​Care sunt facultatile din Romania care nu scot someri. Salariile la absolvire incep de la 3.500-4.000 lei net




Facultatile cu profil de inginerie software sau de Limbi Straine sunt cele ai caror absolventi isi gasesc cel mai repede un job bine platit, imediat dupa finalizarea studiilor, avand, totodată, sansa unei ascensiuni rapide in cariera, potrivit Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR.

„Politehnica, Cibernetica, Limbile Straine si chiar Medicina sunt acele facultati care garanteaza absolventilor ca vor gasi foarte usor joburi odata cu terminarea studiilor sau chiar din perioada acestora. In plus, acesti tineri sunt si cel mai bine platiti, inca din primul an de activitate“, a declarat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree, potrivit Business Mahazin*.

Salarii atractive pentru absolvenții de IT și de limbi străine exotice

Potrivit afirmatiilor sale, salariul unui absolvent al unei facultati cu profil IT poate incepe de la 3.500-4.000 lei net. In ceea ce ii priveste pe absolventii de Limbi Straine, cei care vor avea salarii foarte mari inca de la primul job vor fi cunoscatorii de limbi exotice. Astfel, comparativ cu vorbitorii de engleza, franceza sau italiana, ale caror salarii pot incepe de la 2.000 lei net, vorbitorii de limbi straine exotice pot ajunge la un venit lunar de 4.000 lei net.

„Dezvoltarea pietei locale de outsourcing pe mai multe domenii a adus aceasta nevoie de vorbitori de limbi straine cat mai diverse. Astfel, un tanar care vorbeste fluent suedeza, daneza, norvegiana, araba, japoneza sau chineza nu va cauta pentru multa vreme un job“, a mai spus Raluca Penes.

O alta categorie de absolventi de care piata muncii are mare nevoie sunt medicii și absolventii de Agronomie. Pe de alta parte, facultatile ai caror absolventi au mari probleme in a-si gasi un job sunt cele Management sau Inginerie Economica, Arhitectura si Geologia.

Cele mai ofertante domenii in urmatorii 5 ani

Avand in vedere evolutia tehnologiei IT in Romania si numarul din ce in ce mai mare de investitori straini care isi deschid puncte de lucru pe plan local, domeniul ingineriei software va ramane in topul joburilor oferite de catre angajatori. Alte domenii in care va fi nevoie de specialisti in urmatorii ani sunt contabilitate, logistica, HR-ul, in cadrul carora, daca abilitatile de baza sunt dublate de cunoasterea unei limbi straine sau chiar doua, absolventii vor gasi aproape garantat un loc de munca, imediat dupa finalizarea studiilor.


Sursa: Business Magazin
 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI