Programe de Internship – Q&A

Esti student sau proaspat absolvent, iar lupta crancena cu examenele de la facultate ti-a facut dor de o vacanta prelungita alaturi de prieteni, insa portofelul tau nu este de aceeasi parere? E foarte posibil sa te gandesti serios sa iti cauti un job in domeniu – insa stii si tu cat de greu este sa iti gasesti unul fara experienta necesara! Ce ramane de facut? Aplica pentru un internship!

Ce este un internship?

Daca nu stiai deja, internshipul este o oportunitate de a-ti incepe cariera pe care unele firme o ofera studentilor sau absolventilor ce vor, ca si tine, sa faca practica - part-time sau full-time - intr-un anumit domeniu.  Asadar, poti capata experienta necesara in domeniul pentru care te pregatesti inca de pe bancile facultatii si sa obtii un avantaj in cadrul interviului cu un potential angajator.

Cum pot sa obtin un internship?

Companii din nenumarate domeniu te asteapta sa aplici pentru o serie de programe – atat pe termen scurt, cat si lung – si sa iti descopere potentialul si talentul. Angajatorii cauta studenti sau absolventi cu rezultate bune si cu un career-drive iesit din comun. Nu te-ai convins inca? Hipo.ro te ajuta sa obtii un internship pentru ca iti ofera o lista cu cele mai ravnite oportunitati de start in cariera de la cei mai cautati angajatori de pe piata!

Sunt internshipurile platite?

Da si nu, insa de cele mai multe ori poate sa nu conteze acest aspect! Internshipurile platite le poti gasi de cele mai multe ori in zona de finante, IT, medical, etc, pe cand cele neplatite sunt oferite de cele mai multe ori de companiile din domeniile publicitate, PR, media, ONG si nu numai. Insa, orice program de internship sau stagiu de practica poate rezulta in angajarea ta permanenta la firma respectiva – asa ca fa-te cunoscut si transforma-ti pasiunea in jobul mult visat!

La cate internshipuri ar trebui sa aplic?

Pe scurt: la cat mai multe! (care sunt pe domeniul tau, bineinteles). Cuvantul “comoditate” nu are ce cauta in dictionarul tau de viitor angajat, asa ca inlocuieste-l cu “perseverenta”.  Cu cat aplici la mai multe internshipuri ce reprezinta interes pentru tine, cu atat iti cresc sansele ca in vara asta sa iti pui primele baze ale carierei tale mult visate.

 Cauta, aplica, and repeat!

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania