Ateliere de jurnalism - Carevasazica

 Atelierele de jurnalism Carevasazica - workshopuri practice pentru studenti
 

Carevasazica organizeaza ateliere de jurnalism dedicate tinerilor pasionati de scriitura, cu notiuni elementare de jurnalistica. Acestea se vor desfasura in perioada 6-8 martie, in Bucuresti.
 
Workshopurile vor aborda patru domenii diferite: reportaj, interviu, portret si jurnalism narativ. Scopul acestora este acela de a-i ajuta pe participanti sa inteleaga mai bine aceste domenii ale jurnalismului si sa invete etapele realizarii unor articole la nivelul celor din revistele de calitate. De asemenea, se doreste realizarea unei comunitati de scriitori care sa impartaseasca informatii, materiale si opinii pe subiecte diverse.
 
Proiectul incepe cu o conferinta, care va avea loc vineri, 6 martie, de la ora 14, a carei scop este oferirea participantilor o sansa de a se cunoaste si de a afla de la Karin Budrugeac si Cristian Lupsa cum au reusit sa-si infiinteze propriile reviste. Sambata, 7 martie, se vor desfasura atelierele: de la 10 la 14, interviu si jurnalism narativ, iar de la 15 la 19, reportaj si portret. Toate vor avea loc in sediul Reviro, in sali diferite. In ultima zi, va fi organizata o intalnire, incepand cu ora 12, de asemenea in Reviro, in care participantii vor primi feedback pe activitatea lor la ateliere si vor acorda feedback pe felul in care au fost realizate atelierele.
 
Speakerii sunt: Cristian Lupsa, editor fondator la Decat o revista, Karin Budrugeac, editor fondator la Sub25, Eugen Istodor (interviu), care scrie constant in saptamanalele Catavencii si Dilema Veche, Sintia Radu (jurnalism narativ), Managing Editor la Esquire si Vlad Mixich (portret), jurnalist la HotNews.com si corespondent la Deutsche Welle in Romania.
 
Invitatia la ateliere le este adresata in special studentilor care au experienta la scris si sunt pasionati de jurnalism. Participantii vor fi selectati in urma unui formular si a unui text cu tema „Frica”, care trebuie trimise pana pe 1 martie. Acestia pot alege maximum 2 ateliere, intrucat atelierele de interviu si jurnalism narativ, respectiv cele de portret si reportaj au loc in acelasi interval de timp. La finalul proiectului, partcipantii vor fi repartizati unor editori, sub indrumarea carora vor scrie un articol cu un subiect dat, care va fi publicat in urmatorul numar al revistei sau pe site.
 
Despre Carevasazica
 
Revista sustine o expresie libera a opiniilor, gandurilor si temerilor tinerilor, „Carevasazica” fiind intocmai o reflexie a acestora. Publicul cititor se poate informa cu privire la aspecte de interes imediat, poate lua contact cu opiniile oamenilor de cultura, poate afla noi perspective, idei sau pareri si poate citi despre experiente cu care sa empatizeze sau din care sa invete. Este distribuita gratuit in facultati, campusuri studentesti, in localurile si librariile partenere. Aceasta este un proiect marca Voluntari pentru Idei si Proiecte.
 
Despre Voluntari pentru Idei si Proiecte
 
Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP) este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, bazata pe voluntariat si formata exclusiv din studenti de la facultati precum Academia de Studii Economice, Universitatea Bucuresti, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative sau Universitatea Politehnica Bucuresti. Pe parcursul celor 15 ani de existenta pe piata ONGS-urilor, VIP si-a propus sa formeze pilonii societatii de maine. Investirea in membrii organizatiei se realizeaza prin intermediul responsabilizarii progresive, dar si prin traininguri si workshopuri, oferind contextul favorabil invatarii practice.
 
 
Iulia Barbu
Project Manager
0720428634
iulia.barbu@vipromania.ro
 
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania