Interviu de angajare in Engleza - Afla tot ce trebuie sa stii

interviu-engleza

Ai aplicat la un job la una dintre companiile multinationale la care ti-ai dorit mereu sa lucrezi, iar recruiterul te suna si iti te intreaba: “Would you be comfortable with an English interview?”. Raspunsul este unul afirmativ, dar este primul tau interviu in engleza si nu stii la ce sa te astepti. Noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi pentru ca tu sa mergi la interviul de angajare pregatit:

1. Tips & tricks pentru interviul de angajare in engleza
2. Termeni specifici procesului de recrutare in engleza
3. Which were your biggest accomplishments/failures?
4. Where do you see yourself in 5 years?
5. Why were you fired from your previous job?
6. What are your strengths and weaknesses?
7. Why do you want this job?
8. What is your greatest achievement?
9. Tell me about a time you had to adapt to change
10. Ghiduri pentru interviul de angajare in engleza

Fii cinstit in ceea ce priveste nivelul de limba engleza in CV

Nu lasa angajatorul sa isi faca asteptari prea mari pentru a i le distruge la interviu. Aproape de fiecare data cand in descrierea job-ului regasesti cerinte legate de cunoasterea unei limbi straine, vei fi testat pentru stabilirea nivelului tau. Mai mult, in cazul limbii engleze, intregul interviu angajare in engleza poate fi gandit ca un test. In special atunci cand este vorba despre o companie multinationala, iar managerul nu este roman.


In cazul in care nu intelegi ceva in timpul unui interviu de angajare in engleza - se poate datora faptului ca nici intervievatorii nu sunt englezi nativi sau din contra, faptului ca sunt, iar tu nu poti tine pasul desi cunosti limba engleza la nivel avansat - nu te sfii sa ii rogi sa repete. Acest gest nu va fi perceput ca o greseala, ci ca o dorinta de a clarifica lucrurile, de a te asigura ca nu exista neintelegeri la niciun nivel si ca o inclinatie catre detalii. Testeaza-ti nivelul de engleza raspunzand la aceste intrebari de pe site-ul Cambridge
 

Pregateste-te din timp pentru un interviu in engleza

Sunt anumite lucruri pe care le poti pregati de acasa pentru a te asigura ca depasesti emotiile de inceput si ca pornesti cu dreptul in discutia cu recruiterii. Un prim interview tip ar fi sa iti pregatesti o scurta descriere personala in engleza pentru interviu in care sa expui cateva lucruri interesante despre tine, despre background-ul tau educational si/sau profesional si cateva idei despre interesul tau fata de domeniul de activitate al companiei.
Iata un astfel de exemplu:

ENGLEZA
What I enjoy most is working with open-minded and creative people! The project I am most proud of is our NGO’s  latest marketing campaign during which we managed to successfully promote our event and raise the money we needed. I also enjoy meeting new people and cultures and this is what I focused on during my Erasmus experience in Portugal, last semester. I also gained some valuable pieces of information from my field of interest - which is marketing - from my foreign colleagues. I now believe that I am prepared to use all these assets by implementing my ideas in a multinational, fast-growing company like yours.
 
ROMANA
Cel mai mult imi place sa lucrez alaturi de oameni receptivi si creativi. Proiectul de care sunt cel mai mandru este ultima campenie de marketing derulata de ONG-ul din care fac parte, cu care am reusit sa ne promovam cu succes evenimentul si sa strangem fondurile de care aveam nevoie. Imi place, de asemenea, sa cunosc oameni si culturi noi. Pe asta mi-am concentrat atentia pe parcursul semestrului in care am fost plecat prin programul Erasmus in Portugalia. Tot cu ocazia acestei experienta am dobandit informatii valoroase din domeniul meu de interes de la colegii straini - marketing, mai exact. Cred ca acum sunt pregatit sa folosesc toate aceste abilitati pentru a-mi implementa ideile intr-o companie multinationala, aflata in plina dezvoltare - asa cum este compania dumneavoastra.

O alta sugestie ar fi identifici un subiect de conversatie comun - care se poate lega de vreme, de un eveniment de interes la nivel national, de o sarbatoare, de un eveniment recent la care compania a participat, de un premiu pe care compania l-a primit etc. Poti deschide discutia astfel, avantajul fiind nu doar ca vei depasi emotiile, ci vei lasa si o impresie buna. 


In loc sa folosesti formule plictisitoare pentru a initia conversatia, noteaza-ti cateva dintre urmatoarele intrebari pentru interviu in engleza sau fraze si foloseste-le pentru a iesi din tipar:
  • What a fine day for this time of the year, don’t you think?
  • Can you believe there are only x days left before Christmas and it still hasn’t snowed yet?
  • This time of the year the traffic is always so hectic. I am glad I made it in time!
  • What a nice office you have! Was the color of the room/of the drapes/ of the furniture your choice? It looks amazing!
  • I am so glad to finally meet you. I was looking forward to this encounter.
  • What a pleasure to meet you! I really appreciate your work and results in the field!
  • Congratulations for winning the ‘Most desired employer’ award! Your company is an inspiration!
 

Invata termeni din limbajul de specialitate al industriei pentru un interviu in limba engleza

Asteapta-te ca discutia sa implice aprofundarea posibilelor tale activitati, a cunostintelor tale din domeniu sau chiar a sugestiilor si ideilor tale. De aceea, este necesar ca tu sa cunosti cuvintele de baza, cele mai uzuale ale domeniului. Le poti afla printr-o simpla cautare pe internet sau prin rasfoirea unei carti de specialitate in limba engleza. Daca sunt cuvinte pe care le vezi pentru prima data, asigura-te ca le repeti de mai multe ori, ca le intelegi sensul corect si ca esti capabil sa le utilizezi in diferite fraze si contexte. Nu invata mecanic pentru ca este posibil sa dai gres.
 

Termeni specifici procesului de recrutare si intrebari la un interviu in engleza

Util ar fi sa te asiguri si ca stii termenii specfici procesului de recrutare in limba engleza, precum:
 
To apply for a job = a aplica la un job Application form = formular de aplicare la job
Job Description (JD) = Descrierea Job-ului Position = Job = Loc de munca
Full-time position = Loc de munca cu program normal Part-time position = Loc de munca cu program scurt
Shift = tura Resume = CV
Overtime =  ore suplimentare References = recomandari
Employment Contract = contract de munca Trial Period = perioada de proba
Qualification = Calificare Field = domeniu


Intrebari interviu engleza – cele mai frecvente si raspunsurile lor

Pentru a te asigura ca nu esti luat prin surprindere la interviul de angajare in engleza, am pregatit o serie de intrebari de la interviul in engleza, precum si sugestii ale raspunsurilor:
 

Q: Which were your biggest accomplishments/fails?
Î: Care au fost cele mai mari realizari/esecuri?

EN: Choose accomplishments that can somehow relate to the field of the company or even the job you are interviewing for. Be specific and give examples. Be honest about your failures, keep an optimistic attitude and concentrate on the things you’ve learned from these mistakes.

RO: Alege realizarile care au o oarecare legatura cu domeniul in care activeaza compania, cu compania in sine sau chiar cu job-ul pentru care aplici. Fii concis si ofera exemple. Raspunde sincer in ceea ce priveste esecurile tale, cu o atitudine optimista si concentrandu-te pe lucruri pe care le-ai invatat din aceste esecuri.

 

Q: Where do you see yourself in 5 years from now?
Î: Unde te vezi peste 5 ani?

EN: You don’t have to concentrate only on this particular job or the company. You should provide a bigger picture example like ‘I see myself progressing in this particular field and improving my knowledge and widening my interests. I want to invest as much as I can in my education related to the industry’.

RO: Nu trebuie sa te concentrezi doar pe job-ul la care aplici sau pe compania la care iti doresti sa lucrezi. Ar trebui sa fii capabil sa oferi intervievatorului o imagine de ansamblu. De exemplu: ‘Ma vad progresand in domeniul acesta, imbunatatind-mi cunostintele si largindu-mi aria de interese. Imi doresc sa investesc pe cat de mult este posibil in educatia mea in ceea ce priveste industria.’

 

Q: Why were you fired from your previous job?
Î: De ce ai fost concediat de la ultimul job?

EN: If you made a mistake and it was only your fault, be honest and explain the situations. The recruiter will probably find out anyway and it’s better to hear it from you. Don’t tell the story from a negative point of view - admit your mistake but focus on the things you’ve learned, on how the experience changed you and what you have done differently. If it was not entirely your fault or if the company had an economically tough situation, explain it without blaming your colleagues or your previous employer.

RO: Daca ai gresit si a fost doar vina ta, fii sincer si explica situatia. Angajatorul va afla oricum, cel mai probabil, si este mai bine sa afle de la tine. Nu prezenta povestea dintr-un unghi negativist – recunoaste-ti greseala si pune accent pe lucrurile pe care le-ai invatat, pe felul in care aceasta experienta te-a schimbat si pe ceea ce ai fi facut diferit. Daca nu a fost doar vina ta sau daca firma la care ai lucrat a intampinat probleme financiare, explica situatia fara sa invinovatesti colegii sau fostul angajator.
 

Q: What are your strengths and weaknesses
Î: Care sunt punctele tale forte si slabiciunile tale?

EN: I believe one of my greatest strengths is my ability to effectively communicate and collaborate with others. Throughout my career, I've consistently worked in team-oriented environments, and I'm skilled at facilitating discussions, actively listening, and ensuring that everyone's input is considered. This skill has not only improved team dynamics but also led to successful project outcomes and higher productivity.

One area I've identified for improvement is my time management. Occasionally, I find myself taking on too many tasks simultaneously, which can lead to periods of stress. To address this, I've started using time management tools and techniques, such as creating to-do lists and setting specific priorities for each day. I've found that these strategies have been effective in helping me become more organized and focused. I'm always open to feedback and continuously working to enhance my time management skills to become even more productive.

RO: Cred ca unul dintre punctele mele forte este capacitatea mea de a comunica eficient si de a colabora cu ceilalti. De-a lungul carierei mele, am lucrat constant in medii orientate spre echipa si pot facilita discutiile, sa ascult activ si sa ma asigur ca aportul tuturor este luat in considerare. Aceasta abilitate nu numai ca a imbunatatit dinamica echipei, dar a condus si la rezultate de succes ale proiectelor si la o productivitate mai mare.

Un domeniu pe care l-am identificat pentru imbunatatire este gestionarea timpului. Ocazional, ma trezesc ca imi asum prea multe sarcini simultan, ceea ce poate duce la perioade de stres. Pentru a rezolva acest lucru, am inceput sa folosesc instrumente si tehnici de gestionare a timpului, cum ar fi crearea de liste de activitati si stabilirea unor prioritati specifice pentru fiecare zi. Am descoperit ca aceste strategii au fost eficiente in a ma ajuta sa devin mai organizat si mai concentrat. Sunt mereu deschis la feedback si lucrez continuu pentru a-mi imbunatati abilitatile de gestionare a timpului pentru a deveni si mai productiv.
 

Q: Why do you want this job
Î: De ce iti doresti acest job?

EN: I'm excited about the prospect of joining [Company Name] and taking on the [Job Title] role for several reasons. Firstly, I've done thorough research on your company, and I'm impressed by your commitment to innovation and the impact you've made in [industry/sector]. Your mission aligns perfectly with my career goals, and I'm eager to contribute to a company that values [specific values or initiatives of the company].

Secondly, the [Job Title] position is a great match for my skills and experience. I bring [mention relevant skills and experiences] to the table, which I believe would be highly beneficial in [job-specific responsibilities or projects]. I'm confident that my background in [relevant experience] has prepared me well for the challenges and opportunities this role presents.

What excites me most about this role is [mention something specific about the job or company]. For example, I'm particularly drawn to [mention a project, aspect of the role, or the company's future plans], and I see this as a chance to leverage my strengths while also learning and growing in areas where I have a keen interest.

RO: Sunt incantat de perspectiva de a ma alatura [Numele companiei] si de a prelua rolul [Titlul postului] din mai multe motive. În primul rand, am facut cercetari amanuntite asupra companiei dvs. si sunt impresionat de angajamentul dumneavoastra fata de inovare si de impactul pe care l-ati avut in [industrie/sector]. Misiunea ta se aliniaza perfect cu obiectivele mele de cariera si sunt dornic sa contribui la o companie care apreciaza [valorile sau initiativele specifice ale companiei]. 

În al doilea rand, pozitia [Titlul postului] este o potrivire excelenta pentru abilitatile si experienta mea. Am [mentionez abilitati si experiente relevante, ceea ce cred ca ar fi foarte benefic in [responsabilitati sau proiecte specifice postului]. Sunt increzator ca experienta mea in [experienta relevanta] m-a pregatit bine pentru provocarile si oportunitatile pe care le prezinta acest rol.

Ceea ce ma entuziasmeaza cel mai mult la acest rol este [mentionati ceva specific despre job sau companie]. De exemplu, sunt deosebit de atras de [mentioneaza un proiect, un aspect al rolului sau planurile de viitor ale companiei] si vad asta ca o sansa de a-mi valorifica punctele forte, in timp ce invat si ma dezvoltam in domenii in care am un interes puternic. .
 

Q: What is your greatest achievement?
Î:Care este cea mai mare realizare a ta profesionala?

EN: One of my proudest achievements was during my time at [Previous Company/Institution]. In my role as [Your Position], I was tasked with [briefly describe the challenge or objective you faced]. The situation presented several obstacles, including [mention specific challenges or hurdles].

To overcome these challenges, I took a multifaceted approach. Firstly, I [describe the actions or strategies you implemented]. Secondly, I [mention any collaboration, teamwork, or leadership involved]. Lastly, I [highlight any innovative or unique solutions you contributed].

The result of these efforts was [describe the positive outcome or impact of your actions]. Specifically, [quantify the achievement if possible, such as revenue increase, cost savings, time saved, or any relevant metrics]. This accomplishment not only exceeded expectations but also [mention any additional benefits or recognition it brought, such as recognition from peers, clients, or management].

RO: Una dintre cele mai mandre realizari ale mele a fost in perioada petrecuta la [Compania/Institutia anterioara]. În rolul meu de [Pozitia ta], am fost insarcinat cu [descrieti pe scurt provocarea sau obiectivul cu care v-ati confruntat]. Situatia a prezentat mai multe obstacole, inclusiv [mentionati provocari sau obstacole specifice].

Pentru a depasi aceste provocari, am adoptat o abordare cu mai multe fatete. În primul rand, [descriu actiunile sau strategiile pe care le-ati implementat]. În al doilea rand, [mentionez orice colaborare, lucru in echipa sau leadership implicat]. În cele din urma, [subliniez orice solutie inovatoare sau unica la care ati contribuit].

Rezultatul acestor eforturi a fost [descrie rezultatul pozitiv sau impactul actiunilor tale]. Mai exact, [cuantificati realizarea, daca este posibil, cum ar fi cresterea veniturilor, economiile de costuri, timpul economisit sau orice masuratori relevante]. Aceasta realizare nu numai ca a depasit asteptarile, ci si [mentionati orice beneficii sau recunoastere suplimentare pe care le-a adus, cum ar fi recunoasterea de la colegi, clienti sau management].
 

Q: Tell me about a time you had to adapt to change
Î: Povesteste-mi despre o situatie in care a trebuit sa te adaptezi rapid la schimbari

EN: In my previous role at [Previous Company], we underwent a significant restructuring initiative. This involved a complete overhaul of our team's responsibilities, reporting structures, and processes to better align with the company's evolving goals and industry trends.

The initial challenge was the uncertainty and the need to quickly adjust to new roles and responsibilities. It was a pivotal moment for our team because it required not only adapting to new tasks but also fostering a positive and cohesive team dynamic during a period of change.

RO: În rolul meu anterior la [Compania anterioara], am trecut printr-o initiativa semnificativa de restructurare. Aceasta a implicat o revizuire completa a responsabilitatilor echipei noastre, a structurilor de raportare si a proceselor pentru a se alinia mai bine cu obiectivele in evolutie ale companiei si cu tendintele din industrie.

Provocarea initiala a fost incertitudinea si necesitatea de a se adapta rapid la noile roluri si responsabilitati. A fost un moment esential pentru echipa noastra, deoarece a necesitat nu numai adaptarea la noi sarcini, ci si promovarea unei dinamici pozitive si coezive in echipa intr-o perioada de schimbare.

Ghiduri pentru interviul de angajare in engleza

  Descopera ghidurile noastre pentru interviul de angajare pentru a obtine jobul dorit.


Ghidul complet de Interviuri Hipo.ro

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 

41 de intrebari la un interviu si raspunsuri
 

 

10 cele mai frecvente intrebari si raspunsuri la interviul de angajare in engleza

Ce intrebari pun angajatorii la interviul in engleza si raspunsurile ideale (varianta in romana si engleza)




Descarca model de CV europass in limba engleza



Iata cateva interview tips de la echipa Cambridge care te vor ajuta sa depasesti problemele de vocabular si te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat la un interviu de angajare in engleza:
 
 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI