Cum sa te pregatesti pentru Career Innovation Week

Cu fiecare editie pe care o realizam, ne gandim cum sa fructificam prezenta voastra la un astfel de eveniment. Majoritatea participantilor la o astfel de conferinta nu folosesc la maximum aceasta oportunitate, rezumandu-se la a se prezenta la eveniment.

Am vrut insa sa construim un spatiu de interactiune intre partenerii nostri si participanti unde pot sa impartaseasca idei despre trend-urile de astazi, oportunitati de cariera, strategii de imbunatatire a abilitatilor si, de ce nu, vrem sa cream o atmosfera relaxanta.

Vrem sa scoatem in evidenta ca daca folosesti eficient interactiunea cu reprezentantii departamentului de resurse umane, specialistii in domeniu sau reprezentantii din Top Management, ai sansa sa iesi din multime si sa te faci remarcat pentru oportunitatile care pot sa vina dintr-o astfel de conferinta.

Iata cateva sfaturi pentru a iesi din multime folosind eficient interactiunea cu angajatorii prezenti la Career Innovation Week: 

1. Redacteaza-ti corect CV-ul

Principalul “instrument” cu care esti “inarmat” atunci cand vrei sa aplici pentru o oportunitate este chiar CV-ul tau. Un CV puternic, redactat corect, suficient de detaliat, dar care sa contina informatii relevante va iesi in evidenta comparativ cu CV-urile mai slabe, cu greseli gramaticale si de redactare, care contin informatii insuficiente sau irelevante. 

Include in CV-ul tau detalii despre istoricul tau profesional, intr-o forma simplu de urmarit. La acest nivel, redactarea propriu-zisa a CV-ului devine importanta si poate face diferenta. Astfel, nu conteaza doar ce scrii in CV, dar si cum scrii.

Cum iti conturezi experientele in cartea ta de vizita, ne ajuta sa iti prezentam mai clar oportunitatile de cariera din acesta toamna si putem sa te punem fata in fata cu persoane ca tine care pot sa impartaseasca aceleasi pasiuni din domeniu.  

2. Documenteaza-te inainte

Studiaza oferta de joburi a companiilor care te intereseaza ca angajatori, viziteaza site-urile companiilor sau diversele lor aparitii in presa. De exemplu, inainte de a ajunge sa discuti personal cu reprezentantii de la companiile participante la Career Innovation Week, acceseaza profilele companiilor participante pe Hipo.ro si afla mai multe despre planurile lor de recrutare.

Daca pe parcursul discutiei de la eveniment, se iveste ocazia de a-i demonstra angajatorului ca esti familiarizat cu activitatea lor si cu profilul candidatului cautat, iti cresti automat sansele de a fi invitat ulterior la un interviu de recrutare.

“Facandu-ti temele” dinainte, eviti situatiile neplacute in care reprezentantii de la eveniment isi dau seama ca nu stii cu ce se ocupa compania.

3. Pune intrebari pertinente

Dupa ce te-ai documentat si ai aflat toate informatiile disponibile despre companiile si job-urile care te intereseaza, pregateste-ti cateva intrebari. Gandeste-te la intrebari care sa demonstreze ca esti o persoana preocupata cu adevarat de cariera sa, un candidat care in serios procesul de recrutare. Este vorba despre intrebari precum “Care sunt potentialele directii de dezvoltare pentru o persoana angajata in jobul X?” sau “Care sunt proiectele importante in care s-ar implica persoana din jobul X?”. Evita intrebarile despre salariu – acest aspect poate fi discutat numai in cadrul unui interviu mai detaliat.

 

4. Pregateste-ti activitatile extracurriculare in care ai fost implicat

Pe langa informatiile din CV privind pregatirea ta academica si experienta relevanta pe care o detii, angajatorii sunt interesati si de ce ai reusit sa faci extracurricular pentru ca acestea contureaza motivatia ta de a te dezvolta in domeniul de interes. Toate acestea reprezinta cartea ta de vizita in fata partenerilor nostri, iar ca exemplele sunt multiple: activitatile de tipul olimpiade, implicare in ONG-uri, proiecte personale pe domeniul de interes, expunerea internationala.  

5. Prezinta-te succint

Pentru ca reprezentantii de la eveniment sa fie interesati sa te cheme in urmatorul pas din procesul de selectie, este nevoie sa profiti de cele cateva minute pe care le ai la dispozitie pentru a discuta cu partenerii. Descrie pe scurt traseul tau profesional, realizarile cheie, dar si planurile tale viitoare de ascensiune. Fa referire la o anumita pozitie din companie la care aspiri si despre care stii ca este deschisa la momentul respectiv. Daca angajatorul pentru care iti doresti sa lucrezi nu are pozitii vacante in domeniul tau de interes in momentul respectiv, foloseste timpul pus la dispozitie din cadrul sesiunilor pentru a-i demonstra ca esti candidatul potrivit a ocupa jobul X atunci cand se vor face recrutari. Daca te remarci si stii cum sa iti prezinti “reclama personala”, este posibil sa fii contactat in viitor pentru un interviu.

Interactiunea cu reprezentantii din companii in cadrul unei conferinte este considerata din ce in ce mai des un “pre-interviu”. De aceea, trebuie sa iei in serios aceasta experienta, sa te pregatesti inainte, sa fii atent la toate aspectele la care esti atent in timpul unui interviu: postura, limbajul verbal si non-verbal, dezinvoltura, siguranta de sine. Pune-ti la punct abilitatile de comunicare si de prezentare personala astfel incat la urmatorul eveniment de acest gen la care vei participa sa faci mai mult decat sa lasi timid cate un CV la standul angajatorilor.

Aplica la HiPos’ Challenge Bucuresti, 7 noiembrie, Hotel Caro. 

 

 

Intrarea la eveniment este gratuita si se se face pe baza de preinscriere.

Va recomandam si:

4 motive sa te inscrii la HiPos' Challenge

ULTIMELE JOBURI