Vineri si sambata are loc Angajatori de TOP Bucuresti - editia octombrie 2014

Vineri si sambata, pe 17-18 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti are loc Angajatori de TOP. Cel mai mare targ de cariera din aceasta toamna va reuni 100 de angajatori, 200 de specialisti HR si va gazdui 30 de workshop-uri. In cele doua zile sunt asteptati 15 000 de vizitatori care vor avea posibilitatea sa aplice la peste 3400 de oportunitati de cariera. Vezi mai multe pe site-ul evenimentului.

Cele 3400 de oportunitati de cariera sunt adresate profesionistilor, dar si personelor entry-level si studentilor. In cadrul editiei din aceasta toamna Angajatori de TOP Bucuresti, 50% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 44% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 6% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta. 

In primele 6 luni ale anului 2014, compania noastra a inregistrat o medie lunara de 30 de procese de recrutare. Acest trend se va mentine si pentru urmatoarele luni. Pentru a sustine obiectivele de business ale companiei nevoia de a recruta persoane cu experienta din piata de asigurari este constanta. Inca de acum 2 ani, compania noastra incearca sa creeze un cadru propice si pentru dezvoltarea unei pepiniere de tineri cu potenÅ£ial  prin programele de internship si posturile entry-level create - Ligia Ludusan, Manager Recrutare si Mobilitate, Groupama Asigurari.

Ce pot face vizitatorii in cele doua zile Angajatori de TOP Bucuresti?

  • Pot aplica pentru cele 3400 de oportunitati de cariera. Le recomandam vizitatorilor sa isi actualizeze CV-ul BarCode pe contul de pe Hipo.ro, sa il printeze intr-un exemplar si sa se informeze despre angajatorii pe care ii pot intalni in cadrul evenimentului;
  • Pot interactiona cu specialisti in recrutare, profesionisti in domeniul lor de interes, reprezentanti ai companiilor, persoane care le pot oferi informatii cu privire la cum poate evolua cariera lor si cum pot obtine jobul dorit;
  • Pot participa la cele 30 de workshop-uri si conferinte. Pentru profesionistii IT am pregatit o conferinta speciala denumita TechTalks. Participarea la workshop-uri este posibila in baza preinscrierii pe microsite-ul evenimentului.
  • In cadrul standului CV Clinic pot primi sfaturi cu privire la modul de redactare a CV-ului: continut, aspect, relevanta in raport cu pozitia la care aplica. Vor afla cum isi pot imbunatati CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.  
  • Pot sustine un video interviu, in premiera la editia din aceasta toamna Angajatori de TOP. Pentru candidati, sustinerea unui astfel de interviu reprezinta o modalitate prin care se pot familiariza cu etapele din cadrul unui proces de recrutare si noile instrumente folosite de angajatori.

In primul rand sa se gandeasca ce anume ii intereseaza si care este scopul participarii la un astfel de eveniment. Apoi sa verifice la ce companii gasesc job-urile care ii intereseaza, sa se documenteze putin despre companiile respective si, eventual, sa vina si cu intrebari targetate. Nu in ultimul rand sa isi pregateasca un CV structurat si detaliat care sa evidentieze cat mai bine cunostintele, experienta si abilitatile - Elena Nastasa, HR Manager, Avira.

Cum arata candidatul ideal?

Din centralizarea raspunsurilor pe care le-am primit a reiesit ca angajatorii cauta doua seturi de competente: core - aplicabile la nivelul tuturor posturilor si specifice  - aplicabile la nivel de post.  Candidatul ideal este cel care intruneste acestea conditii, o persoane care isi doreste provocari si sa invete permanent lucruri noi, care se adapteaza rapid la cerintele clientilor, programul si volumul de lucru. Aceste aspecte pot face diferenta intre a obtine sau nu jobul dorit.

Daca esti pasionat de masini, stii cel putin o limba straina, ai experienta intr-un domeniu auto inseamna ca esti candidatul pe care il cautam. Deschiderea catre nou, disponibilitatea la mobilitate geografica, dorinta de a lucra in Bucuresti, Pitesti sau Mioveni, dar si obisnuinta lucrului in echipa completeaza profilulcandidatului ideal – Irina Trifu, Responsable Relations Écoles et Universités, Renault Romania.

Internship & Trainee

In cadrul evenimentului Angajatori de TOP, vizitatorii pot aplica la 18 programe de internship & trainee. Programele vor incepe de lunile urmatoare sau din 2015 insa companiile cauta cei mai buni candidati in cadrul evenimentului Angajatori de TOP. Printre angajatorii care recruteaza pentru astfel de programe amintim:

Lista companiilor participate la aceasta editie Angajatori de TOP Bucuresti este disponibila pe microsite-ul evenimentului.

Programul evenimentului: vineri, 17 octombrie si sambata, 18 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI

Probleme tehnice?
Raporteaza eroarea la
suport