Gaseste-ti job la Angajatori de TOP 2015 in 5 pasi simpli



Cautarea unui loc de munca, mai ales in cadrul unui targ de cariera, poate fi un lucru dificil de facut daca nu te pregatesti corespunzator. Exista un numar mare de angajatori cu care te intalnesti si pentru asta trebuie sa fii bine pregatit.

Poti vorbi cu sute de persoane, dar cum este complicat pentru tine sa te faci remarcat, asa este si pentru recruteri sa faca fata unui val mare de potentiali canditati.

Toamna a sosit si totodata se deschid portile targului de cariera Angajatori de TOP. Targul va fi prezent prin 3 editii, ocazie care va facilita pentru al 9-lea an consecutiv interactiunea intre reprezentantii celor mai mari companii din tara si probabil viitorii lor angajati.

Prima editie ce va deschide sezonul, se desfasoara in Timisoara, la Centrul Regional de Afaceri pe 16-17 octombrie, angajatorii vor pune la dispozitie peste 2000 de oportunitati de cariera.

Editia din toamna aceasta de la Bucuresti, va avea loc la Sala Palatului pe 22-23 octombrie, unde canditatii pot aplica la 4000 de job-uri in fuctie de domeniul lor se interes.

Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa te pregatesti pentru a iti maximiza sansele sa iti gasesti jobul dorit in timp ce te afli acolo.

Creaza-ti CV-ul Barcode si vino cu el printat intr-un singur exemplar pentru a il putea scana la standul fiecarui angajator dorit. In urma acestui proces, ramai in baza de date a companiilor participante, putand fi contactat ulterior pentru job-urile care ti se potrivesc. Totodata completarea CV-ului pe HiPo.ro, descarcarea in format BarCode si scanarea lui la cel putin o companie la eveniment iti poate aduce sansa castigarii unui iPhone 6.



“Fa-ti temele” Urmareste Hipo.ro, sectiunea Angajatori de TOP pentru a vedea ce companii vor participa toamna aceasta si fa-ti o scurta lista de companii cu cele ale caror stand vrei sa-l vizitezi. Inainte de ziua evenimentului, documenteaza-te despre proiectele companiilor pentru a vorbi cu reprezentatii despre lucrurile care sunt de interes pentru tine si pentru a le adresa intrebari relevante. Pregateste intrebari pertinente care sa demonstreze interesul tau pentru companie si pentru domeniul in care activeaza.Nu evita companiile cu care nu te-ai intalnit pana acum. Chiar si companiile mai mici sau cele internationale care au intrat recent pe piata, iti pot oferi un job la fel de interesant si captivant plus o serie de beneficii.

 Imbraca-te ca si cum ai merge la un interviu. Prima impresie conteaza, sfatul nostru este sa te orientezi catre o tinuta smart casual care sa iti ofere incredere in tine.
 
Networking. Nu uita pentru ce ai venit la targ, si abordeaza specialistii in resurse umane. Uneori nu este suficient sa inmanezi un simplu CV reprezentantilor din companiile de interes pentru tine. Ia atitudine, abordeaza recruterii, prezinta-ti experienta profesionala si intreaba-i ce oportunitati de cariera are compania in concordanta cu studiile si experienta ta. Aceste discutii creaza o conexiune intre tine si echipa de HR care poate fi fructificata in urmatoarele etape ale unui proces de recrutare. Nu uita sa verifici daca exista sesiuni de workshop-uri sustinute de companiile pe care doresti sa le cunosti mai bine.Prin intermediul workshop-urilor ai ocazia sa discuti mai in detaliu cu reprezentatii companiilor si tot odata sa iti imbunatatesti diverse competente si abilitati personale care vor avea un impact puternic in dezvoltarea ta profesionala.
 
Follow-up. Angajatorii in zilele targului o sa intalneasca sute de persoane diferite. De aceea este bine ca imediat dupa eveniment sa contactezi persoanele cu care ai discutat in cadrul targului pentru a le multumi pentru amabilitatea si timpul acordat si sa le aduci la cunostiinta interesul tau pentru pozitiile pe care le au deschise in cadrul companiei. Pentru a face acest lucru este necesar sa iti notezi numele persoanelor cu care ai discutat la fiecare stand. De asemenea o data avut numele lor, poti sa il incluzi si in scrisoarea de intentie cand vei trimite aplicatia pentru pozitia dorita. 

Daca tot ce ai citit mai sus nu mai este o surpriza pentru tine, asta inseamna ca esti pregatit sa vii la targ.
 
Updateaza-ti CV pe Hipo.ro, descarca-l in varianta Barcode si vino cu entuziasmul la pachet!
 

Va recomandam si:

Participa la Academia de Cariera @ Angajatori de TOP Timisoara

ULTIMELE JOBURI