Joburi Asociatia D.G.T.

Asociatia D.G.T.

Cine suntem ?

Ne numim Asociatia D.G.T. pentru ca numele nostru vine de la “Do Great Things” (in lb. romana: “Fa Fapte Grozave”) si am luat nastere la inceputul lunii Martie a anului 2011. Pe scurt, Asociatia D.G.T. este o organizatie non-guvernamentala ce s-a nascut din pasiunea a catorva tineri care au dorit sa ia atitudine si sa schimbe ceva in comunitatile din care proveneau ei. Fondatorii D.G.T. vor sa dea inapoi cumva din lucrurile pe care le-au experimentat si invatat de-alungul anilor precedenti de voluntariat local, national si international.

Misiunea D.G.T. se axeaza in special pe colaborarea locala, nationala si mai ales, internationala, dintre tineri, tineri adulti, studenti, liceeni, formatori (traineri), profesori si facilitatori de diferite nationalitati, culturi si proveniente (background-uri). D.G.T. abordeaza topicuri precum: schimbul intercultural, educatia non formala, ecologie, schimbarile climatice, dezvoltarea durabila, antreprenoriatul, creativitatea, drepturile omului, cetatenia Europeana, geopolitica, new media si comunicare. Toate acestea sunt adaugate pentru a facilita acumularea de experienta de catre tineri, prin activitati de voluntariat, permitandu-le si dandu-le posibilitatea astfel de a pune si in practica teoria pe care ei au invatat-o sau o invata in scoala (liceu, facultate).

Multumita faptului ca misiunea noastra se focuseaza pe networking (creare de retele de colaborare), am creat si “Reteaua Informala Do Great Things”ca o, dupa cum ne zice si numele, retea informala de oameni (exemplu: tineri, elevi, student, profesori, formatori, facilitatori) ONG-uri, asociatii, organizatii, fundatii, federatii si institutii din toata lumea.

De asemenea, in Ianuarie 2014, am infiintat si Filiala D.G.T. Republica Moldova si dezvoltam diverse noi proiecte (international, bilaterale, nationale) si in aceasta tara.

Foarte important pentru noi este si Grupul nostru de Facebook: “Do Great Things Network & Friends All Over The World” ce are aproape 30.000 de membri si pe care va invitam sa il accesati la : https://www.facebook.com/groups/DoGreatThingsNetwork/


Cu cine si cu ce Programe de finantare lucram ?

Am lucrat si lucram in continuare in special cu: Programul Tineret in Actiune, Consiliul Europei, Fundatia Anna Lindh si Programul Europa pentru Cetateni. Incepand din anul 2014 ne intarim si extindem parteneriatele internationale dar si mai nou nationale, prin intermediul noului Program, denumit Erasmus+.

Din data de 15.05.2013, avem si acreditare SEV de Trimitere (trimitere de voluntari romani in afara), Coordonare si Gazduire de voluntari internationali.

In prezent derulam si un proiect de tip SEV de Gazduire, intitulat “ iVolunteering+ “. 6 tineri voluntari SEV provenind din 3 tari: Spania, Polonia si Italia, timp de 10 luni, in Bucuresti, vor derula activitati de educatie nonformala la un liceu din Bucuresti, precum si activitati la un Radio.

Pe langa toate acestea, bineinteles, lucram si cu partenerii nostri de la nivel local si national care pot finanta diverse proiecte de tineret.


Ce facem ?

In primul si in primul rand trimitem foarte multi tineri (18-35 de ani) in proiecte internationale in afara tarii, in principal prin Programul Erasmus+. Aceste proiecte sunt de durata mica, 6 – 14 zile.

In al doilea rand, organizam si implementam proiecte internationale in Romania (in diverse zone din tara) si avem nevoie in permanenta de tineri romani entuziasti care sa vina cu noi sa participe si/sau sa ne ajute la implementarea acestora pe durate de timp care variaza intre 6 si 14 zile, in functie de proiect. Un exemplu in acest sens este Proiectul “NGO’s Communication Camp – 3rd Edition” aflat la a treia editie si care se va desfasura in perioada 27 Mai – 08 Iunie 2015, in localitatea Paulesti (langa orasul Ploiesti). Mai multe detalii despre: http://ngocommunicationcamp.weebly.com/index.html 

In al treilea rand putem trimite romani in afara tarii, in proiecte de tip SEV – Serviciul European de Voluntariat -, voluntariat de lunga durata, ce poate varia de la 3 saptamani la 12 luni.

In al patrulea rand, foarte important: organizam cursuri gratuite de scriere de proiecte pentru tineret (pe Programul Erasmus+) si suntem in permanenta cautare de noi cursanti dornici sa-si puna ideile in practica cu noi.

Titlurile si codurile de inregistrare ale ultimelor noastre 4 proiecte aprobate sunt :
2014-3-RO01-KA105-013368 - NGOs Communication Camp-3rd Edition
2015-1-RO01-KA105-013744 - Investeste in Propria Idee
2015-3-RO01-KA105-022696 - ProSana
015-3-RO01-KA105-022915 - iVolunteering+

Pentru mult mai multe detalii legate de proiectele si de activitatile pe care le derulam, puteti accesa si pagina noastra de Facebook : https://www.facebook.com/DoGreatThingsNetwork/

Va stam la dispozitie oricand la numerele de telefon : 0724364455 si 0737074831 precum si la adresele de email: d.g.t.andrei@gmail.com / andrei@asociatiadgt.ro .
BUCURESTI
ONG

Joburi Asociatia D.G.T.:

Locuri de munca Asociatia D.G.T.

Angajari Asociatia D.G.T.