Big four si diferenta de a lucra pentru una din cele 4 companii

Aceasta denumire reprezinta cele mai importante patru companii de audit din lume si anume: PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte Touche Tohmatsu.

Aceste companii ofera o gama larga de servicii de contabilitate și audit, inclusiv audit extern, servicii fiscale, management si consultanta in afaceri și evaluarea riscurilor și controlul.

Luand in considerare numarul de angajati, dar si castigurile anuale, urmatoarele doua companii din aceasta arie sunt: BDO International si Grand Thornton. (Sursa: accountingverse.com)
 
Dar care este diferenta intre a lucra pentru una din cele 4 companii Big Four?
                   
Practic, toate aceste companii au acelasi domeniu profesional, insa exista cateva diferente culturale si structurale, pe care angajatii le simt cand se muta de la o companie la alta.

In timp ce PwC se axeaza mai mult pe partea de audit, Deloitte se concentreaza mai mult pe aria consultantei.
                   
Exista si cateva afirmatii pe care le sustin angajatorii acestor companii:
De exemplu, un director HR al companiei EY sustine ca au o afacere aliniata la nivel global si sunt mai antreprenori, reprezentantii Deloitte spun ca se axeaza mai mult pe talentul oamenilor si mai putin pe profilul lor, iar cei de la KPMG spun ca recruteaza si recompenseaza in functie de merit, indiferent de profil, într- un mod echitabil și consecvent. (Sursa: news.efinancialcareers.com)
                   
Mai jos poti gasi si cateva sugestii, care te pot ajuta sa faci o alegere, in functie de ce iti doresti de la job-ul pentru care vrei sa aplici:
  • Daca iti doresti sa lucrezi in cea mai mare companie, cu cei mai multi angajati, ai putea alege Deloitte, care in 2014 a avut 210.000 angajati si a avut castiguri de 34.2$ miliarde sau PwC, cu 195.000 de angajati;
  • Daca iti doresti sa te dezvolti pe audit, PwC este cea mai mare companie de audit la nivel global;
  • Deloitte este cea mai mare companie de consultanta, avand in 2014 venituri de 17.6$ miliarde, din consultanta si consiliere;
  • Dintre cele patru companii, EY este cea care promoveaza femeile; in 2014, 26% dintre partenerii promovati erau femei;
  • Toate aceste companii angajeaza proaspat absolventi. La nivel global, 20.000 de absolventi au fost angajati in 2014, la PwC si 18.000 la EY; in 2015, 101 studenti din mai multe orase, au fost angajati la EY, in departamentul de audit sau intr-unul din departamentele de asistenta;
  • EY plateste cel mai bine. Cel putin in UK, EY a platit cel mai bine, de-a lungul a 15 ani de cariera. (Sursa: news.efinancialcareers.com)

Asadar, alegerea companiei in care vrei sa-ti dezvolti cariera consta in interesele si asteptarile tale.

Vino la Finance Boot Camp pe 15-16 Martie 2019 si discuta direct cu angajatorii doriti. Inscrie-te aici.

 

Va recomandam si:

Ghidul carierei in Audit si Taxe

ULTIMELE JOBURI