8 Cursuri pe care orice tanar ar trebui sa le aiba in CV

CV-ul tau este cheia catre job-ul dorit. Dar ce se intampla cand abia ai parasit bancile scolii, iar experienta ta se poate masura doar in activitati extra-curriculare si cateva programe de internship de vara? In acest caz, accentul pica pe studiile urmate. In special, pe studiile pe care ai ales sa le faci pe cont propriu, care nu erau incluse in programa facultatii tale si care demonstreaza ca esti un candidat proactiv, cu initiativa si dorinta continua de acumula cunostinte. Cum alegi, insa, acele cursuri care te pot ajuta pe termen lung, care iti completeaza bagajul de cunostinte cu aptitudini utile in orice domeniu?



Echipa Hipo ti-a pregatit o lista cu 8 cursuri care nu ar trebui sa lipseasca din CV-ul tau indiferent de domeniul in care te-ai specializat sau de traiectoria profesionala pe care poti sa o urmezi.

Finante/Contabilitate

Daca facultatea pe care o urmezi nu are in programa aceasta categorie de cursuri, ar trebui sa te gandesti serios la posibilitatea de a le urma pe cont propriu. Nu vei acumula doar cunostinte utile in eventualitatea unei cariere in domeniu, ci si acel tip de cunostinte care te vor ajuta si in viata personala - taxe, impozite, planificarea bugetului, gestionarea resurselor. Pe langa punctele in plus pe care le va adauga CV-ului tau, un curs de Finante-Contabilitate te va transforma intr-un cetatean responsabil, analitic, care intelege contextul economic actual.

Cei de la Premium Teaching ofera astfel de cursuri de Contabilitate Primara, autorizate de Ministerul Muncii si care iti ocupa doar 2 zile pe saptamana.

Vezi toate job-urile in Contabilitate-Finante >>

Managementul Afacerilor

Nu stii niciodata cand ti se va oferi oportunitatea de a avansa in cariera si vei avea nevoie de cunostinte de business management pentru a gestiona noile provocari ale job-ului. Mai mult decat atat, de ce sa nu te gandesti la situatia in care vei decide ca este momentul sa iti deschizi propria afacere, sa pui in aplicare propriile idei? Acesta este, in definitiv, un pas natural o data ce ai acumulat cunostintele necesare ca angajat pe piata fortei de munca.

Learning Network ofera astfel de cursuri. Mai mult, iti poti alege trainerul in functie de nivelul tau de cunostinte si de preferinte. Iata aici un exemplu - curs de Managementul initiativelor in Business.

Vezi toate programele de Management Trainee >>

Redactare

Nu doar cei care vor lucra in presa, PR sau publicitate au nevoie de cunostinte specifice pentru a stapani arta cuvintelor si a le asterne eficient pe hartie. Gandeste-te la situatiile in care trebuie sa redactezi o cerere, sa compui textul unei prezentari sau sa depui o propunere de proiect la locul de munca. Nu oricine isi poate pune ideile in scris. Ceea ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca tu reusesti sa dobandesti aceasta competenta. Nu ai vrea ca ideile tale sa treaca neobservate doar pentru prezentarea lor in scris nu a fost foarte reusita.

Gasesti numeroase astfel de cursuri, pentru diferite categorii. Un exemplu este Cursul de Jurnalim Online - tehnici de redactare pentru SEO sau chiar un Atelier de scriere creativa sustinut de Fundatia Calea Victoriei.

Vezi toate job-urile in Media – Jurnalism >>

Comunicare

Chiar daca ai absolvit Facultatea de Chimie, de Calculatoare sau de Inginerie, nu subestima beneficiile unui astfel de curs. Oriunde ai alege sa lucrezi, vei lua contact cu oameni - fie ca vorbim de echipa de la birou, de superiorii tai sau de clientii cu care compania la care te-ai angajat lucreaza. Probabil ai observat ca toate descrierile job-urilor de pe portalurile de recrutare contin si conditia ca aplicantul sa fie un bun comunicator. Obtinerea unei diplome care sa ateste abilitatile tale de comunicare (atat in scris, cat si orala) te va pozitiona inaintea concurentei si pe short-list-ul angajatorului pentru care ai visat intotdeauna sa lucrezi.

