Cum sa iesi in evidenta ca intern intr-o companie

Companiile din Romania opteaza din ce in ce mai des la conceptul de internship sau management trainee ca modalitate  de recrutare a potentialilor angajati, fapt care ii avantajeaza atat pe angajatori cat si pe candidati. Printre avantajele pe care le ai ca intern se numara posibilitatea de a obtine experienta profesionala, o posibila angajare in cadrul companiei si sansa de a interactiona cu specialisti din domeniul tau de interes.

Cum te poti asigura ca la sfarsitul internship-ului vei fi un angajat full-time? Noi iti recomandam sa te faci remarcat si sa iesi in evidenta, iar daca citesti mai departe acest articol poti afla si cum poti face asta!

1. Invata totul despre companie inainte de prima zi

Cel mai probabil ai cautat cateva informatii despre firma l-a care ai sustinut interviul si este bine ca in cadrul primei tale zi sa ai toate informatiile proaspete in minte. Acest lucru te va ajuta atat sa fi mai increzator in tine insuti, iar ceilalti iti vor remarca interesul cu care te-ai pregatit inca de la inceput.

2. Trateaza internship-ul ca un full-time job

Daca vrei ca angajatorul sa ramana placut surprins de munca ta, trebuie sa iti iei rolul in companie in serios, ca si cum ar fi un full-time job. Tot ceea ce vei realiza in cadrul internship-ului va avea un impact semnificativ asupra companiei, iar cu cat tratezi mai serios toate sarcinile cu atat vei obtine rezultate mai bune si recunoastere din partea colegilor.

3. Fii organizat!

De cele mai multe ori ca intern vei avea foarte multe lucruri si sarcini de realizat si tocmai de aceea este foarte important sa ai un management al timpului cat mai bine pus la punct. Bineinteles, daca te confrunti cu o situatie in care nu te poti incadra ca timp, anunta un superior – e in interesul tau sa te implicit in cat mai multe activitati.

4. Socializeaza

Incearca sa socializezi in mod constant cu noi tai colegi de birou. Acesta reprezinta o modalitate excelenta prin care te faci remarcat atat fata de colegi, superior si nu numai! Prin networking poti sa afli informatii noi despre companie, sa descoperi modalitati prin care iti poti usura munca,etc!

5. Pune intrebari!

Intrebari despre cum ar trebui sa realizezi task-urile primite astfel incat sa adaugi un plus de valoare, intrebari despre responsabilitatile pe care le ai in calitate de intern, intrebari despre responsabilitatile colegiilor cu care va trebui sa intri in contact si lista intrebarilor poate continua. Astfel, intrebarile sunt modalitati optime prin care poti sa iti arati interesul fata de munca pe care o depui sau compania pentru care lucrezi. Cu cat ai o imagine de ansamblu mai clara asupra sarcinilor pe care trebuie sa le realizezi, cu atat va creste calitatea rezultatelor pe care le vei livra.

Inca nu ti-ai gasit un internship? Intra pe site-ul de cariera Hipo.ro, creaza-ti CV-ul si afla despre toate oportunitatile profesionale oferite de cele mai dorite companii din Romania.  

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI