8 reguli pentru a trece de sistemul automat de screening al CV-urilor



Iata 8 sfaturi de la specialistii in redactarea CV-urilor pentru a te asigura ca esti selectat pentru un interviu:

1) CV-ul este bine sa fie in format Microsoft Word (.doc este universal!) sau PDF. Multe sisteme de screening nu fac conversia fisierelor HTML, Open Office, Word Perfect, sau chiar Microsoft Word cu extensia .docx.
 
2) Renuntati la a include informatie importanta in header sau footer. Datele de contact din header sunt excluse automat din multe soft-uri (nu gasim informatia ta de contact = nu te contactam).
 
3) Eliminati pozele, logo-urile, imaginile de orice fel, textul expandat etc., intrucat acestea apar ca un amestec ciudat de caractere, ce duce la excluderea automata a fisierului. Orice astfel de forme mai creative de informare a evaluatorului pot fi traduse prin link catre un portofoliu online sau prezentate direct la interviu.
 
4) Renuntati la tabele, chiar daca sunt recunoscute de unele sisteme – precum cele configurate pentru CV-uri Europass. Nici macar acestea nu redau informatia in felul in care ati gandit-o voi, ci ca un paragraf nesfarsit, fara spatii si/sau deplasat.
 
5) Incepeti orice CV cu datele de contact, nicio alta informatie inaintea acestora! Folositi sectiuni uzuale precum Sumar, Experienta, Educatie, Limbi straine, Certificari, Publicatii, etc. Lasati intotdeauna spatii intre experiente profesionale diferite sau intre formele de invatamant.
 
6) Introduceti abilitatile cautate in FIECARE rol pentru momentul in care sistemul calculeaza in baza acestora numarul de ani de experienta pe fiecare competenta dorita in parte.
 
7) Fiti consecventi – pastrati tipurile similare de date in aceeasi ordine si structura (pozitia, numele companiei, anii etc.) pentru un screening optim.
 
8) Populeaza-ti CV-ul cu cuvinte cheie. Iata trendul pentru cele mai cautate cuvinte cheie, sau dimpotriva:
CV-ul trebuie creat in asa fel incat sa treaca cu succes atat de interactiunea cu sistemul virtual cat si cu un evaluator real. CVdesigners e la distanta de un click daca vrei un CV profesionist!

Click aici pentru a incepe ACUM

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on