30 de companii, 60 de specialisti HR si peste 1200 de oportunitati de cariera la Angajatori de TOP Iasi in octombrie 2014

Saptamana viitoare, pe 24-25 octombrie, la Atriumul Palas Mall din Iasi are loc cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP Iasi. 30 de companii, 60 de specialisti HR, peste 1200 de oportunitati de cariera si 5 000 de vizitatori sunt cifrele care definesc editia din aceasta toamna. In plus, in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vizitatorii au ocazia sa participe la 5 workshop-uri si conferinte.

Pozitiile pe care companiile doresc sa le acopere prin participarea la Angajatori de TOP Iasi

Cele 30 de companii confirmate reprezinta domenii diferite de activitate, iar oferta joburilor este variata si acopera oportunitati in departamente precum: Dezvoltare Software (23%), Suport Tehnic (13%), Contabilitate (2%), Achizitii (4%), Relatii cu Clientii (24%), Bancar (3%), Vanzari (8%), Inginerie (6%), Resurse Umane (1%), Consultanta (6%), Telecom (4%), Marketing (3%).

Oferta companiilor este variata, joburile fiind adresate candidatilor cu diferite nivele de experienta: 47% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 49% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 3% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.  Cateva exemple de pozitii pentru care vizitatorii pot aplica sunt: HR Assistant, SAP Consultant, C++ Application Developers, Events Sales Reprezentative, Technical Support Engineer, Director Tehnic.

In prezent, cautam pentru proiectele care sunt deja in derulare, urmatoarele profile: Senior Php Developer, Software Tester (testare automata si manuala), Graphic Deigner si Front-end Developer.  Insa multe nevoi apar pe parcurs, in functie de proiectele care vin, si de felul in care evolueaza proiectele in curs (eventuale extinderi de echipe), deci este foarte posibil sa mai deschidem si alte pozitii pana la sfarsit de an - Andreea, IT Recruiter & Sales Representative, Feel IT Services.

Topul celor mai apreciate abilitati si competente

In privinta cerintelor avute in vedere de angajatori, in urma unui sondaj realizat in randul companiilor prezente la eveniment, a reiesit un top al celor mai apreciate abilitati si competente care cuprinde:

  1. TOP 3 HARD SKILLS: cunostinte de programare (prin cele mai dorite sunt: Java, SQL, Python, C#, C++), cunostiinte de limbi straine la nivel avansat, cunostintele tehnice specifice domeniului in care activeaza;
  2. TOP 3 SOFT SKILLS: dorinta de a invata lucruri noi, abilitati bune de comunicare si abilitatea de a lucra in echipa.

In plus, companiile apreciaza implicarea in activitati extra-curriculare, rezultatele academice foarte bune, implicarea in stagii de practica, concursuri, internship-uri sau proiecte personale in domeniul lor de specialitate. Exista insa si companii care nu urmaresc un numar specific de top skill-uri, ci pentru care  importante sunt pasiunea, implicarea si dorinta de a invata.

Care sunt joburile pe care companiile doresc sa le acopere prin evenimentul Angajatori de TOP?

Foarte multi angajatori au afirmat ca cele mai dificile pozitii de acoperit sunt cele pe tehnologiile Microsoft (C#/asp.net), cele care implica dezvoltarea software si specializari din inginerie, precum si joburile care solicita cunostiinte de limbi straine precum: engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza, maghiara, turca, greaca.

Unul din profilele cele mai dificile il reprezinta cel de Inginer programator Java SE/Eclipse RCP. Thales, facand in Romania softul pentru semnalizare si siguranta feroviara, activeaza intr-un domeniu safety-critical iar tehnologiile folosite nu pot fi cele mai nou aparute. Desi tocmai acest lucru este de multe ori atragator, prin prisma multitudinii de medii si tehnologii pe care le poate invata un singur programator, pe altii fie ii sperie, fie sunt pur si simplu atrasi mai mult de domenii mai restranse sau mai noi, precum programare web - Cristina Gafta, Specialist Resurse Umane, Thales Systems Romania.

Evenimentul din Iasi, ofera posibilitatea vizitatorii sa participe la 5 workshop-uri si conferinte. Acestea reprezinta un cadru potrivit de interactiune cu specialistii in recrutare, manageri de department sau top management. Temele abordate de companii in cadrul workshop-urilor si conferitelor sunt de interes pentru cei care sunt in cautarea unui job, oferindu-le informatii cu privire la etapele procesului de selectie si recrutare, oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala la care pot aplica. Participarea la workshop-uri este posibila in baza preinscrierii pe microsite-ul evenimentului.

In cadrul Angajatori de TOP Iasi din aceasta toamna exista o serie de companii care participa pentru prima data in cadrul evenimentului sau au revenit dupa o perioada lunga de timp: ArcelorMittal, Infosys, McDonald's Romania, BCR.  Alaturi de acestea, vor fi prezente companii cu importante planuri de recrutare, printre care: SCC Services Romania, Capgemini, Xerox, Unicredit Business Integrated Solutions, Profi Romania, ProCredit Bank, Veo, Amazon, Thales Systems, I FUTURE, Fits, Comodo, TRW Airbag Systems, Feel IT Services, Continental, Cut-e, Brainspotting, Open Mind Group.

Mai multe detalii despre targul de cariera Angajatori de TOP Iasi pot fi accesate pe pagina Angajatori de TOP Iasi.

Prezenta la eveniment este gratuita in ambele zile, vineri - 24 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00 si sambata - 25 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Atriumul Palas Mall

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania