20.000 de noi locuri de munca la Cluj Innovation City

Cluj Innovation City este un proiect de dezvoltare urbana integrata, care va crea aproximativ 20.000 de noi locuri de munca in urmatorii 15 ani.

Gaseste-ti un loc de munca in Cluj!

Acest proiect intra in perioada imediat urmatoare in etapa de selectie a companiilor de consultanta pentru realizarea studiului de prefezabilitate. Investitia totala, aproximata la 500 de milioane de Euro, este asigurata din surse combinate. La momentul actual, exista 32 de proiecte propuse, printre care 4 Centre de inovare in Stiintele Vietii, in IT&C, in Mediu si Energie sau in Sanatate. Pentru segmentul de cercetare, precum si pentru ridicarea unui campus universitar se va depunde o aplicatie de finantare la Comisia Europeana.  Acesta va include laboratoare, sali de curs, biblioteci, camine, precum si spatii pentru invatamant preuniversitar si un segment legat de mediul de afaceri.

Cluj Innovation City Infrastructure Ecosystem va fi in primul rand un ecosistem de colaborare intre institutii de cercetare si dezvoltare, autoritati, companii private si antreprenori si mediul academic. Desigur, colaborarea se va dezvolta in contextul de infrastructura (Cluj Innovation City Infrastructure) specifica partenerilor din proiect: laboratoare, incubatoare de afaceri, spatii de educatie, centru de transfer tehnologic, centre de afaceri, spatii comerciale si de recreere.

                                                                                                                        Alexandru Tulai, presedintele Cluj IT Cluster

Pe aceasta platforma vor lucra atat cercetatori romani, cat si straini, antreprenori etc. de asemenea, se vor dezvolta parteneriate intre companii locale si internationale si cu echipele de cercetare care isi vor incepe activitatea aici. In total, peste 20.000 de oameni vor activa in acest centru, atat specialisti, cat si profesionisti din domenii conexe.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania