KMG International (Rompetrol): In cadrul Angajatori de Top vom prezenta programul de Internship si cele peste 200 de pozitii pentru studenti

Daca ai studii in domeniul Energiei si Petrolului si vrei sa dai startul unei cariere de succes alaturi de o echipa de profesionisti, afla totul despre planurile de recrutare ale KMG International (Rompetrol) din interviul pregatit de echipa Hipo.ro. Intalneste reprezentantii companiei la Angajatori de TOP Bucuresti.

Cum ati descrie KMG International (Rompetrol) in cifre?

  • Peste 7.500 angajati, 12 tari, 3 continente;
  • Cifra de afaceri 13.6 miliarde USD;
  • Contributie la bugetul statului in 2014: 1,94 miliarde dolari;
  • Peste 1,000 puncte de distributie carburanti, in 6 tari;
  • Capacitatea de rafinare 5 milioane tone titei /an – Rafinaria Petromidia.

Care sunt ariile in care activeaza KMG International (Rompetrol) in Romania si cele mai frecvente pozitii pentru care recrutati pentru fiecare arie (juniori, seniori, manageri)?

KMG International angajeaza specialisti in domenii profesionale foarte variate: inginerie,  financiar, economic si operational (back office, collection, logistica, administrativ, vanzari, marketing, resurse umane, operatori pentru statiile noastre, etc ). In ceea ce priveste nivelul de experienta profesionala, pentru studenti si candidatii juniori avem un program de Internship prin intermediul caruia acesti pot dobandi experienta si ghidare profesionala si pot fi angajati ulterior in companie. Cel mai mare numar de pozitii deschise este in zona de experti si manageri, sunt oportunitati si pentru senior manageri.
 

Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala Rompetrol si cum influenteaza acestea profilul cautat in procesul de selectie?

Rompetrol este o organizatie multinationala, cu o diversitate functionala si un mediu de lucru extrem de dinamic, concetrat pe performanta si excelenta in toate detaliile activitatilor noastre. Amplasarea geografica pe 3 continenta si diversitatea unitatilor de business specifice sectorului de oil & gas creeaza o diversitate de domenii si arii de expertiza; in acelasi Grup lucreaza atat ingineri de foraj, constructori, proiectanti, cat si scafandri, project manageri, experti financiari sau specialisti de Resurse Umane, comunicare etc. De asemenea, suntem mandri sa avem colegi angajati ai companiei de peste 30 de ani, ceea ce indica atat stabilitatea, cat si nivelul inalt de expertiza. Toate aceste elemente ne determina sa cautam oameni ambitiosi si flexibili, care se pot adapta atat la schimbarile de Grup, cat si la proiectele si ideile noi pe care le generam constant.
 

Ce planuri de recrutare are Rompetrol in aceasta primavara pentru profesionisti si juniori (nr. de pozitii, departamente, profile)?

KMG International recruteaza constant in Romania, proiectele curente acoperind nivele diferite de cariera, precum si arii de expertiza variate. Cautam atat ingineri pentru procese tehnice, cat si experti din zona financiara, logistica, operationala, etc.

Programul de Internship pe care l-am lansat la inceputul anului cuprinde un numar de peste 200 de studenti pe care ii primim in companie, intr-una dintre echipele noastre, fie in aria de inginerie, fie in cea de economie, financiar, comunicare sau Resurse Umane. 

Care sunt programele de internship pentru care veti recruta la Angajatori de TOP si care sunt pasii dupa eveniment?

In cadrul Angajatori de Top vom prezenta programul de Internship si cele peste 200 de pozitii pentru studenti. Dupa targ  vom desfasura interviuri la sediu pentru selectia celor potriviti organizatiei noastre, si care vor incepe programul in unul din sediile noastre din Bucuresti, Navodari, Ploiesti, Zalau.

In ce consta procesul de selectie la Rompetrol si cum s-ar putea pregati un candidat?

Procesul de recrutare si selectie consta in mai multe etape, prima fiind screeningul aplicatiilor primite si a profilelor identificate ca fiind potrivite pentru pozitiile vacante. Odata finalizata aceasta etapa continuam procesul cu un interviu telefonic realizat de recruiterii nostri, urmat de un test psihometric si unul de cunostinte. Daca profilul candidatului corespunde cerinteler urmeaza interviurile fata in fata (cu recruiter-ul alocat,  iar apoi cu managerii care sunt factori de decizie in proces). Pentru pozitiile senioare, procesul de recrutare si selectie poate sa contina si alte etape aditionale care sa ne ajute la identificarea viitorului nostru coleg.

Care sunt top 3 motive pentru care un junior sau un senior ar trebui sa aplice la Rompetrol?

Motivele pe care candidatii ar trebui sa aplice pentru Rompetrol ar fi cele legate de cultura organziationala. Cautam oameni ambitiosi si dornici sa sa se expuna la provocari profesionale si de dezvoltare personala, cu spirit de echipa si in acelasi timp suficient de determinati sa obtina rezultate in proiectele de care se ocupa. Prin urmare, top 3 argumente ar fi:
  1. Oportunitati variate de invatare si de a parcurge diferite niveluri de cariera
  2. Varietate de experti si domenii asociate industriei de oil & gas foarte ofertante in procesul de invatare
  3. Dinamismul si energia echipei Rompetrol care te ajuta sa progresezi si sa evoluezi.

In ce consta workshopul Rompetrol din cadrul Angajatori de TOP?

Workshop-ul Rompetrol va consta intr-un dialog intre liderii companiei si participanti, pe subiecte din aria financiara. Prin aceasta sesiune ne vom asigura ca participantii primesc informatii valoroase de la expertii nostri si sunt implicati in discutii astfel incat sa isi clarifice aspectele invatate in facultate.

Ce informatii vor putea obtine vizitatorii evenimentului la standul Rompetrol?

Vizitatorii evenimentului vor putea afla mai multe informatii despre mediul de lucru si echipa Rompetrol, despre oportunitatile de cariera si evenimentele pe care le pregatim pentru studenti, despre programul de Internship si, desigur, vor putea sa ne cunoasca si sa interactioneze cu noi.

Echipa KMG International (Rompetrol)
 
 

Va recomandam si:

Participa la Academia de Cariera @ Angajatori de TOP Timisoara

ULTIMELE JOBURI