Top 6 limbaje de programare căutate de angajatori

Cererea pentru o anumită profesie nu a fost niciodată aşa de mare ca cererea pentru programatori din zilele noastre. Pe parcursul acestui an, pe piaţa muncii, cel mai mult a crescut numărul de locuri de muncă pentru programatori Java, programatori PHP şi designeri web.
 
De ce să înveți programare? Motivațiile sunt diverse, dar printre cele mai importante se numără:
●locuri de muncă multe, specialiști puțini.
●condiţii de muncă excelente.
●salarii pe măsură. Minim 500 euro pentru începători.
●șanse mari de dezvoltare și avansare.
●posibilitatea de a lucra pe cont propriu.
Drept urmare, de la un an la altul, LINK Academy atrage tot mai multi cursanţi. Cel mai mare interes este pentru cursurile de PHP (dezvoltare web) și Java (dezvoltare software).
 
Dar nu acestea sunt singurele limbaje de programare pe care le poți învăța pentru a avea acces la o categorie superioară de job-uri.
 
Iată câteva dintre limbajele de programare care vor fi foarte căutate în 2016.

Java - cei mai căutaţi programatori 
Java reprezintă mainstream-ul în lumea programării, ceea ce înseamnă că limbajul său nu este prea complex. Pe de altă parte, Java, alături de limbajele C ++ şi C#, este cel mai des întâlnit în corporații, ceea ce înseamnă şi un loc de muncă sigur pentru toţi programatorii Java. A cunoaşte Java înseamnă a cunoaşte principiile programării orientate pe obiect, adică partea mai grea din PHP, Python, Perl, C#. De asemenea, interesul crescut pentru Java în rândul cursanţilor LINK Academy, este rezultatul unei nişe din ce în ce mai profitabile care s-a dezvoltat, și anume cea a aplicaţiilor pentru Android, pentru care se foloseşte exact acest limbaj de programare.

PHP - programatori care conduc domeniul web 
Dacă vreţi să învăţaţi un limbaj de programare care vă va oferi posibilitatea să faceţi tot ce vreţi cu site-urile web, atunci PHP este alegerea perfectă. Este logic următorul pas al designerilor web cu experienţă care vor să-şi continue educaţia. Desigur, PHP este cea mai bună alegere dacă vreţi să creați site-uri în WordPress, dar şi pe alte platforme. Despre dominanţa acestui limbaj de programare pe web vorbeşte și faptul că Facebook-ul este creat în PHP, precum şi Wikipedia, Yahoo, Tumblr şi multe altele. 

Python – sintaxă simplă pentru un cod foarte bun 
Python este un limbaj care constituie deseori răspunsul la întrebarea: Cu ce limbaj de programare pot „păşi” cel mai uşor începătorii în lumea programării? Este considerat convenabil pentru munca simplă cu scripturile, ceea ce permite programatorilor să scrie cantităţi mari de cod lizibil într-o scurtă perioadă de timp. Datorită flexibilităţii şi multifuncţionalităţii crescute, Python va fi unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare în 2016.

C, C++, C# – de la bază la detalii de finețe 
Limbajele de programare C sunt considerate de mulţi programatori baza, la fel cum este studiul anatomiei pentru medicină. Ca limbaje orientate pe hardware, se folosesc şi în programarea sistemelor de operare, iar programatorii, prin  intermediul lui C, stăpânesc principiile de bază ale funcţionării calculatorului, memoriei, sistemului, hardware-ului, elementelor de bază în IT, la care nu au acces prin alte limbaje de programare.
 
După spusele lui Carter Page, manager Google IT, programatorii trebuie să cunoască limbajele de programare C la fel cum piloţii de Formula 1 trebuie mai întâi să știe să conducă o maşină. Apoi, totul merge mult mai uşor. De aceea, limbajele de programare C sunt incluse şi în toate programele la LINK Academy: de la Microsoft web development, până la inginerie software şi dezvoltarea software-ului. 

JavaScript – rapid, uşor şi interactiv 
Este cel mai ușor să începi să înveți programare cu JavaScript, deoarece nu necesită instrumente suplimentare, este instalat în browserele web, nu are erori fatale care nu pot fi corectate, codul se schimbă uşor, iar rezultate se văd imediat. Pentru cineva care vrea să verifice dacă programarea este profesia potrivită pentru el, JavaScript poate fi cea mai bună alegere, iar cunoscând HTML şi CSS veţi putea să obţineţi şi rezultate foarte bune în dezvoltarea front end interactivă. 

Ruby – productivitate înaltă în cel mai scurt timp posibil
Faptul că Ruby a fost creat din ideea de a fi uşor de citit şi codat de un număr cât mai mare de persoane care ne spun că este foarte ușor studiat, nu înseamnă că puterile sale sunt mai mici decât ale altor limbaje de programare. De fapt, Ruby este combinaţia ideală între limbajul orientat pe obiect cu flexibilitate mare şi sintaxă simplă şi vocabular.
 
Decizia îți aparţine. Orice limbaj ai alege, nu vei da greș. Și în 2016 tot programatorii vor fi cei mai căutați şi mai bine plătiți.
 
LINK Academy oferă cursuri de programare cu durata de 1 an. Poții învăța Java, Php, C# pentru a crea aplicații Web, Windows sau Android. Indiferent de curs urmat, la final vei obține o certificare recunoscută internațional. Cursurile sunt online, așa că fie că ești ocupat sau nu, schimbarea în carieră este realizabilă.
























































 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI