•  

Ce oportunitati gasesc la Angajatori de TOP Bucuresti profesionistii IT si cei care sunt la inceput de cariera?

La cea de-a 20-a editie Angajatori de TOP au confirmat prezenta principalii jucatori de pe piata locala de IT&C:  Bitdefender, Ericsson Telecommunications Romania, Dell, IBM, Unicredit Business Integrated Solutions, BearingPoint, Accenture, Intralinks, Intel Romania, Vodafone Shared Services Romania.

Specificul lor este foarte variat: de la companii care vizeaza securitatea informationala si comanii din domeniul telecomunicatiilor, pana la companii shared services pentru domeniul bancar si telecom.
Mai jos am facut o selectie a oportunitatilor pe care le ofera.


De ce sa vin la un targ de joburi daca lucrez in IT?

Stim ca gasesti multe lucruri pe internet, dar uite cateva motive pentru care merita sa te intalnesti fata in fata cu potentialii angajatori.

 

  1. Poti interactiona cu specialistii tehnici si managerii din peste 20 companii  -
Recunoscuti pe piata locala si internationala pentru capacitatea de inovare si de integrare a noilor tehnologii in solutiile pe care le dezvolta. Cu ei poti discuta despre tehnologiile pe care le implementeaza in cadrul proiectelor, care este structura echipei/ organizatiilor, care sunt potentialele career path-uri, ce ar trebui sa faci daca te re-orientezi spre un alt domeniu, in ce directie se dezvolta piata sau alte subiecte tehnice relevante pentru voi.

Pentru candidatii fara experienta interactiunea cu specialistii constituie o ocazie in plus sa-ti dai seama care ar fi cele mai eficiente metode sa iti formezi competente.


 
  1. Discuti cu persoanele responsabile de procesul de recrutare
Cum te ajuta acest lucru? Oricat de cuprinzatoare ar fi job description-urile, acestea nu vor putea integra toate detaliile necesare pentru a lua decizia in favoarea unui angajator sau altul. Specialistii in resurse umane iti pot oferi mai multe detalii despre procesul de selectie, despre beneficiile pe care le ofera, responsabilitati,  iti pot da sfaturi pentru a-ti creste sansele de angajare, poti evalua daca o pozitie este potrivita pentru tine.

Pe de alta parte, ei sunt cei care stiu cel mai bine planurile de crestere a companiei. Daca nu au pozitii deschise la targ, cu siguranta, iti pot oferi o perspectiva asupra planurilor viitoare.

Daca esti junior, poti afla care sunt programele de internship deschise pentru urmatoarea perioada. In acelasi timp, o buna parte dintre companii au programe de dezvoltare a competentelor tinerilor la inceput de cariera (traininguri, academii, workshopuri la sediul companiei) si prezenta lor la targ are ca obiectiv selectarea candidatilor care sa beneficieze de acestea.

 
  1. Evualezi mediul de lucru si cultura organizationala a potentililor angajatori
Din studiul cei mai doriti Angajatori stim cat de mult conteaza mediul de lucru si programele interne de training pe care le ofera un angajator. Prin prezenta la targ, timp de 2-3 ore, poti evalua piata locala si sa-ti dai seama ce ti se potriveste. E cadrul cel mai potrivit sa pui tu intrebari si sa clarifici orice nelamurire pe care o ai.

 
  1. Sambata, pe 26 martie, la TechTalks - te poti familiariza cu inovatiile pe care le dezvolta companiile

TechTalks ofera mediul ideal schimbului de informatie in cadrul unor conferinte de specialitate si Techlab-uri dedicate pasionatilor de tehnologie. La eveniment ai ocazia sa interactionezi direct cu profesionisti din domeniul IT, unii detinand pozitii de top management in companiile in care lucreaza.

Peste 20 de speakeri vor sustine 4 conferinte si  7 TechLab-uri, unde vom aborda subiecte legate despre ultimele trenduri in materie de Agile, Software Development si Cloud.
Iata cateva dintre tematicile de la aceasta editie:


Bitdefender - Building-the-Future-of-Cybersecurity;
BearingPoint - Solving the toughest problems through innovation;
Dell - Experience the planning of an international Service Desk;
UniCredit Business Integrated Solutions - Facilitating. A Scrum Master’s Neverending Story;
Intel - Introduction to Brillo OS & Weave;
UniCredit Business Integrated Solutions - Data Warehouse and Business Intelligence;
Ericsson - Enabling the Internet of Things.


Vezi agenda completa si rezerva-ti un loc aici

 
  1. La standul CV Experts invitam consilieri in cariera care iti pot oferi feedback pe CV.
Indiferent ca esti la inceput de cariera sau profesionist, sfaturile unui specialist iti permit sa eviti eventuale greseli  si sa te pregatesti mai bine pentru procesul de selectie.

Mai jos am facut o selectie a joburilor in IT pe care le poti gasi la Angajatori de Top:
 
 


Enterprise Support Jr. Project Manager

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici

Java Developer

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici.NET Developer


Vezi lista completa a joburilor disponibile aici

  


IBM Internship Program – Java Development

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici

 


 

Data Modeller Senior

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici

 


 

Java Developer

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici

Android Software Engineer

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici

  

 

Software Developer - Machine to Machine

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici

  

Internship Software Development (Java, C#, SQL)

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici

 


 

 C/C++ Software Engineer

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici