Ce programe de internship in IT&C poti gasi primavara aceasta




Se apropie vara si vrei sa urmezi un program de internship in domeniul IT&C care sa iti completeze studiile din timpul anului? Nu astepta incheierea sesiunii pentru a aplica, actualizeaza-ti CV-ul pe Hipo, platforma cu cele mai multe programe de internship pentru tinerii profesionisti in 2015, si obtine un program de internship la unele dintre cele mai cunoscute companii, precum: IBM, Oracle, Bitdefender, Intel, 1&1 Development, BRD.

Iata domeniile in care poti aplica pentru un internship in domeniul IT&C:

1. Quality Assurance 

IBM Bucharest Software Lab este centrul de dezvoltare al companiei IBM, cel mai mare furnizor international de servicii globale IT&C. Echipa IBM pune la dispozitie tinerilor cu domeniu tehnic o pozitie de Internship Junior QA Analyst.

 
Alte programe de internship din cadrul IBM:
 

Junior QA Analyst la Bitdefender, compania romaneasca ce a castigat doi ani la rand, in 2014 si 2015, premiul pentru cel mai bun Antivirus, este unul dintre internshipurile la care poti aplica in aceasta primavara.

Insoftdev Iasi, companie centrata pe dezvoltarea solutii integrate de software pentru companiile de taxi din Europa de Vest, este, de asemenea, in cautarea unui intern descurcaret si pasionat: Testing/QA/Deployment internship.

2. Consultanta si Business Intelligence 

Oracle Romania, unul dintre cei mai doriti angajatori ai anului 2014, conform studiului realizat de  Brainspotting, care se bucura de un proces de extindere in anul 2015, ofera diverse programe de internship pentru tineri:

• Technical Consultant Internship 
EPM Presales Consultant Internship - poate fi urmat in diferite limbi europene 
• SAP ABAP Developer pentru cei ce detin cunostinte de limba germana - cel putin la nivel mediu

De asemenea, compania 1&1 Internet Development vine in sprijinul tinerilor cu o serie de oportunitati de dezvoltare in diverse departamente:

• Internship - Business Intelligence Department Romania
 Internship - Customer Interactions Development

3. Software Development

Aria dezvoltarii de soft este cea mai bogata in programe de internship, gata sa fie ocupate de tineri dornici sa invete.
Iata care sunt companiile ce ofera aceste oportunitati de dezvoltare:

IBM GDC nu ii uita nici pe pasionatii de Java, pentru care a pregatit un program de internship complex.  Java Development Internship Program isi propune sa ofere studentilor sau absolventilor trainguri cu privire la departamentele companiei, posibilitatea de a dezvolta anumite abilitati si de a invata participand direct la dezvoltarea proiectelor interne ale companiei.
Daca simti ca C++ este punctul tau forte, nu ar trebui sa ratezi procesul de selectie pentru internshipul oferit de cei de la Bitdefender: Junior Software Developer (C/C++)

Daca vrei sa lucrezi atat cu Java, cat si cu C++, 1&1 Internet Development a creat un program de internship numit Java Developer - Access development care se anunta a fi o oportunitate exceptionala de invatare.

BRD a initiat un program care dureaza 5 luni, perioada in care vei putea dezvolta module si aplicatii software alaturi de echipa de profesionisti in IT&C ai bancii:  IT Trainee@BRD 

Daca programarea orientata catre obiect te pasioneaza, compania Thales, specializata in sisteme integrate de transporturi, cauta tineri pasionati de embedded programming. Inscrie-te acum la programul lor de internship: Software development engineer internship.



Tot in zona de software engineering este in cautare de interni si Intel Romania. Echipa Intel cauta tanari cu bune cunostinte de C++, care sa isi doreasca sa lucreze si cu PERL, Python si Ruby. Iata descrierea programelor:


Groupama este unul dintre cei mai mari angajatori ai momentului din domeniul asigurarilor, care investeste in pregatirea si dezvoltarea tinerilor. Iata doua dintre programele de internship din domeniul IT&C pe care le ofera studentilor cu pregatire in domeniul tehnic:

Stagiar Programator: vei dezvolta in baza de date cerinte legate de produsele de asigurare.
Stagiar Administrare Aplicatii: vei contribui la imbunatatirea calitatii aplicatiilor, lucrand indeaproape cu departamentul Help Desk.
Stagiar Inginer Sistem: vei asigura functionarea infrastructurii informatice a companiei.
Stagiar Manager Proiecte IT:  vei contribui la dezvoltarea intregului ciclu de viata al proiectelor IT.

4. Web, Mobile si Cloud

Nici tehnologiile web nu lipsesc din lista oportunitatilor pentru tineri.

• Bidefender aduce in lumina o oportunitate pentru pasionatii de PHP sau Javascript, prin intermediul programului de internship Junior PHP Developer.
• Insoftdev din Iasi iti ofera nu numai sansa de a urma un program de internship pe pozitia de Web Developer, ci si un mediu de lucru relaxant si multa flexibilitate.
Tot in Iasi Digitalya ofera un program de internship sau o pozitie de Internship/ Junior Web Developer pentru tinerii pasionati de front-end.
• Oracle Romania a deschis o pozitie de internship pe Cloud Services Operations Engineer.
• Prin Summer Internships in Mobile App Development @ Hacyclon Mobile  vei avea sansa sa experimentezi Android, iOS si sa te implici in zona de design UI/UX.
 
• Bigstep este o companie romanesca de Cloud Computing care a fost premiata pentru performantele sale. Daca vrei sa te alaturi echipei sale de specialisti, iata programele de internship disponibile:
Alte programe de internship pentru tinerii profesionisti cu specializare in domeniul tehnic sunt:

• Alcatel-Lucent sprijina dezvoltarea tinerilor profesionisti din Timisoara, oferind studentilor posibilitatea de a-si pune bazele carierei in cadrul companiei: Internship positions for technical students
• Verification Engineer Internship la AmiQ Consulting
• 2015 Summer Internship Opportunity la Plexus
Junior Support Developer (PL/SQL) – 7 Months Internship la Ubisoft

5. Internship IT&C in strainatate

Daca doresti un internship in IT in stranatate, pe parcursul verii poti fi intern in cadrul urmatoarelor internshipuri:

Internship ActivePivot Liquidity in cadrul Global Market Solutions, o companie specializata in dezvoltare de software in domeniul financiar. Aplica acum si invata sa imbini cunostintele din domeniul financiar cu cele din domeniul IT.
Internship International – IT este un proiect initiat de AIESEC, prin care poti obtine stagii de practica in tari din spatiul european, dar si in Brazilia, Columbia, India, Malayesia, SUA sau Canada.

Daca doresti sa ai acces la peste 100 de programe de internship din 2015, acceseaza acest link.

Chiar daca inca de pe acum sesiunea iti bate la usa, nu rata sansa aplicarii tale la un program de internship. Procesele de recrutare pot dura mai bine de o luna, asa ca aplicarea nu inseamna inceperea activitatii de intern in perioada imediat urmatoare.

Incearca-ti norocul si testeaza-ti cunostintele tehnice pe care le-ai dobandit. Inscrie-te la unul din aceste internshipuri!
 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI