NOKIA participa la Angajatori de Top Timisoara cu oportunitati de angajare, vizite in companie si multe alte surprize!

      

Echipa Nokia participa la Angajatori de TOP Timisoara in perioada 17-18 Martie, cu oportunitati de cariera inedite pentru toate nivelurile de experienta.

 

Cum ati descrie NOKIA in cifre?

Suntem o companie de telecomunicatii cu peste 62.000 de angajati in jurul lumii dintre care peste 30.000 sunt ingineri. De asemenea colaboram cu peste 250 de universitati si avem peste 33.000 de patente active. Este  important de mentionat la capitolul cifre  faptul ca avem 8 premii Nobel si 1 premiu EMY pentru Technology Engineering de la National Academy of Television Arts & Science in USA. Suntem prima companie care a cablat Atlanticul si prima companie care a asigurat transmisiunile prin Video si satelit intre continente. Suntem numarul 1 in Fibra Optica si suntem prezenti in Top 100 Global innovators din 2011 pana in 2014, asta inseamna companii care in anul anterior alcatuirii topului au creat o tehnologie originala capabila sa aiba un impact major in industrie influentand competitorii in mod direct si deschizand noi directii de dezvoltare pe piata.

In Romania avem peste 1400 angajati dintre care peste 800 sunt implicati in activitati de cercetare& dezvoltare in tehnologii de ultima generatie in Wireless - 4G/LTE,IP – applications, OSS/BSS, iar peste 400 in Centre de operatiuni retele globale. Suntem prezenti in Romania de peste 20 de ani si am investit constant in oameni, platforme, laboratoare, comunitate – peste 500 Mil euro. Estimam o investitie de peste 1 Mil euro in colaborarea cu Universitatea Politehnica din Timisoara in echipamente (hardware si licentele de functionare), ore de curs si de laborator, dezvoltare de noi cursuri pentru curricula universitara.  

Daca ar trebui sa alegeti 4 atribute care va descriu cel mai bine ca angajator, care ar fi acestea?

Compania noastra promoveaza o cultura organizationala indreptata spre angajati, dezvoltarea si evolutia acestora, mediul de lucru inovator si nu in ultimul rand diversitatea activitatilor.

Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala NOKIA si cum influenteaza acestea profilul cautat in procesul de selectie?

Dedicare pentru munca depusa in cadrul companiei; recompensarea eforturilor angajatilor;incurajarea relatiilor armonioase de munca intre angajati; integrarea facila a noilor angajati in cadrul companiei. Aceste atribute creeaza un avantaj competitiv ridicat in cautarea potentialilor angajati.


In ce consta procesul de selectie la NOKIA si cum s-ar putea pregati un candidat?

Procesul de recrutare si selectie consta in interviuri HR, teste si interviuri tehnice, finalizandu-se cu o discutie pe baza ofertei, cu candidatii selectati in urma parcurgerii etapelor mentionate anterior. E important ca fiecare candidat sa aiba un CV bine intocmit, care sa contina informatii referitoare la studii, alte experiente profesionale, activitati extrascolare, abilitati, competente cat si o descriere a personalitatii lui, pentru ca selectia porneste de la acest CV. Pentru testele si interviul tehnic candidatii se pot pregati inainte pentru ca li se prezinta aria din care sunt alese intrebarile, iar pentru interviul HR ii incurajam sa fie deschisi si activi in discutie, sa demonstreze motivatie pentru job-ul propus, dar si interes pentru companie.

Ce sfaturi ati avea pentru un proaspat absolvent care viseaza acum sa lucreze la NOKIA? Dar pentru un profesionist?

Munca in cadrul companiei NOKIA este complexa si diversa. Pentru un proaspat absolvent, inceperea activitatii in compania noastra ar insemna un start important in viata profesionala, care l-ar ajuta pe mai multe planuri: experimentarea propriu zisa a muncii intr-o companie multinationala, expunerea la mediul international de lucru in cadrul unor echipe multiculturale si uneori chiar interdisciplinare, disciplina profesionala datorata cerintelor postului, diversitatea sarcinilor, o privire de ansablu asupra domeniului in care isi desfasoara activitatea. Fiind o companie globala cu activitati solicitante in tehnologii de ultima generatie,dorim saatragem alaturi de noi pe cei mai buni profesionisti din domeniul telecom. Exista provocari zi de zi, atat pentru un proaspat absolvent cat si pentru profesionisti cu experienta, atitudinea oamenilor si dorinta de implicare sunt elemente de diferentiere. Noi venim cuexperienta ridicata in telecom si cu programe specializate pentru dezvoltarea profesionala a angajatilor nostri.

Care sunt cele mai interesante/neobisnuite oportunitati de cariera pe care le poti intalni in NOKIA?

Neobisnuit si interesant, pentru noi reprezinta INOVATIE si asa ajungem la Bell Labs care pentru toti cei din domeniul tehnic reprezinta esenta creativitatii si a inovatiei in tehnolologiile de varf. Echipa de cercetare si dezvoltare Bell Labs se concentreaza pe rezolvarea problemelor complexe cu care se confrunta industria de telecomunicatii. Oameni care au influentat prezentul si creaioneaza deja viitorul nostru si au transformat in realitate lucruri care pareauimposibile. Vorbim aici de Small Cells/ Light Radio, Cloud, Digital Switching, Cellular Communication, Satelite Based Networks, HDTV Standards,Solar Power, Information Theory, Quantium Computing si multe altele. Laboratoarele Bell sunt parte integranta din compania noastra si angajatii nostri pot avea o evolutie in cariera inclusiv in cadrul acestor echipe.

Care sunt joburile pe care candidatii nu s-ar astepta sa le intalneasca in NOKIA?

Cu siguranta unii candidati nu s-ar astepta sa intalneasca joburi atat de interesante precum cele din NOKIA, care sa le ofere oportunitati de a invata lucruri noi zi de zi, calatorii in jurul lumi oferind un schimb cultural international fantastic de mare, fara sa se plictiseasca vreodata.

Care este cel mai inedit beneficiu pe care il oferiti angajatilor?

NOKIA este o companie care pune accent pe bunastarea angajatilor nostri si astfel avem o serie de programme de work-life balance si binteinteles o serie de beneficiile care sa contribuie la aceasta. As mentiona aici ca suntem una dintre putinele companii care ofera o asigurare medicala complexa in loc de abonamentul traditional la un furnizor de servicii medicale.

Alte beneficii mai putin obisnuite sunt incurajarea participarii la evenimente culturale prin decontarea costurilor, abonamente wellness in plus fata de sport si nu in ultimul rand avem un program dedicat prin care angajatii nostri pot lucra de acasa denumit teleworking.

Care sunt pozitiile pentru care veti recruta la Angajatori de TOP Timisoara?

In acest an echipa noastra va asteapta cu profile de recrutare atat pentru tineri absolventi, cat si pentru profesionisti. Oferim studentilor joburi part-time precum si posibilitatea de a face practica de vara in compania noastra. Pentru practica avem disponibile aproximativ 70 de pozitii. Ca si pasi urmatori, CV-urile vor intra in etapa de pre-screening, adica vor fi analizate de catre echipa de recrutare, pentru a potrivi profilele candidatilor cu profilele cautate de catre compania noastra. In urma preselectiei candidatii selectati vor fi contactati de catre echipa noastra pentru interviuri de resurse umane precum si interviuri tehnice.

De asemenea  dupa participarea la evenimentele din primavara, vom organiza vizite in companie pe baza inscrierii participantilor, in care acestia vor avea posibilitatea contactului direct cu o companie multinationala, vizitarea diferitelor platforme, obtinerea de informatii noi, raspunsuri la intrebari.

Care sunt motivele pentru care un candidat ar trebui sa viziteze standul companiei din cadrul Angajatori de TOP?  Ce surprize ii asteapta pe participanti la stand?

Incurajam participantii la targ sa ne viziteze standul deoarece vor gasi in permanenta personalul din HR, deschis sa discute, sa le explice ce inseamna sa lucrezi in NOKIA si care e procedura de aplicare, dar cel mai important este ca avem intotdeauna alaturi colegii nostri din departamentele tehnice care recruteaza activ, acestia putand oferi detalii specifice pentru anumite joburi, in functie de interesul fiecaruia.

De asemenea, studentii pot afla mai multe lucruri despre companie, despre ofertele noastre de practica de vara si de pozitiile noastre de internship, dar se pot inscrie si pentru o vizita in companie pentru a capata o perspectiva mai clara asupra companiei. Un alt element interesant la standul NOKIA este concursul pe care il organizam,  in cadrul caruia participantii trebuie sa raspunda la o intrebare, urmand ca noi sa premiem cel mai creativ raspuns cu o TELEFON!


 

Cum te ajuta NOKIA sa cresti si sa te dezvolti ca profesionist?

Procesul de management al performantei in cadrul Nokia este un subiect foarte important pentru noi., Avem nevoie de performanta , iar angajatii nostri sunt cele mai importante resurse in crearea viitorului telecomunicatiilor. Fiecare dintre noi are un set de obiective stabilite la inceputul anului  pe baza caruia se poate evalua  fara echivoc performanta fiecarui angajat. Urmărim evoluţia angajaţilor, identificam factorii care îi stimulează, iar apoi aceste date sunt prelucrate în vederea realizării unui cadru propice în care respectivii angajaţi pot avea rezultate.

De asemenea punem accent pe  discutiile de cariera si planurile de dezvoltare ale angajatilor astfel incat sa stim in timp real ce isi doreste fiecare si care este directia in care doreste sa se dezvolte. Un alt instrument specific de evaluare si dezvoltare folosit de catre Nokia sunt si centrele de dezvoltare, create dedicat pentru a evalua momentul 0 la care se afla angajatii si competentele care trebuie imbunatatite. 

Care sunt cele mai interesante/mari proiecte aflate în lucru momentan în compania voastră?

5G este orizontul . Sunteti pregatiti ? La nivel Global compania noastra este implicata in procesul de standardizare pentru 5G. In 2020 o sa aducem impreuna oamenii, datele, lucrurile, aplicatiile, sistemele de transport si orasele intr-o retea inteligenta de comunicare.
 

 
 
  Echipa NOKIA

Va recomandam si:

Participa la Prima Academie de Cariera @ Angajatori de TOP Timisoara

ULTIMELE JOBURI