DevTalks Bucuresti - Maine, 11 iunie, se reunesc peste 500 de specialisti IT la Romexpo

Joi, pe 11 iunie, la Romexpo, C1 va avea loc DevTalks Bucuresti, eveniment ce reuneste peste 500 de profesionisti IT, specialisti BI/Big Data, IoT, Mobile & Web developeri, persoane pasionate de domeniul IT. In ultimii ani, industria IT a cunoscut o dezvoltare notabila, Romania fiind recunoscuta drept una dintre cele mai bune destinatii pentru companiile IT, in principal datorita numarului mare de profesionisti in domeniu. Dezvoltarea comunitatii IT, promovarea expertilor si a domeniului IT dincolo de granitele Romaniei sunt obiectivele evenimentului DevTalks.

Editia DevTalks 2015 este structurata in 4 arii in cadrul carora vor fi abordate subiecte din zonele Mobile & IoT, Web, Cloud Computing si Big Data. In cadrul evenimentului vor fi prezentate noile tendinte si solutii IT, situatii practice si cazuri concrete.

Sesiuni, conferinte si dezbateri pe teme din Mobile, IoT, Web, Cloud Computing si Big Data:

- Bastian Hofmann, Senior Software Engineer la ResearchGate va sustine o prezentare despre cum poti sa duci arhitectura web la nivelul urmator cu React.JS. Mai multe detalii aici >>
- André LIECHTI, CTO & Senior Consultant la SysCo systèmes de communication va prezenta o solutie de autentificare open source cu mai putin de 100 dolari. Mai multe detalii aici >>
- Emanuel Nastasa, Business and Software development enthusiast la Luxoft Romania va sustine o prezentare despre cum sa ne pregatim aplicatiile pentru Internet of Things. Mai multe detalii aici >>
- Karl-Henrik Nilsson, IT Consultant - Software Architect / Developer la Sogeti Sverige AB va vorbi despre cat de vulnerabile sunt aplicatiile Internet of Things prin prisma faptului ca se bazeaza pe senzori. Mai multe detalii aici >>
- Tamas Piros, Technical Trainer la MarkLogic va sustine o prezentare cu tema “Single Page Applications with a NoSQL backend and JavaScript”, sesiunea va avea doua parti in care va arata cum programezi in backend in node.js/Express si in frontend o parte scrisa in AngularJS. 

Tehnologii si gadgeturi de ultima ora pot fi testate in zona fun din cadrul DevTalks

Sustinuta de compania eMAG, zona fun le ofera participantilor ocazia sa testeze cateva dintre cele mai noi tehnologii prezente in acest moment in Romania. Printre device-uri si gadgeturi care incorporeaza tehnologii de ultima ora va putea fi testat si imprimanta 3D, o tehnologie care nu transforma doar procesul de fabricatie, ci domenii de activitate precum medicina, educatia, arheologia. Imprimarea 3D este un fenomen revolutionar, cu perspective de schimbare majore asupra lumii asa cum o cunoastem astazi. Reprezentantii ENEVO vor fi prezenti la DevTalks in zona fun pentru demonstratii live despre cum pot fi create obiecte strat cu strat pornind de la un model 3D stocat in memoria calculatorului.

Interactiunea dintre participanti

O modalitate de dezvoltare profesionala. Evenimentul DevTalks incurajeaza interactiunea dintre participanti, iar in cadrul editiei din acest an, discutiile fata in fata sunt facilitate de aplicatia MyCONNECTOR. MyCONNECTOR este o aplicatie care permite discutii la nivel one-to-one intre toti participantii DevTalks. Astfel cei prezenti pot intra in contact unii cu ceilalti si pot stabili intalniri cu profesionisti din zona lor de interes, cu reprezentantii companiilor prezente sau cu speakerii evenimentului. La editia din acest an vor participa peste 30 de speakeri locali si internationali. Cateva dintre tarile de provenienta ale speakerilor internationali sunt: Anglia, USA, Suedia, Spania, Elevetia, Austria, Rusia si Ucraina.

16 companii multinationale investesc in dezvoltarea comunitatii IT din Romania

In cadrul evenimentului DevTalks va exista o zona expozitionala unde vor fi prezentate inovatiile tehnologice, dispozitivele, aplicatiile si proiectele software si hardware la care lucreaza sau pe care le au in plan de dezvoltare companiile prezente. Evenimentul DevTalks Bucuresti este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Endava, Accenture Technology, Deutsche Bank Technology Centre, eMAG, Teamnet International, Ymens, Ubisoft, Stefanini Romania, Luxoft Romania, Stefanini Romania, StarStorage, Ciklum, ING Bank, AdsWizz, 1&1 Internet Development si Brainspotting.

Mai multe detalii si agenda evenimentului pot fi accesate pe site-ul evenimentului sau la sectiunea dedicata proiectului pe Hipo.ro.
 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI