Kimball Electronics Romania: de la start-up la peste 500 de colegi!

      

In anul 2017, Kimball Electronics Romania isi extinde echipa si va participa la Angajatori de TOP Timisoara cu oportunitati de cariera inedite in departamentele de Productie, Logistica, Financiar / Contabilitate si Inginerie. 

Va invitam sa aflati mai multe detalii despre cultura organizationala si planurile de recrutare ale companiei din interviul realizat de Hipo.ro!

Cum ati descrie Kimball Electronics Romania in cifre?

Incepand cu anul 2015, Kimball Electronics Romania a devenit un competitor promitator in industria EMS (Electronic Manufacturing services) pe piata banateana, estimand o crestere de pana la 600-800 de angajati in urmatorii 5-6 ani.

Ne puteti oferi mai multe informatii cu privire la planurile de recrutare, programele pe care le aveti deschise sau alte aspecte importante in legatura cu prezenta companiei in cadrul evenimentului Angajatori de TOP?

Este extraordinar sa ai sansa de a fi parte a momentului de startup a unei companii! Ne bucuram ca avem sansa de a fi parte a demersului de consolidare a operatiunilor Kimball Electronics in Europa prin start-up de business in Romania de la inceputul anului 2015. Succesul nostru este cu atat mai mare cu cat acesta are loc intr-un mediu de business deja consolidat, in contextul unui cadru consolidat si in piata muncii!

O trasatura distinctiva a angajatilor companiei, in primii ani, este faptul ca toti colegii KERO sunt pregatiti sa iasa din tiparul clasic al locului de munca obisnuit si sunt mai curand orientate spre a crea propriul lor rol. Compania selecteaza viitori colegi care sunt dispusi sa contribuie si sa se implice, sunt interesati si pot sa contribuie cu usurinta si interes in mai multe arii. Ne dorim ca si viitorii colegi KERO sa nu se teama sa greseasca, la fel de mult ca dorinta si demersul lor de a reusi!

Va invitam sa ne vizitati standul si sa aflati mai multe despre KERO!

Care este numarul pozitiilor din cadrul programelor de internship, pozitii entry-level, middle-level si senior pe care le aveti deschise in cadrul Angajatori de TOP?

Anul acesta, vom avea deschise 10 pozitii pentru programele de internship in departamentele de Productie, Logistica, Financiar/Contabilitate si Inginerie, 3 pozitii entry-level, 4 pentru candidati middle-level si 2 pozitii pentru profesionisti.

Ce se intampla cu CV-urile celor care aplica la standul companiei dvs in cadrul Angajatori de TOP? Care sunt etapele ulterioare prezentei companiei in cadrul evenimentului Angajatori de TOP?

a. Termen scurt (1-3 luni):  Analiza CVurilor aplicantilor pentru programele anului 2017: Internship, Trainee, etc, programarea la un interviu, organizarea unei sesiuni "KERO Open Day" in care candidatii care trec de sesiunea de intervievare au ocazia sa viziteze locatia;
b. Termen mediu (3 luni - 1 an): Reevaluarea pentru roluri vacante Full-time in cadrul companiei;
c. Termen lung ( > 1 an): Reevaluarea pentru roluri vacante Full-time in cadrul companiei, includerea intr-un newsletter,  KERO open roles, monthly follow-up.

Care sunt elementele care pot transforma un intern intr-un angajat full time in cadrul companiei dvs.?

 • Motivatia si implicarea de care da dovada in timpul programului;
 • Adaptarea la cultura companiei;
 • Atingerea indicatorilor de performanta stabiliti la inceputul programului;
 • Orientarea spre invatare;
 • Proactivitatea;
 • Feedbackul pozitiv primit din partea managerului de departament.

Care apreciati ca ar trebui sa fie criteriile in functie de care un student/absolvent urmeaza un anumit program?

 • Relevanta programului in functie de planurile lui de cariera;
 • Domeniul de activitate se potriveste perspectivelor lui de dezvoltare profesionala;
 • Reputatia companiei;
 • Perioada in care se desfasoara respectivul program;
 • Responsabilitatile/ Activitatile in care va fi implicat;
 • Posibilitatea de transformare a programului intr-un job permanent;
 • Training-urile si posibilitatile de dezvoltare oferite de companie pe parcursul programului;

Care este cel mai neobisnuit beneficiu pe care il oferiti angajatilor din cadrul companiei dvs.?

Ii incurajam pe toti colegii sa semnaleze lucrurile care pot fi imbunatatite: in cadrul departamentului, inter-departamental, in procese si proceduri, in practici comune.

Ce sfat aveti pentru un student care viseaza sa lucreze pentru companiei dvs.?

Un profesionist bun isi antreaza in activitatea sa intreagul potential. Compania Kimball Electronics, se opreste asupra potentialului unui student si priveste cu atentie asupra a 4 mari arii:
 
 • Cunostintele: cele dobandite, modul cum sunt utilizate si inter-conectate;
 • Abilitatile: ce abilitati sunt deja dezvoltate, cele spre care un student are inclinatie nativa, daca este constient de potentialul sau si daca este interesat sa si le dezvolte;
 • Atitudinea fata de cunoastere;
 • Temperamentul.

Ce sfat aveti pentru un profesionist care isi doreste sa se angajeaze in cadrul companiei dvs.?

 • Sa fie un profesionist si coleg autentic;
 • Sa fie preocupat si dispus sa isi creeze rolul, mai curand decat sa il execute;
 • Sa aiba abilitatea de a contribui intr-o companie multinationala, insa fara ghidaj micromanagerial.
Suntem prezenti la cea de-a 10-a editie Angajatori de Top Timisoara, cel mai mare eveniment al companiilor din vestul tarii si suntem onorati de faptul ca, in calitate de Partener, avem ocazia sa ne prezentam viitorilor colegi! Te invitam sa ne cunosti!

Echipa KERO