Burse doctorale si postdoctorale CommScie pentru stiinte exacte, stiinte sociale, umaniste si economice

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in parteneriat cu Universitatea ,,Petru Maior” din Targu Mures si Universitatea Bucuresti anunta scoaterea la concurs, in perioada aprilie-mai 2014, a 48 de pozitii de cercetatori postdoctorali si a 102 pozitii de cercetatori inmatriculati la doctorat cu frecventa in cadrul Scolilor Doctorale din cadrul celor 3 universitati, in domeniile D1 - stiinte exacte si D2 - stiinte sociale, umaniste si economice.

Cercetatorii selectati vor beneficia de burse postdoctorale in valoare de 2,600 lei, respectiv de burse doctorale in valoare de 1600 lei/ luna pe o perioada de 15 luni si de un pachet financiar separat pentru participarea la conferinte nationale si internationale si efectuarea de stagii de mobilitate in state membre ale Uniunii Europene.

Bursele vor fi oferite in cadrul proiectului „Sistem integrat de imbunatatire a calitatii cercetarii doctorale si postdoctorale din Romania si de promovare a rolului stiintei in societate”, POSDRU/159/1.5/S/133652, finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

La concursul pentru bursele postdoctorale pot participa cercetatori care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

  • cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene, cu domiciliul sau resedinta legala in Romania;
  • a obtinut titlul de doctor in tara sau in strainatate cu maximum 5 ani inainte de inscrierea in competitie;
  • sa nu mai fi beneficiat anterior de sprijin financiar prin proiecte de burse postdoctorale finantate in cadrul POSDRU 2007-2013.

La concursul pentru burse doctorale pot aplica doctoranzi care indeplinesc urmatoarele criterii generale de eligibilitate :

  • doctoranzi cu frecventa, inmatriculati la doctorat la una dintre cele 3 universitati partenere;
  • cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene, cu domiciliul sau resedinta legala in Romania;
  • sa nu fi beneficiat sau sa nu beneficieze in prezent de finantare similara, in cadrul altui program doctoral finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Mai multe detalii despre ce trebuie sa contina dosarul de candidatura si eligibilitate se gasesc pe site-ul oficial.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania