​S-a incheiat cea de-a patra editie a proiectului Hai Acasa!




Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS)
 a organizat, in perioada 24 iunie – 15 iulie 2015, cea de-a patra editie a evenimentului de cariere „Hai Acasa!”. Evenimentul „Hai Acasa!”a presupus doua componente complementare: una online, care a avut loc in intervalul 24 – 30 iunie si 2 - 15 iulie pe platforma EventLink360, precum si evenimentul central, offline. Acesta din urma a avut loc in data de 1 iulie 2015 la Seneca Anticafe din Bucuresti, unde companiile participante au putut face cunostinta si interactiona cu candidatii in mod direct.

In deschidere a luat cuvantul Dan Nechita, CEO si co-fondator al Fundatiei C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), care a reiterat importanta valorificarii potentialului tinerilor inalt calificati de peste hotare si a promovarii Romaniei ca destinatie de cariera.  

Editia a patra a evenimentului de cariere Hai Acasa!" a reunit, pe parcursul a trei saptamani, peste 400 de studenti si absolventi cu studii in strainatate si reprezentatii a 10 companii de top din mediul privat: Accenture, Deloitte, Schaeffler Romania, JTI, Pfizer, A&D Pharma, Raiffeisen Bank, Stefanini, Genpact si Bosch Group Romania. Oferta companiilor a constat in 70 de internshipuri si locuri de munca, atat entry-level cat si adresate tinerilor profesionisti, care au reunit in total peste 270 de aplicatii din partea participantilor.   

„Hai Acasa!” este un eveniment dedicat tinerilor cu experienta academica in strainatate, avand drept scop crearea unei legaturi cu angajatorii interesati de aceasta resursa umana pregatita la universitati de prestigiu din intreaga lume. Acesta este parte integranta din initiativa SMART Diaspora si serveste la punerea in practica a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate de catre Liga Studentilor Romanii din Strainatate, Guvernului Romaniei, si anume: „Sprijinirea integrarii in sectorul public si in mediul privat din Romania”.
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate doreste sa le multumeasca tuturor voluntarilor, partenerilor si celor care au contribuit la buna organizare a celei de-a patra editii a „Hai Acasa!", iar cei interesati de acest proiect sau de strategia SMART Diaspora sunt invitati sa acceseze forum-ul LSRS sau sa trimita un mesaj la contact@lsrs.ro.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania