OTP Bank, Cristina-Victorita Gheorghe - Cautam oameni cu experienta in domeniul bancar care sa aiba maturitatea sa lucreze independent intr-un stil de intraprenoriat

 

Care sunt planurile OTP Bank in perioada urmatoare, in zona de resurse umane?


Sistemul bancar a trecut prin schimbari continue in ultimii ani, cu atat mai mult in perioada de criza, iar dinamismul si strategiile mereu actualizate impun acum un standard de calitate extrem de ridicat. Mai ales in domeniul resurselor umane, unde evolutia este si mai vizibila. Impactul major in aria de resurse umane este orientat catre zona de recrutare, unde simtim schimbarile noii piete a muncii si interesul scazut al candidatilor de a migra dintr-o banca in alta, pe aceeasi pozitie.


OTP Bank a cautat intodeauna sa identifice cele mai bune strategii de afaceri, iar planurile si strategiile de recrutare sunt indreptate in sensul atragerii celor mai pregatiti candidati pentru ariile strategice de business ale companiei. Unul dintre segmentele strategice este cel al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). OTP Bank intentioneaza sa isi dezvolte porfoliul de clienti IMM, oferindu-le servicii si produse la cel mai inalt standard de calitate si profesionalism.

 

Ce profil de candidati cautati de obicei?
In ceea ce priveste profilul de candidat pentru proiecte care presupun vanzarea si promovarea produselor bancii pentru companii. Acesta este profilul cel mai dorit in momentul de fata in OTP Bank, profil pe care il cautam pentru mai multe directii si departamente din banca, cu cea mai mare intensitate insa pe segmentul de Intreprinderi Mici si Mijlocii, pe pozitii de Manager de Relatii (Relationship Manager).

 
In OTP Bank, cautam insa si candidati juniori, care sa-si doreasca sa-si construiasca o cariera alaturi de noi, iar pentru acestia sunt disponibile programe de internship si alte pozitii de entry-level pentru care nu este necesara o experienta anterioara in munca.



Ce pozitii aveti disponibile in perioada urmatoare pentru specialistii cu experienta si juniori?
Pozitiile pentru seniori, in momentul de fata, sunt cele de Manager de Relatii pentru IMM si Manager de Relatii pentru Companii.

Pentru candidatii juniori, pozitiile disponibile sunt in reteaua teritoriala, denumite Multifunctional Adviser, pozitii care implica atat partea de casierie - cash si noncash, cat si partea de vanzari catre persoanele fizice.

Pe profilul de companie de pe hipo.ro puteti consulta lista job-urile oferite de OTP Bank.



Cum se deruleaza de obicei procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?
Procesul de recrutare difera in functie de candidatul identificat pentru o pozitie anume si de nivelul acestuia de experienta. Majoritatea candidatilor completeaza teste de personalitate (PI - The Predictive Index PI si PXT - The Profile XT) si, mai departe, un test tehnic specific pozitiei pentru care se realizeaza recrutarea. Pentru Managerii de Relatii pentru IMM, sunt foarte importante cunostintele de analiza financiara, motiv pentru care acestia completeaza un test pentru identificarea nivelului de cunostinte in domeniu.


Cum pot candidatii sa se pregateasca mai bine pentru procesul de recrutare pentru o pozitie in OTP Bank?
Pentru construirea unei culturi organizationale solide si pentru o fluctuatie cat mai mica de personal, ne dorim candidati care sa se muleze pe profilul si specificul organizatiei noastre, motiv pentru care incercam sa recrutam candidati motivati si cu dorinta de a activa pe un termen mediu spre lung pe aceeasi pozitie. In plus, acestia trebuie sa fie dornici sa construiasca alaturi de noi si sa-si doreasca sa faca parte din echipa noastra, avand totodata un inalt grad de independenta si o maturitate care sa le permita sa ia decizii singuri si sa actioneze intr-un mod autonom.
 

Care sunt top 3 motive pentru care un senior sau un junior ar trebui sa aplice la OTP Bank?
Din punctul meu de vedere, principalele trei motive pentru care un candidat ar trebui sa aplice pentru o pozitie in OTP Bank, indiferent daca este junior sau senior, sunt: echipa tanara, profesionalismul pe care il va gasi aici si stabilitatea.
 

Care sunt abilitatile / calitatile / competentele pe care le apreciati cel mai mult la un candidat?
Apreciem determinarea si implicarea pe termen lung in proiectele comune, maturitatea, dar si capacitatea de a lua singuri decizii.
 

Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung?
In momentul de fata, in OTP Bank sunt disponibile programe constante de training si dezvoltare profesionala, iar schemele de bonusare sunt atractive, de asemenea.
 

De ce are nevoie un angajat al companiei dumneavoastra pentru a avansa si a evolua din punct de vedere profesional?
Atitudinea conteaza cel mai mult. Cei mai buni angajati ai OTP Bank dau dovada de o motivatie puternica si realizari constante, fiind loiali si mandri ca reprezinta un nume puternic in sistemul bancar. Acestia au, de asemenea, atitudinea si spiritul de echipa corespunzatoare unui colectiv unit si puternic.
 

Ce alte informatii doriti sa le transmiteti candidatilor?
La momentul potrivit, ii asteptam in echipa pe cei care ne impartasesc valorile!
Lista pozitiilor deschise o puteti consulta aici.


Cristina-Victorita Gheorghe este Specialist Staffing si Dezvoltare Organizationala in cadrul OTP Bank Romania.
Ea a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din
cadrul Universitatii din Bucuresti, unde a urmat si un program masteral - Managementul Institutiilor Mass-Media. Inainte de a se alatura echipei OTP Bank, ea a for HR Business Partner in cadrul Bancii Comerciale Carpatica.

Cariera aceasta m-a ales pe mine, intr-o perioada in care ma asteptam mai putin ca niciodata. Mai exact, lucram in jurnalism de peste trei ani când am inceput sa ma ocup si de partea de resurse umane, datorita concediului de maternitate al unei colege.

Doi ani mai tarziu, am intrat in sistemul bancar, in care m-am specializat si am cautat perfectionarea continua in zona de recrutare (zona in care am lucrat cel mai mult), dar si in alte procese de HR, precum cele administrative si de performanta.

In prezent, am o experienta de peste cinci ani in industria bancara, in domeniul resurselor umane.
– povesteste Gheorghe Cristina-Victorita.




 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania