Afla cine recruteaza primavara aceasta in Bucuresti
Toamna se numara bobocii, iar primavara joburile! Si sunt greu de numarat, atunci cand majoritatea companiilor isi lanseaza programele de recrutare in aceeasi perioada. Daca esti in cautarea unui loc de munca, profita de situatie, acesta este momentul oportun de a obtine unul. Angajatorii au anuntat planuri mari de extindere pentru 2016 in numar de recrutari .
 
Ca o noutate a tendintelor pietei, nevoia de forta de munca din capitala, spre deosebire de alte orase din tara, se uniformizeaza din ce in ce mai mult, lasand loc de dezvoltare profilelor diferite de candidati. De cativa ani, orasul Bucuresti reuseste sa acopere aproape toate industriile tarii: FMCG, IT, Telecom, Retail, Pharma, Inginerie, Servicii, BPO, Banking, E-commerce, Productie, Asigurari, Audit si Consultanta. 
 
Cateva companii au facut deja publice directiile de recrutare pe care le urmaresc anul acesta:
 
DB Global Technology, centrul de dezvoltare software al Deutsche Bank din Romania, are nevoie de aproape de 200 de specialisti in IT pana la finalul anului 2016. Compania, care are in prezent 300 de angajati, cauta candidati in special pentru zonele de quality assurance, software development, project management, IT architecture si functional/business analysis.
 

Compania Genpact Romania spune ca a recrutat in 2015 peste 1.000 de persoane si estimeaza un volum similar de angajari si pentru 2016. Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact, care a ajuns la peste 2.800 de angajati in Romania, are in prezent disponibile 300 de joburi in centrele din Cluj-Napoca si Bucuresti, in domeniile financiar-contabil, achizitii, suport IT, customer service si operatiuni HR. „Anul 2016 va fi un an provocator pentru noi din prisma activitatii de recrutare. Suntem implicati in mai multe proiecte prin care ne dorim fie sa extindem parteneriatele cu clientii actuali, fie sa ne extindem portofoliul de clienti, prin noi deal-uri, astfel ca estimam pentru anul acesta un volum de recrutari cel putin similar cu anul 2015, in care am angajat peste 1.000 de persoane“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Genpact Romania.
 
Alaturi de paleta variata a industriilor, piata fortei de munca a capitelei este caracterizata si de numarul de oportunitati disponibile pentru diferite niveluri de pregatire. Astfel ca, fie ca esti profesionist, cu un bagaj serios de cunostinte, fie inca esti la facultate sau abia ai terminat studiile, daca CV-ul tau este redactat corect si atractiv si esti interesat sa inveti, posibilitatea de a obtine un job este foarte mare in Bucuresti.
 
De exemplu, firma de audit si consultanta EY Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de profil de pe piata locala, are in plan angajarea a circa 200 de persoane anul acesta. Cel putin 80 dintre noii angajati vor veni din randul celor care se afla in ultimii ani de studiu sau care au iesit recent de pe bancile facultatilor, restul joburilor fiind adresate oamenilor cu experienta in domeniu, potrivit Andreei Mihnea, directorul de HR al EY Romania. „Am crescut foarte mult in ultimul timp, numai anul trecut am recrutat 250 de persoane. Este, cumva, o evolutie fireasca a businessului nostru pentru ca mereu apar proiecte noi sau exista cate o competenta pe care nu o avem in echipa si pe care trebuie sa o gasim. Dar cred ca anul acesta ne stabilizam, nu vom mai ajunge la acelasi volum de recrutare pe pozitii de juniori ca anul trecut“, explica Andreea Mihnea, cea care conduce politicile de HR ale celor 700 de angajati din cadrul EY Romania.
 
Alte companii lideri pe diferite domenii anunta, de asemenea, directii similare: Coca-Cola HBC Romania, Xerox, Wipro Business Process Services, BearingPoint, Stefanini Romania, KFC, Telekom Romania, Luxoft Romania, Oracle, Lidl Romania, Deloitte Romania, Accenture, Carrefour, Dell International Services SRL, P&G, Schneider Electric, Kaufland Romania, Bitdefender, Banca Transilvania, McDonald`s Romania, Microsoft, Piraeus Bank, Miele Tehnica, Orange Romania, ProCredit Bank, Brico-Depot Romania, JYSK, UBER Polonia, Intel Romania, DB Schenker, DB Schenker SSC, AVON Romania, Veeam Software, Raiffeisen Bank, Grup Renault Romania, Unilever, Thales, PepsiCo, Electronic Arts si lista continua.
 
Daca esti interesat sa afli si mai multe detalii despre oportunitatile pe care cele mai ravnite companii le pun la dispozitie si care le sunt planurile de recrutare, iti recomandam sa te inscrii la targul de joburi, Angajatori de TOP Bucuresti. Editia aceasta iti ofera sansa de a interactiona cu peste 300 de reprezentanti ai celor 100 de companii participante. Interactionand cu acestia, vei afla informatii despre joburile care te intereseaza si iti vei putea lasa CV-ul stabilind chiar si data primului interviu.
 
Din declaratiile reprezentantilor companiilor prezente la editiile anterioare, evenimentul Angajatori de TOP Bucuresti creeaza cadrul perfect de prezentare a planurilor de recrutare. Numarul generos de participanti, aproximativ 10 000 persoane, le permite recrutorilor sa avanseze rapid in procesul de selectie. Asadar, daca nu reusesti sa ajungi la targul de joburi, spun ei, sansele de angajare iti vor scadea considerabil si risti sa astepti deschiderea altor pozitii sau evaluarea aplicatiilor trimise.
 
Cu o experienta de 10 ani pe piata, editia aceasta iti aduce oportunitati diverse. Iata numai cateva, pe care iti recomandam sa le ai in vedere:
  • participare la conferinte TechTalks unde te asteapta cele mai recente studii de caz si insight-uri pe zona IT
  • participare la SkillShop-uri, unde vei afla cum sa iti formezi competente solicitate la angajare
  • consiliere in cariera din partea specialistilor HR in zona CV Experts de cum sa te pregatesti pentru eveniment, cum sa iti redactezi CV-ul si cum iti poti creste sansele de angajare.
 
Afla toate detaliile evenimentului, care sunt companiile care au confirmat prezenta, tematicile conferintelor, dar si cine sunt speakerii care le vor sustine, vizitand sectiunea dedicata. Tot aici vei gasi si linkul de inscriere.