Ministerul Fondurilor Europene finanteaza ideile de afaceri ale tinerilor

IniÈ›iativa „România start-up” îÅŸi propune să sprijine activitatea antreprenorială a tinerilor cu vârste de peste 16 ani printr-o schemă de finanÅ£are în baza căreia vor fi iniÅ£iate mai multe operaÅ£iuni care au ca obiectiv dezvoltarea competenÅ£elor antreprenoriale ÅŸi susÅ£inerea iniÅ£iativelor lor, în vederea stimulării începerii unei afaceri pe cont propriu. Alocăm aproximativ 150 milioane de euro pentru aceasta iniÅ£iativă destinată finanţării ideilor de afaceri ale tinerilor, cei care reprezintă viitorul ţării noastre, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În cadrul apelului „Firme de exerciÈ›iu pentru elevi” vor fi finanÈ›ate proiecte care urmăresc dezvoltarea acÅ£iunilor inovatoare în vederea îmbunătăţirii tranziÅ£iei de la ÅŸcoala la viaÅ£a activă. Grupul Å£intă eligibil îl constituie elevii cu vârste cuprinse între 16 - 18 ani, înmatriculaÅ£i în sistemul naÅ£ional de învăţământ. în cadrul acestui apel urmează să fie selectat un singur proiect pentru fiecare regiune a României, cu condiÅ£ia ca acesta să vizeze cel puÅ£in un liceu din fiecare judeÈ›.

În acelaÅŸi timp, în cadrul cererii de propuneri de proiecte „România Start-up” vor fi finanÅ£ate proiecte prin care vor fi subvenÅ£ionate planurile de afaceri ale persoanelor cu vârste de peste 18 ani în vederea creÅŸterii sustenabile a ratei de ocupare. SolicitanÅ£ii eligibili sunt organizaÅ£iile patronale reprezentative, cele care vor stabili criteriile de selecÈ›ie a planurilor de afaceri È™i vor selecta beneficiarii de subvenÈ›ii pentru implementarea acestora.

Ideile inovatoare se nasc la fiecare ceas. Multe dintre ele au potenÅ£ial imens, însă doar o mică parte dintre acestea ajung să ne schimbe, în mod real, vieÅ£ile. Iar aceasta se întâmplă pentru că puÈ›ine idei inovatoare au ÅŸansa susÈ›inerii financiare care poate garanta transformarea unei idei într-un produs ÅŸi, mai departe, într-un model de business. Acesta este motivul pentru care antreprenoriatul are nevoie de susÅ£inere – a mai spus Eugen Teodorovici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania