•  

Ce oportunitati gasesc la Angajatori de TOP Timisoara profesionistii IT si cei care sunt la inceput de cariera?La cea de-a 8-a editie Angajatori de TOP au confirmat prezenta principalii jucatori de pe piata locala de IT&C:  Nokia, ATOSS Software, Microsoft, RapidSolution Software, Ametras Services, BearingPoint, Avira Soft, IBM, Atos IT, Beespeed, berg COMPUTERS, Visma Software, Krohne Solutions, Avaelgo, Lingo24, virtual7 Romania, CMED Group, Atigeo, Yazaki Component Technology, Continental.

Specificul lor este foarte variat: de la centre de suport la centre de research & development, de la companii cu 20 la 2.000 de angajati, cu proiecte dezvoltate in sanatate, produse audio, retele 5G,  automatizare de procese in automotive, etc.
Acestia pun la bataie mai mult de 650 de joburi pentru specialisti si juniori pasionati de industria IT.  Joburile sunt in proportie de 22% pentru candidatii senior, 42% - pozitii middle-level, in timp ce 35% sunt pentru candidatii entry-level.
Mai jos am facut o selectie a oportunitatilor pe care le ofera. Vezi joburi

De ce sa vin la un targ de joburi daca lucrez in IT?

Stim ca gasesti multe lucruri pe internet, dar uite cateva motive pentru care merita sa te intalnesti fata in fata cu potentialii angajatori.

1. Poti interactiona cu specialistii tehnici si managerii din peste 20 companii

Recunoscuti pe piata locala si internationala pentru capacitatea de inovare si de integrare a noilor tehnologii in solutiile pe care le dezvolta. Cu ei poti discuta despre tehnologiile pe care le implementeaza in cadrul proiectelor, care este structura echipei/ organizatiilor, care sunt potentialele career path-uri, ce ar trebui sa faci daca te re-orientezi spre un alt domeniu, in ce directie se dezvolta piata sau alte subiecte tehnice relevante pentru voi.

Pentru candidatii fara experienta interactiunea cu specialistii constituie o ocazie in plus sa-ti dai seama care ar fi cele mai eficiente metode sa iti formezi competente.2. Discuti cu persoanele responsabile de procesul de recrutare

Cum te ajuta acest lucru? Oricat de cuprinzatoare ar fi job description-urile, acestea nu vor putea integra toate detaliile necesare pentru a lua decizia in favoarea unui angajator sau altul. Specialistii in resurse umane iti pot oferi mai multe detalii despre procesul de selectie, despre beneficiile pe care le ofera, responsabilitati,  iti pot da sfaturi pentru a-ti creste sansele de angajare, poti evalua daca o pozitie este potrivita pentru tine.

Pe de alta parte, ei sunt cei care stiu cel mai bine planurile de crestere a companiei. Daca nu au pozitii deschise la targ, cu siguranta iti pot oferi o perspectiva asupra planurilor viitoare.

Daca esti junior, poti afla care sunt programele de internship deschise pentru urmatoarea perioada. In acelasi timp, o buna parte dintre companii au programe de dezvoltare a competentelor tinerilor la inceput de cariera (traininguri, academii, workshopuri la sediul companiei) si prezenta lor la targ are ca obiectiv selectarea candidatilor care sa beneficieze de acestea.

3. Evualezi mediul de lucru si cultura organizationala a potentililor angajatori

Din studiul cei mai doriti Angajatori stim cat de mult conteaza mediul de lucru si programele interne de training pe care le ofera un angajator. Prin prezenta la targ, timp de 2-3 ore, poti evalua piata locala si sa-ti dai seama ce ti se potriveste. E cadrul cel mai potrivit sa pui tu intrebari si sa clarifici orice nelamurire pe care o ai.

4. Sambata, pe 19 martie, laTechTalks - te poti familiariza cu inovatiile pe care le dezvolta companiile


TechTalks
ofera mediul ideal schimbului de informatie in cadrul unor conferinte de specialitate si Techlab-uri dedicate pasionatilor de tehnologie. La eveniment ai ocazia sa interactionezi direct cu specialisti in centrele de R&D din Timisoara, manageri cu expunere internationala si antreprenori din industria IT.

Peste 20 de speakeri vor sustine 4 conferinte si 7 TechLab-uri, unde vom aborda subiecte legate despre ultimele trenduri in materie de Software Development, Software in Automotive Industry, Cloud Computing si Agile Estimating and Planning, Big Data, Testing.

Iata cateva dintre tematicile de la aceasta editie:

Nokia - 5G - The network for the Internet of Things
Continental - Full Programmable Cluster using logiCAD and High level hardware abstraction in a Linux system
Microsoft - Machine Learning @ Bing
Movidius - Embedded Software in Autonomous Robots
Canopy-the Atos Cloud

Atigeo - Scaling data processing pipelines in Big Data

Vezi agenda completa si rezerva-ti un loc aici.5. La standul CV Experts invitam consilieri in cariera care iti pot oferi feedback pe CV

Indiferent ca esti la inceput de cariera sau profesionist, sfaturile unui specialist iti permit sa eviti eventuale greseli  si sa te pregatesti mai bine pentru procesul de selectie.
Mai jos am facut o selectie a joburilor in IT pe care le poti gasi la Angajatori de TOP:
 
  

IT Engineer for Business Partner Acces IT CE TSR

Senior C++/ C Developer Dynamic Platform – CVAM TSR

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici.

 

Product Operations Test Engineer

Product Operations Engineer

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici. 

Embedded Software Developer

ABAP Developer

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici. 


Senior Software Architect – Technical Lead

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici.


 

Embedded Software Engineer

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici.


 

Middle/Senior PHP Developer

Perl Developer


Vezi lista completa a joburilor disponibile aici.
 

Software Developer (Java/C#) – for Guidewire implementation


Vezi lista completa a joburilor disponibile aici.
 

.Net / Web Developer

DevOps Engineer


Vezi lista completa a joburilor disponibile aici. 


Survey Programmer – French language

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici.

 

Software Engineer

Vezi lista completa a joburilor disponibile aici.