Peste 350 de profesionisti IT din Cluj vor participa la DevTalks pe 13 mai 2015

     

DevTalks, eveniment dedicat developerilor si specialistilor IT din Romania, va fi prezent anul acesta cu o editie locala, in Cluj-Napoca. Cei care sunt interesati de evolutia tehnologica din zonele Web, Cloud Computing si Big Data se pot inscrie la DevTalks Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc pe 13 mai la Grand Hotel Italia. DevTalks Cluj-Napoca isi propune sa reuneasca peste 350 de profesionisti IT, specialisti BI/Big Data, IoT, Mobile & Web developeri, pasionati de domeniul IT care vor participa la o serie de sesiuni concentrate in jurul unor aspecte cheie si de interes pentru pasionatii de dezvoltare IT.

Oras universitar si important centru de dezvoltare software si IT din Romania, Cluj-Napoca va gazdui pentru o zi cel mai important eveniment dedicat profesionistilor IT, DevTalks editia din Cluj-Napoca. 15 speakeri internationali si locali de top, peste 350 de profesionisti IT, 4 companii partenere care investesc in dezvoltarea specialistilor IT din Cluj-Napoca, 7 ore de continut tehnic si discutii de tip panel, sunt cifrele care definesc prima editie DevTalks Cluj-Napoca.

Dupa succesul inregistrat de editia DevTalks Bucuresti anul trecut, evenimentul se extinde la nivel national, anul acesta fiind prezent in Cluj-Napoca. Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca este structurat in 4 zone, fiecare zona continand informatii si oportunitati de dezvoltare profesionala pentru expertii din domeniul IT:
  1. 4 scene denumite in functie de temele abordate: The Future Web, Mobile & IoT, Cloud Computing si BI/Big Data. Leaderi apreciati in domeniul lor de activitate vor impartasi din cunostintele si experienta lor. Speakeri internationali din diferite colturi ale lumii: Elvetia, Belgia, Anglia, Olanda si Cehia vor fi prezenti la Cluj-Napoca, pe 13 mai, la Grand Hotel Italia.
  2. Zona expozitionala: Locul in care participantii DevTalks vor avea acces la o serie de inovatii tehnologice, dispozitive portabile, aplicatii si multe alte solutii software si hardware prezentate de partenerii evenimentului.  Companiile care vor sa participe la eveniment se pot inscrie contactandu-ne la adresa contact@devtalks.ro
  3. Zona de networking: Interactiunea cu ceilalti participanti este un aspect foarte important, un moment care ocupa un loc special in cadrul evenimentului DevTalks. In cadrul acestei zone, profesionisti IT, persoane care au interese profesionale similare, pot interactiona unii cu ceilalti,  schimba idei, resurse sau informatii. Networking-ul este un element de baza al relationarii si un aspect important in dezvoltarea profesionala.
  4. Conectare prin aplicatia MyCONNECTOR – o aplicatie care permite conectarea la nivel one-to-one intre toti participantii DevTalks.  Cei prezenti pot afla care sunt ceilalti participanti la eveniment, pot intra in contact unii cu ceilalti si pot stabili intalniri cu participantii din zona lor de interes.
Agenda evenimentului DevTalks Cluj-Napoca 2015 cuprinde patru scene paralele, in cadrul carora vor fi abordate subiecte despre noile tendinte si solutii IT, situatii practice si cazuri concrete. Cateva dintre temele abordate in cadrul fiecarei scene si speakerii care vor sustine prezentarile sunt:
  • Scena The Future Web – Power breakfast: 3 leaders on the Future of Software Development. Scientific Programming & More (John Morton, Jiri Tobolka si Robert Jenkins), The Rise of HTTPS: Why, How and What it means for Web Developers (Daniel Appelguist);
  • Scena Mobile & IoT – Streamlined local development with Vagrant and Ansible (Thijs Feryn), Android Connected, real life Android Apps from IoT world (Marius Mailat);
  • Scena Cloud Computing – New Possibilities with Cloud-based Records (Marco van den Akker), Scaling .NET applications in AWS (Liviu Costea), Developing and Testing in the Cloud (Stefan Cosma);
  • Scena BI/Big Data – Does Big Data Analytics enable business success? (John Morton), Getting things done with ElasticSearch (Thijs Feryn), Complex Realtime Event Analytics Using BigQuery (Márton Kodok). 
Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca este realizat cu sprijinul partenerilor: Endava, Bosch, Brainspotting si Enevo Group. Evenimentul se bucura de sustinerea IMWorld si Hipo.ro si a peste 15 comunitati de developeri din Romania.

In calitate de partener al evenimentului, Hipo.ro ofera 100 de invitatii gratuite la DevTalks.  Cei care vor sa participe se pot inscrie pe Hipo.ro, la sectiunea dedicata proiectului DevTalks.

Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere si agenda DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe site-ul DevTalks sau la sectiunea dedicata proiectului Hipo.

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on