5 Testeri inediti - job-uri pentru cei cu spirit critic

Vezi care sunt cele mai inedite 5 job-uri de testeri si decide pentru care dintre ele ai opta:

1. Tester de Jucarii

Niciodata munca si joaca nu s-au inteles mai bine decat in cazul acestui loc de munca. Regaseste-ti copilul din tine si aplica la un astfel de job. Pe langa faptul ca vei sta inconjurat de jucarii 8 ore pe zi, te asiguri ca cei la care vor ajunge acele jucarii vor fi nu doar multumiti, ci si in siguranta. Nu trebuie sa ignori faptul ca distractia vine la pachet si cu o mare doza de responsabilitate!

Acest job necesita cunostinte tehnice, atentie sporita la detalii si multa meticulozitate. Va trebui sa lucrezi cu aparatura sofisticata si vei face parte dintr-un proces complex de testare si evaluare. Nu trebuie sa uiti ca beneficiarii produselor pe care tu le testezi sunt copiii. In momentul in care ti-ai dat aprobarea cu privire la gradul de siguranta al unui produs, trebuie sa fii constient ca daca ceva nu merge bine, tu vei fi tras la raspundere. In rest, pregateste-te sa fii primul care incearca cele mai noi jucarii aparute pe piata si considera-te unul dintre elfii magici din echipa lui Mos Craciun!

2. Tester de Tobogane Acvatice

Nu exista distractie mai mare vara decat sa iti petreci ziua intr-un parc acvatic. Iar pentru cei mai curajosi, toboganele din dotare sunt un rasfat de nerefuzat! Dar ce ai zice daca ti-am spune ca poti fi platit pentru a testa toboganele din parcurile acvatice din intreaga lume? Ca orice alte tipuri de produse, si toboganele trebuie testate: din punct de vedere al factorilor de stres si al aerodinamicii. Este un job cu un grad ridicat de risc, dar daca ai un surplus de adrenalina - este jobul ideal.

Insa, inainte de toate, vine seriozitatea, responsabilitatea lucrului bine facut si gradul ridicat de expunere la risc. Toboganele acvatice sunt o sursa de distractie in zilele toride, dar sunt si foarte periculoase. Si cum ultimii ani au transformat aceste “jucarii” in adevarate trasee cu obstacole, cu puncte de pornire la inaltimi din ce in ce mai mari si cu “destinatii” din ce in ce mai spectaculoase, trebuie sa iei in calcul si dificultatea unui astfel de job. In timp, iti vei dezvolta numeroase abilitati in ceea ce priveste folosirea toboganelor acvatice, dar nu trebuie sa uiti ca nu toti cei care le utilizeaza au aceste abilitati. Munca ta presupune, inainte de toate, capacitatea de a te asigura ca beneficiarii acestor surse de distractie vor fi in siguranta. Dar, pe langa distractia garantata, se adauga si beneficiul calatoriilor in toate parcurile acvatice din lume.

Si daca nu v-am convins, poate o face Tommy Lynch - un profesionist in domeniu!

3. Tester de Paturi

De cele mai multe ori, principalul motiv care ii determina pe angajati sa se planga de job-urile lor este lipsa somnului. In cazul de fata, nu aceasta este problema. Castiga bani dormind! Da, ai citit bine. Iti poti castiga existenta testand calitatea si gradul de comfort al paturilor din cele mai mari hoteluri din lume. Poate parea amuzant, dar aceasta meserie este luata in serios de proprietarii marilor lanturi hoteliere, care sunt preocupati de calitatea serviciilor oferite! Si daca arati ca ai aptitudinile necesare unui astfel de job, poti trece la urmatorul nivel: tester de paturi de lux! Deci da, exista si posibilitate de promovare. Arata ca stii ce asteptari ai de la patul in care dormi si considera-te angajat!

O alta ramura a acestui domeniu in dezvoltare este testarea lenjeriilor de pat din spatiile de recreere. Un avantaj este faptul ca le poti face pe amandoua in acelasi timp. Obiectivitatea este cuvantul cheie in aceasta meserie. Dimineata de dupa nu iti aduce doar micul dejun la pat si o cafea excelenta, ci si un chestionar de evaluare complex conceput de completat. Si pentru ca vrei sa iti faci treaba intr-un mod profesionist, nu trebuie sa scapi din vedere niciun detaliu legat de calitatea paturilor testate - confort, siguranta, spatiu - cateva dintre criteriile de evaluare.

4. Tester de vinuri

Imagineaza-ti ca ai putea sa traiesti in inima Frantei sau pe dealurile pline de istorie ale Italiei - fara sa platesti nimic. De ce fara sa platesti nimic? Pentru ca ai fi tu platit sa testezi vinurile preparate de cei mai meticulosi proprietari ai vitelor de vie. Ai, de asemenea, sansa sa inveti in detaliu procesele de prepaprare ale celor mai alese vinuri din lume. Ce trebuie sa faci tu? Sa participi la toate aceste procese, sa degusti toate tipurile de vinuri si sa impartasesti experienta ta pe blogul personal si paginile de pe retelele de socializare.

Pentru obtinerea unui astfel de job, trebuie sa demonstrezi ca ai experienta necesara in ceea ce priveste degustarea vinurilor si ca opiniile tale cu privire la produsele detinatorilor de vite de vie sunt unele avizate. De asemenea, nu trebuie sa treci cu vederea faptul ca rezultatul final - si anume textele publicate de tine pe blog si pe retelele de socializare - trebuie sa fie caracterizat de obiectivitate. Nu ti se cere sa promovezi niste produse, ci sa le testezi si evaluezi in materiale scrise pe care le impartasesti cu publicul larg. Hardy Wallace, cel mai popular tester din acest domeniu, este platit cu 10.000 de dolari pe luna sa faca asta. De ce sa nu incerci si tu? Nici interviul de selectie nu este unul pentru care trebuie sa depui foarte mare efort: posteaza un filmulet in care explici de ce esti tu persoana potrivita pentru un astfel de job.

5. Tester de Jocuri

Faci parte din categoria celor care sunt constant mustrati pentru ca isi petrec prea multe ore in fata calculatorului alaturi de personajele jocurilor video? Transforma-ti hobby-ul intr-o sursa de venit. Orele tale de munca se vor petrece in fata unui ecran - acesta ar fi un dezavantaj pentru sanatatea ta pe termen lung - testand bug-urile jocurilor preferate sau transmitand mai departe echipei de software daca jocul este prea usor sau prea greu. In cazul celor mai multe dintre companii, ti se da chiar oportunitatea sa iti alegi domeniul la care te pricepi mai bine.

Cerinta principala este sa tratezi toate task-urile cu seriozitate. Doar un gamer experimentat poate descoperi problemele de detaliu ale unui joc si poate aduce solutii in vederea imbunatatirii experientei utilizatorului. Cei de la Blizzard sunt cei mai generosi din acest domeniu. Mai ales in ceea ce priveste jocul Word of Worcraft. Afla ca daca esti pasionat de acest joc si, pe deasupra, mai stii si o alta limba straina in afara de engleza, te poti integra usor in echipa Blizzard! In cazul in care vrei sa transformi acest job intr-o cariera, gandeste-te cum ar fi sa faci propriul tau joc video? Cool, nu?

Testarea produselor inainte ca acestea sa apara pe piata de larg consum, acces la servicii inedite, posibilitatea de a lua decizii in ceea ce priveste lansarea unui noi produs – toate acestea suna bine! Beneficiile sunt numeroase, dar si responsabilitatea este pe masura.

Daca ai spirit critic si atentie pentru detalii, daca stii ce asteptari ai de la un produs sau serviciun oferit, aplica pentru una dintre aceste pozitii.

Sau verifica pagina Hipo.ro pentru a vedea care sunt oportunitatile de cariera pentru persoane cu astfel de calitati.

Ti-a placut articolul? Impartaseste-l cu prietenii tai cu ajutorul butoanelor de like si share de mai jos!

Va recomandam si:

Model CV 2024