Mihaela Lefter, DB Schenker Romania: Pentru ca un candidat sa iasa in evidenta la interviul de angajare are in primul rand nevoie de motivatie


 

Citeste 15 Interviuri cu Specialisti HR si afla secretele din culisele procesului de recrutare in 2016 >>



Mihaela Lefter este HR Manager in cadrul DB Schenker Romania. Cu 6 sucursale si peste 60 de birouri in toate regiunile tarii, DB Schenker acopera perfect piata nationala. Afla toate detaliile despre procesul de recrutare al companiei direct de la HR Manager si pregateste-te sa aplici la job-ul visat!


Ce tip de candidati cautati de obicei?

In prezent, in zona Bucuresti avem deschise  pozitii de specialisti in domeniul nostru de activitate, dar si pozitii office:
  • Expeditor international pentru fiecare linie de business
  • Sales cu experienta in domeniu
  • Declarant Vamal
  • Specialist Operatiuni Logistica
  • Programator
  • Server Administrator
  • Stagii de practica in domeniile: juridic, tehnic-administrativ, financiar-contabilitate, logistica si operational
In plus, am lansat programul de management trainee „Transport Talent Trainee”, pentru care cautam tineri cu profil tehnic sau economic, studenti sau absolventi de maxim 2 ani, care sa isi doreasca o cariera in domeniul transporturilor si logisticii.


Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei? 

Procesele de recrutare si instrumentele folosite difera in functie de tipul pozitiei recrutate. In mod uzual folosim interviul de selectie, interviu cu superiorul direct si teste de competente.


Care sunt cele mai frecvente intrebari utilizate in cadrul interviului de angajare?

Intrebarile adresate sunt specifice tipului de activitate si experientei candidatului – nu utilizam o grila standard. Punem accent pe partea de asteptari si dezvoltare profesionala.  


Ce apreciati cel mai mult la un candidat in timpul procesului de recrutare?

Pentru ca un candidat sa iasa in evidenta la interviul de angajare are in primul rand nevoie de motivatie, deschidere de a invata si a se implica in activitati si proiecte care ii solicita, de exemplu, capacitatea de analiza, comunicare, intelegere a pietei, project management, etc.

In mod deosebit, atunci cand un candidat nu are experienta de munca in domeniul nostru de activitate, motivatia de a invata si de a evolua sunt cele care conteaza pentru noi.


Care sunt pozitiile pentru care gasiti cu dificultate candidati potriviti? De ce?

Domeniul transporturilor si logisticii este unul destul de nisat, iar atunci cand recrutam pozitii de specialist avem dificultati in a gasi oamenii potriviti.


Cum le recomandati candidatilor sa se pregateasca pentru interviurile de recrutare la distanta - telefonic, video, skype?

Pentru interviurile telefonice pe care le practicam, ii sfatuim pe candidati sa isi aloce in primul rand 10-15 minute in care nu vor fi distrasi, iar apoi e important sa isi pastreze calmul si sa denote naturalete si incredere in sine atunci cand raspund la intrebari.

De asemenea, ar trebui sa poata sa isi scoata in evidenta punctele tari, ce fel de beneficii vizeaza si sa stie cateva lucruri despre pozitia si compania pentru care au aplicat. 


Cum le recomandati candidatilor sa abordeze discutia despre salariu in cadrul interviului de angajare? 

Candidatilor le recomandam sa fie deschisi in ceea ce priveste discutia despre salariu, sa se informeze cu privire la plaja salariala in care isi doresc sa ramana si sa fie dispusi spre negociere, tinand cont de restul beneficiile si oportunitatile oferite de companie.


Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?

Una dintre cele mai inspirate intrebari a fost “Care este viziunea companiei in urmatorii 5 ani?”, care ne-a aratat interesul candidatului de a se angaja intr-o companie care are o strategie si o viziune bine definite. 


Ce urmariti prin programele de recrutare pentru Juniori lansate in companie?

Asa cum spuneam si mai sus, am lansat programul Transport Talent Trainee, al carui scop este acela de a pregati specialisti dedicati domeniului nostru de activitate, care sa aiba o imagine de ansamblu asupra business-ului si care sa evolueze rapid in organizatie.



Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung?

Angajatii sunt motivate sa ramana alaturi de noi printr-un pachet de beneficii personalizat ce cuprinde printre altele si acces la programe de dezvoltare atat pe plan national cat si international.


De ce are nevoie un angajat al companiei dumneavoastra pentru a avansa si evolua din punct de vedere profesional? 

Motivatie si perseverenta.


Despre companie:

DB Schenker reprezinta divizia de transport si servicii logistice ale grupului Deutsche Bahn. Compania de logistica este al doilea furnizor global de transport si servicii logistice, stabilit in functie de rezultatele financiare si performanta.
 
Cu 6 sucursale si peste 60 de birouri in toate regiunile tarii, DB Schenker acopera perfect piata nationala. Nicio alta companie din Romania nu va ofera servicii logistice si de transport in toate tipurile de trafic - rutier, feroviar, aerian si maritim, impreuna cu intocmirea formalitatilor de vamuire pe intreg teritoriul tarii, operatiuni portuare in terminalul propriu de la Marea Neagra si, in acelasi timp, sprijinul unei retele logistice globale.

 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On

ULTIMELE JOBURI