Interviul pe Skype - Ghidul complet care te ajuta sa te pregatesti pentru interviul Video

interviu_skype

Interviul pe skype a inceput ca o tehnica folosita in special de companiile din industria IT. In ultimii ani a devenit, insa, din ce in ce mai popular in toate domeniile datorita avantajelor evidente. Cel mai adesea sunt utilizate in cazul job-urilor pentru pozitii in strainatate, atunci cand costurile si timpul necesar unei intalniri fata in fata cu managerul companiei sunt mult prea mari.

Inca din 2013 un procent de 90% dintre angajatori erau de parere ca interviurile video reduc din timpul petrecut in cautarea candidatului perfect. De cealalta parte, 66% dintre candidati prefera interviul video in detrimentul deplasarilor pentru o interactiune directa cu angajatorul.*


 


Ghidul complet de Interviuri Hipo.ro

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 
  • cum sa te pregatesti pentru interviul individual
  • cum te pregatesti pentru interviul cu managerul
  • sfaturi pentru interviul de grup;
  • intrebari si raspunsuri la interviu;
  • multe altele.

Descarca Ghidul PDF »
 




Desi un interviu de angajare video poate parea floare la ureche, este la fel de important ca si un interviu telefonic, cu HR-ul sau cu managerul. Desi sunt reduse pierderile financiare si de timp, nu trebuie sa ignoram faptul ca se bazeaza in intregime pe tehnologie, iar tehnologia poate da gres. De aceea, este indicat sa te pregatesti din timp pentru un astfel de interviu. Noi te ajutam cu aceste sfaturi utile, care te vor ajuta sa treci cu succes peste aceasta etapa a procesului de recrutare:

interviu_skype
Repeta inainte de un interviu pe skype. In cazul in care ai un webcam, exerseaza de cateva ori. Astfel, iti vei da seama care este pozitia corecta, cum bate lumina, cum ai putea sa eliberezi si mai mult cadrul pentru ca nimic sa nu distraga atentia. De asemenea, te ajuta sa iti testezi microfonul: inregistreaza-te de cateva ori si stabileste cat de aproape este potrivit sa il pozitionezi pentru obtinerea unui sunet cat mai clar.

 
Imaginea conteaza. In cazul unui interviu video, s-a demonstrat ca ceea ce spunem conteaza in proportie de doarinterviu_skype 7% pentru angajator**. Peste jumatate din puterea de convingere sta in mimica fetei si aspect, iar tonul vocii noastre influenteaza rezultatul final in proportie de 38%. Lucreaza, deci, la aspectul tau. Imbraca-te adecvat, la fel ca pentru un interviu clasic si pastreaza o atitudine pozitiva si optimista pe intreg parcursul interviului. Expertii recomanda evitarea hainelor de culoare alba si folosirea unor produse de make-up care sa elimine efectul de stralucire de pe piele, care este accentuat de camera de filmat. Renunta la ochelarii de vedere daca este posibil sau asigura-te ca lentilele sunt acoperite cu un strat ce impiedica reflexia luminii. Faptul ca intrervievatorul nu iti poate vedea privirea, il determina sa iti ofere mai putina incredere. Din acelasi considerent, incearca sa privesti tot timpul fix la camera - nu spre birou, nu la imaginea ta de pe ecranul calculatorului, nu intr-un alt punct din camera.

 interviu_skype
Familiarizeaza-te cu tehnologia folosita. Daca este vorba de un interviu pe skype sau pe hangouts, poti face testele de pe propriul laptop. Verifica ce face fiecare comanda si asigura-te ca nu opresti transmiterea imaginii in mijlocul discutiei si nici nu pui interlocutorul in asteptare din greseala. Daca este vorba despre o solutie interna a companiei pentru care iti doresti sa lucrezi, cere toate lamuririle inainte de inceperea interviulu. Nu iti fie teama sa pui intrebari - in definitiv, cel mai important este ca interviul sa decurga fara probleme.


Citeste si: Interviul telefonic de angajare - tot ceea ce trebuie sa stii despre el

 

Acorda atentie decorului. Daca interviul va avea loc din fata propriului laptop, este de datoria ta sa pregatesti un cadruinterviu_skype cat mai adecvat. Renunta la lucrurile inutile din background care pot distrage atentia. Nu te pozitia cu spatele catre o sursa de lumina si asigura-te ca nu esti deranjat pe parcursul interviului. Alege camera care este cel mai bine antifonata si ai grija sa nu apara in cadru lucrurile personale (produse de ingrijire, poze, haine, mancare etc). Evolutia tehnologiei iti sare din nou in ajutor: daca webcam-ul tau nu are deja integrat unul, cauta un program care iti permite editarea imaginii pe care interlocutorul tau o primeste. De exemplu, poti restrange cadrul pe care intervievatorul il vede, chiar daca pozitionarea webcam-ului cuprinde intreaga camera. Indicat este sa il lasi sa iti vada capul, umerii si o partea din bust, lasand, insa, suficient spatiu si deasupra.


 


Ghidul complet de Interviuri Hipo.ro

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 
  • cum sa te pregatesti pentru interviul individual
  • cum te pregatesti pentru interviul cu managerul
  • sfaturi pentru interviul de grup;
  • intrebari si raspunsuri la interviu;
  • multe altele.

Descarca Ghidul PDF »
 



 
Nu intra in panica daca tehnologia da gres. In timpul interviului de angajare video (fie ca este un interviu skype sau pe orice alta platforma utilizata de angajatori) pot aparea probleme care nu tin interviu_skypeneaparat de tine sau de expertiza ta. Daca imaginea se blocheaza repetat, anunta-ti interlocutorul ca iti doresti sa opresti si repornesti camera, explicandu-i care sunt problemele intampinate. Daca sunetul nu este foarte clar, nu te sfii sa rogi angajatorul sa repete intrebarea sau remarca. Nu trece peste fragmente ale discutiei pe care nu le-ai inteles de teama sa nu deranjezi interlocutorul cu o intrebare. Poti avea surprize neplacute - poti oferi raspunsuri inadecvate pentru ca nu ai inteles intrebarea, iti poti forma o parere gresita in legatura cu reactiile angajatorului, iti poti cladi asteptari nerealiste, pot exista neintelegeri in ceea ce privete conditiile de munca si remuneratie etc.


Trateaza interviul video de angajare cu aceeasi seriozitate ca si interviul de angajare clasic: documenteaza-te, asculta, pune intrebari pertinente si impartaseste doar acele informatii relevante pentru job-ul la care aplici. Pastreaza o atitudine pozitiva si vei obtine cu siguranta job-ul dorit!

The Interview Guys au pregatit un filmulet cu cele mai importante 5 sfaturi pentru candidatii care urmeaza sa sustina un interviu de angajare video:




 

Citeste si:


*Studiu realizat de PGi - una dintre cele mai mari companii care furnizeaza sisteme colaborative, printre care si iMeet - o solutie avansata de comunicare prin intermediul convorbirilor video.
**TheMuse.com – The Secret to Interviewing: It’s Not What You Say, It’s How You Say It

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI