Afla cine recruteaza primavara aceasta in Timisoara
Prima parte a anului 2016 vesteste o serie de oportunitati de cariera, atat pentru tineri, cat si pentru profesionisti. Daca esti in cautarea unui job in urmatoarea perioada, surse de informare online si reprezentanti ai departamentelor de recrutare spun ca primavara creeaza un cadru foarte bun de a obtine un loc de munca. Majoritatea angajatorilor au deja stabilita strategia de extindere, iar marirea numarului de angajati face parte din procesul acesteia. 

In ultimii ani, piata fortei de munca din Banat capata un contur din ce in ce mai accentuat in zona joburilor cu profil tehnic. Cresterea procentului de absolventi in domeniile IT, Auto si Inginerie, face ca multe companii nationale de top in aceste industrii sa isi orienteze sedii de birouri spre partea de vest a tarii. Iata, mai jos, o parte din cele care isi manifesta un interes sporit in recrutare pe acest profil:
 
Atos IT Romania si-a propus sa recruteze 750 de persoane pana la sfarsitul anului 2016. Campania de recrutare a inceput inca de anul trecut si va fi derulata in urmatoarele luni, in toate orasele in care compania este prezenta (Timisoara, Bucuresti, Brasov si Iasi), si nu numai acestea. Atos cauta in special candidati seniori, cu experienta mai mare de 3-4 ani in domeniul IT. Printre pozitiile disponibile se numara: SAP Basis Senior Administrator, SAP HANA Administrator, ABAP Developer, Java developer, .Net Developer, SharePoint Senior Administrator, Unix Senior Administrator, Windows Server (Wintel) Senior Administrator, Database (MS SQL/Oracle) Administrator, Exchange Senior Administrator, Mainframe Specialist, Backup Administrator (Backup EMC Networker & Avamar), Virtualization Engineer, Cloud Integration Senior Arhitect, Cloud Migration Senior Arhitect şi Cloud Solutions Technical Engineer, se arată într-un comunicat al companiei.
 
 
Grupul Continental din Romania reprezinta a doua echipa de ingineri, ca marime, din departamentul de Cercetare si Dezvoltare la nivel european, iar echipa continua sa se extinda pe masura ce acestia lucreaza la viitorul proiect al masinii autonome. Planurile de recrutare pentru Banat prezinta orientarea specialistilor HR atat spre tinere talente, cat si spre profesionisti. Printre oportunitatile de cariera disponibile iata numai cateva: Packing Engineer-Electronics Manufacturing TSR, Mechanical Engineer, Quality System Specialist, Engineering Summer Internship, Intern Engineering (C programming).

Lista companiilor aflate in proces de recrutare in domeniul tehnic continua, printre cele care prezinta un numar considerabil de pozitii deschise, enumeram: ATOSS Software, IBM, Microsoft, Frigoglass, NOKIA, HELLA, Plexus, Valeo Lighting Injection, Yazaki Component Technology, BearingPoint, ELBA, Leman Industrie, Avaelgo si DALLI GROUP.

Alaturi de acestia, si angajatorii din domeniile Servicii, BPO, Retail, Productie, FMCG, Asigurari, Banking, Audit si Consultanta, din vestul tarii, au in vedere procesul de recrutare implicat in strategia de crestere.  
 
De exemplu, grupul german Bosch Service Solutions, care are peste 3.000 de angajati pe piata locala in distributie si servicii, cu doua centre de servicii la Timisoara, a ajuns la 570 de oameni implicati in operatiunile de BPO (activitati de externalizare a serviciilor pentru afaceri). „In centrul Bosch Service Solutions din Timisoara lucreaza in prezent in jur de 570 de angajati, iar pentru anul 2016 planificam cresterea acestei cifre cu aproximativ 20 de procente“, au spus pentru ZF reprezentantii companiei germane. Bosch Service Solutions va crea astfel, peste 100 de noi locuri de munca, printre pozitiile vizate numarandu-se economisti, agenti call center, manageri de proiect si suport in domeniul IT, analisti SAP, suport tehnic.

Alte companii de renume din aceste domenii, interesate sa recruteze sunt: Auchan Romania, Raiffesen Bank, Accenture, Netex, EY Romania, KPMG, HELPLINE, Pizza Hut, Arabesque, DRÄXLMAIER Group, Mondial SA, Profi Rom Food, Generali Romania Asigurare Reasigurare, Smithfield, lista ramanand deschisa.

Daca esti interesat sa afli si mai multe detalii despre oportunitatile pe care cele mai ravnite companii le pun la dispozitie si care le sunt planurile de recrutare, iti recomandam sa vizitezi targul de joburi, Angajatori de TOP.

Evenimentul Angajatori de TOP iti ofera sansa de a interactiona cu peste 200 de reprezentanti ai celor 60 de companii participante: specialisti de resurse umane implicati direct in procesul de selectie, manageri ai departamentelor in care ai putea sa lucrezi, dar si profesionisti care iti pot oferi detalii despre activitatea pe care o desfasoara. Interactionand cu acestia, vei afla informatii despre joburile care te intereseaza si iti vei putea lasa CV-ul tau in format Barcode stabilind chiar si data primului interviu. 

Din declaratiile reprezentantilor companiilor prezente la editiile anterioare, Angajatori de TOP Timisoara este momentul prielnic pentru a-si anunta planurile de recrutare, lansand o varietate de oportunitati. Numarul generos de participanti, aproximativ 4 500 persoane, le permite sa avanseze rapid in procesul de selectie. Asadar, daca nu reusesti sa ajungi la targul de joburi, spun ei, sansele de angajare iti vor scadea considerabil si risti sa astepti deschiderea altor pozitii sau evaluarea aplicatiilor trimise.
Alaturi de paleta larga de joburi, evenimentul Angajatori de TOP iti prezinta si alte oportunitati de dezvoltare. Iata numai cateva, pe care iti recomandam sa le ai in vedere:
  • participare la conferinte TechTalks unde te asteapta cele mai recente studii de caz si insight-uri pe zona IT;
  • participare la SkillShop-uri, unde vei afla cum sa iti formezi competente solicitate la angajare;
  • consiliere in cariera din partea specialistilor HR in zona CV Experts de cum sa te pregatesti pentru eveniment, cum sa iti redactezi CV-ul si cum iti poti creste sansele de angajare. 
Ramai la curent cu detaliile celei de-a 8-a editie a targului de joburi, Angajatori de TOP Timisoara, vizitand sectiunea dedicata acesteia. Aici poti gasi lista intreaga de companii care si-au confirmat prezenta, tematicile conferintelor pregatite, precum si linkul de inscriere.