
Asistent relatii publice si comunicare-limba olandeza, daneza, suedeza, finlandeza, norvegiana
Progamator Java cu experiență

C# Programator

Junior Database Configurator

Software Engineer

Junior Database Configurator

Software Engineer


iOS Developer

Android Developer
 

Te asteptam cu drag la eveniment! Inscrie-te pe Hipo.ro, descarca CV-ul in format barcode si interactioneaza cu ei la standul lor de la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

Ne vedem la Angajatori de TOP Timisoara!

 
Inscriere Angajatori de TOP Timisoara