Care sunt motivele pentru care aproape jumatate dintre angajati renunta la un job in primele 6 luni

Circa 40% dintre angajati si-au parasit voluntar anul trecut slujbele in primele sase luni de la obtinerea acestora, conform unui studiu Equifax, citat de Inc.com.

Alti 16% dintre noii angajati si-au dat demisia in primele 12 luni de la ocuparea posturilor, fapt ce arata ca mai bine de jumatate dintre cei care aleg din proprie initiativa sa isi paraseasca locul de munca iau aceasta decizie intr-un an de la angajare.

Kristen Lewis, unul dintre reprezentantii Equifax, sustine ca multi dintre angajati accepta un post gandindu-se ca "daca nu reusesc sa se integreze imediat pot gasi altceva de munca".

Rata la care angajatii isi dau demisia in prima jumatate a anului dupa obtinerea unei functii este de doua ori mai ridicata in cazul celor platiti pe ora de munca.

Salariul nu reprezinta neaparat un factor important care sa ii faca pe angajati sa renunte la posturile lor atat de repede. Nu toti cei care au urmat acest trend si-au dat demisia pentru a obtine un castig mai mare. Circa 44% dintre ei au plecat din companii pentru un salariu identic sau chiar acceptand un salariu mai mic.

O scadere a numarului orelor de munca, in cazul angajatilor platiti pe ora, ii face insa pe multi dintre ei sa demisioneze. Conform datelor Equifax, pentru fiecare patru ore taiate din programul unui salariat, exista o crestere de 5% a posibilitatii ca acesta sa caute un nou loc de munca.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania