Noutati @ Angajatori de TOP

Ce planuri de recrutare are BCR in aceasta toamna?


BCR te invita sa interactionezi cu membrii echipei la standul din cadrul celui mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP, pe 14 si 15 Octombrie la Sala Palatului.

Specialistii din cadrul BCR te asteapta si la sesiunile de Workshop-uri si Conferinte din cadrul targului!

Dan Cristea, Head of IT Solutions Center BCR va sustine si un TechLab la care te poti inscrie gratuit: Why IT? Why Banking? » 

Cezar Lucian Gazdoiu, Local HR Business Partner & Training Specialist BCR te va ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare in cadrul SkillShop-ului “De vorba cu tine...” »
 Afla mai multe despre BCR si despre planurile de recrutare din aceasta toamna din interviul realizat de echipa Hipo.ro:
 

Care sunt ariile in care activeaza BCR cu planurile cele mai mari de recrutare in 2016 si ce oportunitati de cariera vor fi disponibile pentru juniori si seniori?

Pentru candidatii cu experienta, cele mai frecvente posturi disponibile sunt in arii precum Audit, Risc, Financiar, IT, Corpoarte, Conformitate. In aceeasi masura, planurile noastre de recrutare vizeaza atragerea de tineri care pot incepe o cariera bancara atat in front office cat in ariile specializate.


Domeniul contabilitate-finante este unul foarte generos in 2016 atat ca numar cat si ca varietate de oportunitati de cariera.  Cu ce se diferentiaza propunerea BCR in acest peisaj destul de aglomerat?

Aria „contabilitate – finante” descrie o gama generala de posturi, insa raportat la BCR activitatile au un grad inalt de complexitate si specializare.
Daca intr-o organizatie mica/ medie, departamentul financiar-contabil inglobeaza intr-o singura entitate functii precum analist financiar, contabil (junior/ senior), expert taxe,  in cadrul BCR exista departamente dedicate fiecarei arii. Un exemplu concret in constituie zona de controlling, unde cei aproximativ 50 de colegi sunt experti in activitati precum costuri, venituri, raportare, MIS, investitii.
 

  Care sunt joburile pe care candidatii nu s-ar astepta sa le intalneasca in BCR?

Desi multi asociaza domeniul bancar numai cu posturi din zona financiara, exista numeroase joburi  in diverse arii de expertiza nonfinanciara – project management, experti in procese, job-uri in IT.


Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala BCR si cum influenteaza acestea profilul cautat in procesul de selectie?

BCR este o companie cu un mediu extrem de dinamic, alert si competitiv. Profilul cautat  trebuie sa se plieze pe acest mediu iar colegii noi de care avem nevoie trebuie sa fie deschisi la schimbare si receptivi la dinamica din jurul lor.


Care sunt pozitiile pentru care va recruta echipa BCR in aceasta toamna la Angajatori de TOP?

La BCR suntem de parere ca munca ta este importanta nu prin ceea ce investim noi in ea, ci prin ceea ce investesti tu. Cu cat te implici mai mult, cu cat iei mai multe decizii proprii si iti planifici cariera, cu atat mai mult vei beneficia de pe urma ei. Si acesta este un lucru important. Uite un lucru in care noi credem: ceea ce faci devine in cele din urma ceea ce esti. In acelasi timp, cautam intotdeauna oameni carora sa le placa ceea ce fac. Doar asa, munca lor are mai mult sens pentru ei, dar si pentru clientii nostri.

Information Technology
La BCR, poti alege intre IT Clasic (Sisteme si - Tehnologia Informatiei) sau BI- Business Intelligence (Centrul de Competenta Business Intelligence si Raportari)
Ai putea fi:

  • Analist Business pentru Core Banking sau BI;
  • Programator/Dezvoltator Core Banking sau BI;
  • Tester Core Banking sau BI.

Ai experienta in analiza datelor, raportare, analiza financiara sau vrei sa iti pui in valoare abilitatile pentru a te dezvolta in aceste arii? 

  • Analist Raportare;
  • Specialist Risc;
  • Specialist Suport Vanzari;
  • Specialist Back Office;
  • Analist Financiar Corporate.

Daca esti la inceput de cariera sau esti interesat sa te reorientezi profesional, te poti alatura BCR pe un post part-time.
Echipa noastra de vanzari are nevoie de forte proaspete. Posturile de Partener Client Retail sau Partener Client Zona Rapida iti vor oferi posibilitatea de a-ti incepe cariera in banca si de a te concentra in acelasi timp pe studii.

Practica@BCR
Daca esti student si vrei un loc de practica in BCR, pe perioada verii sau in timpul anului universitar, mergi in orice agentie BCR si convinge-i pe colegii nostri sa te primeasca in practica.


In ce consta procesul de selectie la BCR si cum s-ar putea pregati un candidat?

In BCR acordam atentie modalitatii de redactare a CV-ului, folosim instrumente standardizate de testare sau assessment center,  precum si teste tehnice, in functie de nivelul si / sau specificul pozitiei si de profilul cautat.


Care sunt top 3 motive pentru care un junior sau un senior ar trebui sa aplice la BCR?

Pentru un junior, o angajare in BCR chiar si pentru o durata determinata pe un post de entry-level inseamna deschiderea unor orizonturi profesionale extraordinare. Expunerea la informatii este una extrem de mare, astfel incat ritmul de invatare este si el unul care in scurt timp iti permite sa treci la un alt nivel.

Dincolo de brandul BCR pe CV, orice tanar cu experienta acumulata in BCR isi deschide perspectivele pentru noi oportunitati profesionale, atat pentru mediul bancar cat si pentru orice alta multinationala din piata.

In privinta profesionistilor, BCR ofera o expunere la proiecte si procese complexe, care poate completa experienta catre un nivel superior de expertiza, sau care poate deschie oportunitati catre o cariera manageriala.

  Echipa BCR
 

LinkedIn