Cum sa NU te imbraci la un targ de joburi [PAMFLET]



Primavara aceasta se prezinta ca sezonul angajarilor! Cu doar cateva saptamani pana la cele doua editii fizice ale celui mai mare targ de joburi, a venit momentul sa te pregatesti. Si pentru ca la Angajatori de TOP ai sansa sa te intalnesti cu reprezentantii companiilor la stand, pregatirea nu presupune doar actualizarea CV-ului, ci si alegerea tinutei potrivite. Da, modul in care te prezinti in fata potentialului tau angajator conteaza mai mult decat crezi!

Noi ti-am pregatit cateva sugestii care cuprind toate lucrurile pe care NU trebuie sa le porti la un targ de joburi. Mai in gluma, mai in serios, e cazul sa arunci o privire in sifonier si sa iti pregatesti tinuta pentru ceea ce ar putea fi mini-interviul tau de angajare. Sau sa scapi de tot ceea ce ar putea transforma vizita ta la targ intr-un tur al rusinii printre standuri. Noi te asteptam la:
   


Iata care sunt cele 5 tinute pe care sa NU le porti la un targ de joburi:

1. Treningul primit cadou de Craciun de la bunici

Fie ca e de fas, bumbac sau orice alt material, lasa-l acasa. E drept ca sunt multe standuri printre care trebuie sa faci slalom, ca e posibil sa fie nevoie sa urci si sa cobori scari, ca inghesuiala de la linia de start a ultimului maraton la care ai participat ti se poate parea o nimica toata pe langa agitatia de la standurile cool, dar aparitia in trening nu se justifica sub nicio forma. Nici macar daca vrei sa pui in lumina faptul ca esti un candidat dinamic si pregatit pentru noi experiente. Sau daca vrei sa dobori recordul de la categoria “candidatul care si-a scanat CV-ul la cele mai multe standuri”. Nu, nu avem astfel de competitii la Angajatori de TOP, dar si in cazul in care am avea, ar fi indicat sa lasi treningul acasa!


2. Rochia de domnisoara de onoare sau butonii de la nunta celui mai bun prieten

Lasa tocurile acasa, nu glumeam atunci cand aminteam de aglomeratia de la standuri. Si nici cravata care cade batos peste vesta incheiata in 3 nasturi nu o sa te ajute prea tare atunci cand te coplesesc emotiile in incercarea de a convinge reprezentantii de la stand ca ai putea deveni un angajat cheie in companie. Iar problema cea mai mare nu e ca o sa te incomodeze, ci ca o sa atragi atentia exact in modul in care nu vrei – unul negativ, desigur. Hai sa ramanem la sublinierea calitatilor profesionale primavara aceasta!


3. Blugii cu vedere la genunchi

Si daca planuiai sa ii iei la o iesire cu prietenii, e foarte posibil sa fie inca prea frig pentru ei. Vezi? Nu ai absolut niciun motiv sa ii iei la un targ de joburi. Da, stim ca esti cool, te-ai adaptat noilor tendinte vestimentare, esti o persoana flexibila si cu sufletul mereu tanar. Dar asta nu inseamna ca reprezentantii companiilor vor sa iti vada genunchii. Mai degraba CV-ul. Concentreaza-te pe el, s-ar putea sa ai mai multe de castigat. Mai multe joburi si mai putine remarci negative!


4. Tricourile cu mesaje mai putin…ortodoxe

Nu, nici daca sunt in alta limba nu sunt indicate. E posibil sa smulgi zambete sau chiar hohote de ras. Daca sunt din partea altor candidati, lucrurile nu stau chiar atat de rau. Dar daca sunt din partea angajatorilor, fugi acasa si schimba-te. Abandoneaza misiunea! Inseamna ca au priceput ce scrie pe tricoul tau si au ales sa nu se uite urat. Dar cel mai probabil vor alege si sa nu iti ofere un job in compania lor. Si atunci de ce te-ai mai trezit dis de dimineata sa vii la targ, nu?


5. Hainele de mers pana la magazinul din colt

La polul opus celor care par gata sa inchine un pahar pentru miri sunt cei care dau impresia ca targul de joburi pe usa caruia au intrat e doar o oprire intermediara intre casa si magazinul de la colt, unde mergeau sa ia o paine si o sticla de suc. Nu trebuie sa para ca te-ai straduit prea tare, dar nici nu vrei sa inoti intr-un hanorac cu urme din cafeaua cu lapte de ieri dimineata in timp ce le povestesti reprezentantilor de la stand cum a decurs ultimul internship sau care a fost contributia ta in ultimul proiect mare al firmei pentru care lucrezi. 



Acum ca am stabilit care sunt tinutele pe care nu le aducem primavara aceasta la Angajatori de TOP, va asteptam cu peste 8000 de joburi in companii de top, cu workshop-uri, skillshop-uri si conferinte si multe alte surprize! Ne vedem la eveniment.


 

Va recomandam si:

Participa la Prima Academie de Cariera @ Angajatori de TOP Timisoara

ULTIMELE JOBURI