Echipa Vision Consulting ti-a pregatit Cursuri de Comunicare Eficienta sau Cursuri de Comunicare Interpersonala, sustinute de specialisti in domeniu.

Sociologie

Sa cunosti oamenii din jurul tau este un mare beneficiu, in orice industrie ai lucra. Un curs de sociologie iti va oferi, pe langa cunostintele temeinice asupra comportamentului uman si relatiilor interindividuale si spirit analitic. Vei stii cum sa abordezi mai bine clientii, vei stii sa lucrezi mai eficient in echipa si, de ce nu, vei stii cum sa pui problema intr-un mod mai diplomat atunci cand mergi la seful tau pentru o marire de salariu.

Pe langa faptul ca poti descarca gratuit programa cursurilor Facultatii de Sociologie - pentru invatamant la distanta, platforma Learning Network iti ofera un curs de Managementul Conflictului, care te va ajuta sa te confrunti cu succes cu situatii stresante, cu persoane dificile si cu provocarile oricarei profesii. 

Vezi toate job-urile in Resurse Umane – Psihologie >>

Arte teatrale

Poate suna putin ciudat, dar gandeste-te cate beneficii iti poate aduce un curs de teatru: nu iti va mai fi teama sa vorbesti in public, vei putea sustine o dezbatere corect argumentata si iti vei putea stapani emotiile in orice situatie. Controlarea emotiilor si concentrarea necesita pregatire, de aceea ar fi indicat sa urmezi astfel de cursuri pentru a te asigura ca te descurci indiferent de situatie.

Compania Darte iti ofera acces la Cursuri de Actorie pentru Adulti, care promit sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere personal si care sunt impartite pe grupuri de varsta si nu necesita preselectie. Daca vrei sa pui accent doar pe teama de a vorbi in public, Learning Network iti pune la dispozitie un curs de Public Speaking cu Keith Parker, care te va ajuta sa invingi aceasta teama si sa te descurci in orice situatie.

Studii tehnice

Studii care pot include utilizarea diferitelor tehnologii, platforme sau programe sunt intotdeauna un plus pentru CV-ul tau. Acestea depind de domeniul in care doresti sa iti incepi cariera, dar sunt si cateva care te pot ajuta indiferent de situatie: utilizarea pachetului Microsoft Office, cunostinte de baza de editare foto si video, utilizarea platformelor de blogging, utilizarea unor soft-uri pentru crearea de prezentari sau cunostinte de baza de programare. Vei putea, astfel, sa indeplinesti task-uri cu un grad scazut de dificultate fara sa mai apelezi la specialistul in domeniu din compania pentru care lucrezi.

In ceea ce priveste utilizarea calculatorului, Absolute School are cursuri de pregatire pentru orice nivel. Cursuri de Photoshop pentru incepatori sau avansati gasesti aici, iar cunostinte de baza de programare poti obtine de pe InfoAcademy.ro.

Studii de leadership

Acest tip de studii iti vor oferi abilitati de coordonare, organizare, vor demonstra angajatorului ca esti capabil nu doar sa lucrezi intr-o echipa, ci si sa gestionezi eficient task-urile, sa le delegi si sa monitorizezi desfasurarea si rezultatele unui proiect. Vei avea, astfel, un avantaj in fata celorlalti candidati si iti va oferi oportunitati mult mai mari si mai rapide de avansare.

Schulz Consulting ofera Cursuri de Leadership pentru cei care vor sa isi dezvolte abilitatile in acest domeniu.

Cele mai multe dintre aceste cursuri sunt foarte accesibile, nu consuma foarte mult timp si iti ofera un atestat al competentelor dobandite imediat dupa incheierea lor. Ai putea sa iei in calcul posibilitatea urmarii acestor cursuri pe timpul verii, daca programa facultatii urmate nu iti permite. Cel mai probabil nu le vei putea bifa pe toate in CV-ul tau, dar te poti canaliza pe cateva dintre ele pentru a te asigura ca esti un candidat competitiv chiar si imediat dupa terminarea anilor de studiu.
 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI