Domenii in care se vor face angajari in 2015 si companiile care recruteaza



Previziunile specialistilor in ceea ce priveste angajabilitatea in anul 2015 sunt unele pozitive. Studiul Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, realizat de Manpower, arata ca angajatorii romani se asteapta ca in trimestrul I numarul total de angajati sa creasca in acelasi ritm moderat si stabil din ultimele patru trimestre. Compania de recrutare si resurse umane ManpowerGroup realizeaza acest studiu din 1962, in care sunt inclusi peste 65.000 de angajatori din 42 de tari si teritorii.

13% dintre angajatori prognozeaza cresteri ale numarului de angajati, 12% anticipeaza scaderi, iar 73% nu intentioneaza sa isi redimensioneze forta de munca. Aceste cifre indica o crestere cu 3 procente a planurilor de angajare in Romania fata de aceeasi perioada a anului 2014.

In ceea ce priveste domeniile in care te poti angaja, intentiile de angajare sunt mixte si in anul care urmeaza. Planurile de angajare raman optimiste in sectorul IT Software, IT Hardware. Angajatorii ofera, de asemenea, numeroase locuri de munca in Telecomunicatii. O analiza a principalelor portaluri de job-uri din Romania a aratat ca media numarului de job-uri in aceste domenii este de aproximativ 800. Si numarul job-urilor in Contabilitate/Finante a crescut, iar angajatorii raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +14%. Si pentru job-uri in Inginerie sunt cautati candidati, in momentul de fata existand aproximtiv 1000 de pozitii la nivel national. Un numar mare de oportunitati de cariera se inregistreaza si in domeniul Servicii Clienti.

Cei aflati in cautarea unui loc de munca pot deci sa se astepte la oportunitati de angajare si pe parcursul primelor trei luni din 2015.

Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup Romania

Planurile de angajare variaza si in functie de marimea organizatiei. Angajatorii din organizatii mari, de peste 250 de angajati, au cele mai ferme intentii de crestere a fortei de munca raportand o Previziune de +18%, de doua ori mai puternica decat media nationala.

Am pregatit o lista cu principalele companii care planuiesc sa isi mareasca numarul de angajati in anul 2015, dupa cum urmeaza:

Furnizorul de servicii si solutii software EBS Romania planuieste sa isi mareasca echipa cu inca 200 de IT-isi in 2015. Anul 2014 a fost un an de consolidare a cresterii agresive a afacerii din ultimii trei ani. (…)Pentru anul viitor ne-am planificat sa implementam treptat valori ale culturii de business japoneze in cadrul companiei EBS si sa investim intr-un proiect amplu de rebranding, care va dura pana in anul 2016.

Daniel Metz - CEO al EBS Romania - pentru ZF

Stefanini Romania, furnizorul local de servicii de suport IT al grupului brazilian cu acelasi nume, are in plan cresterea numarului de angajati cu 20% pana la finalul anului viitor. In 2015 planul de recrutare vizeaza o majorare a efectivului de personal cu mai mult de 200 de persoane. Romania ramane o tara in care noi inca vrem sa crestem si unde vrem sa investim in oameni, astfel ca pentru primele trei luni ale anului viitor estimam o crestere a numarului de angajati cu 10%.

Daniela Varcellino - recruitment manager Stefanini - pentru ZF

Endava, care activeaza in domeniul serviciilor IT, a inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, un centru de dezvoltare si suport. In urmatorii doi ani, acestia isi propun sa angajeze inca 300 de persoane cu studii in domeniul IT. Prin mutarea in noul sediu ne consolidam operatiunile din Cluj-Napoca intr-un singur spatiu de birouri, ceea ne va permite sa mentinem ritmul de crestere al echipei cu 25% pe an. Avem aici 550 de angajati si planuim sa angajam inca 140 de specialisti IT in urmatoarele 12 luni, iar in doi ani ne-am propus sa trecem de 850 de persoane in acest sediu.

John Cotterell - director general Endava - pentru incont.ro

Continental Automotive Romania si-a marit substantial echipa in 2014, iar pentru anul urmator previziunile sunt pozitive. Mai mult, acestia vor dezvolta in continuare programe pentru practica de vara, proiecte de diploma sau job-uri part-time pentru studenti. Compania noastra si-a propus o crestere constanta in urmatorii ani, astfel incat vom continua sa recrutam atat in lunile urmatoare cat si anul viitor atat pentru pozitii entry-level cat si pentru pozitii de specialisti si manageri.

Anica Stoica - Manager Resurse Umane  Continental Automotive Romania - pentru Hipo.ro

Ericsson Romania va ajunge la aproximativ 3.000 de salariati la finele anului 2014, urmand ca in 2015 sa mai angajeze inca 300 de persoane. Anul viitor, centrul intentioneaza sa isi mareasca echipa actuala de 1.900 de specialisti cu inca 300 de persoane si sa isi extinda oferta cu servicii dedicate companiilor media si de televiziune, se arata intr-un comunicat de presa trimis de echipa Ericsson Romania.

Visma Software isi propune ca in anul 2015 sa creasca numarul de angajati cu inca 50. In plus, acestia organizeaza in fiecare vara program de formare a tinerilor studenti sau proaspat absolventi, pastrandu-I apoi pe cei mai buni in companie. In fiecare vara initiem un program de trainee pentru studenti sau absolventi. De exemplu in aceasta perioada avem 10 absolventi angajati pentru o perioada de 6 luni, cu program flexibil de lucru, care lucreaza cu echipe de profesionisti, avand task-uri clare pe proiecte reale.(…) Pentru anul 2015 previzionam o crestere a organziatiei cu inca 50 de angajati.

Monica Nyesti - specialist Resurse Umane Visma Software - pentru Hipo.ro

Nemtii de la Bosch vor deschide un nou birou la Cluj-Napoca, la inceputul anului 2015, ceea ce va duce la crearea de noi locuri de munca atractive. Bosch intentioneaza sa intensifice activitatile locale de cercetare si dezvoltare, prin deschiderea unui nou birou in centrul orasului Cluj-Napoca, la inceputul anului 2015. Prin acest nou birou de dezvoltare software, Bosch intentioneaza sa creeze noi locuri de munca atractive si un mediu de lucru care sa stimuleze angajatii, au transmis cei de la Bosch printr-un comunicat de presa.

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI