Una din cinci companii va face angajari in lunile iulie - septembrie 2014

21% dintre companii vor face angajari in urmatoarele 3 luni, cu 2 procente mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform celui mai recent studiu realizat de ManpowerGroup Romania.

Semnalele privind angajarea in urma­toarele trei luni sunt pozitive, dar cresterile sunt deocamdata prea firave pentru a avea efect asupra discrepantelor structurale. Din­tre acestea, absorbtia tinerilor va de­veni, pe termen mediu, prin­cipala provo­care pentru piata muncii si economia tarii. Daca somajul in randul tinerilor va con­tinua sa creasca, economia noastra pierde un atu strategic.

                                                                                          Valentin Petrof, director general al Man­po­werGroup Romania.

Daca doar 5% dintre angajatori si-au planificat reduceri de personal, 69% dintre acestia nu anticipeaza nicio schimbare din punctul de vedere al efectivului de personal in urmatoarele 3 luni. Astfel, previziunea neta de angajare pentru lunile iulie – septembrie este de +9%, cu 3 procente mai mare fata de trimestrul 3 al anului 2013.

Cele mai multe angajari se fac in companii din industria prelucratoare (cu o perspectiva neta de angajare de 19%), finante si asigurari (+17%) si din comert (+13%). Pe de alta parte, restructurari se fac in industria de energie electrica, gaze si apa (cu o perspectiva neta de angajare de -1%).

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI